Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с охлаждането

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с охлаждането

Изключително рядко явление е по-стар мотор да загрява по-трудно заради износването. Обикновено е точно обратното.

Радиаторът е нормално да е топъл само в горната част, но на недостатъчно загрял двигател това не трябва да можеш да усетиш. Да, вероятно термостатът е за бой. Нищо, че е нов. Може да не е сложен правилно, може около него нещо да има за доуплътняване или просто да не е наред.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Изключително рядко явление е по-стар мотор да загрява по-трудно заради износването. Обикновено е точно обратното.

Радиаторът е нормално да е топъл само в горната част,
      На фронтера не е нормално! има разделителна преграда в горното казанче. Нормално е да е заграята само половината част от радиатора, и то тази по-близка до термостата. Ако цялото казанче загрява значи преградата е изгнила ( защото е от наяква пластмасова сплав ) и няма правилна циркулация. Термостати си купувайте само GM писал съм го не 1 път, сменил съм сумати и само GM са точните и безпроблемни, но струват 34 лв.

П.С. и да по-стария мотор загрява по-бързо и държи по-висока температура заради наслагванията по водните магистрали.
      no signature no problems

Коментар

Добре де, уточнение - на Фронтера радиаторът загрява първо едната половина отгоре надолу, после (в тежки режими) другата половина - отдолу нагоре.

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
          На фронтера не е нормално! има разделителна преграда в горното казанче. Нормално е да е заграята само половината част от радиатора, и то тази по-близка до термостата. Ако цялото казанче загрява значи преградата е изгнила ( защото е от наяква пластмасова сплав ) и няма правилна циркулация. Термостати си купувайте само GM писал съм го не 1 път, сменил съм сумати и само GM са точните и безпроблемни, но струват 34 лв.

П.С. и да по-стария мотор загрява по-бързо и държи по-висока температура заради наслагванията по водните магистрали.
          Значи варианта с по-стария мотор отпада.Сега ще обиколя магазините за посочената марка термостат и ако има такъв ще го сменя още тази вечер.А за смяната няма как да се обърка полужението му,защото термостата по друг начин няма как да застане.
          088пет16пет3пет7

Коментар

Първоначално публикуван от w.krumoff Преглед на мнение
            Ще се опитам да цитирам буквално думите на майстора,при който ходих,пък вие ще прецените.Нямаше под ръка термометър да измерим температурата на течността в разширителния съд,но първия проблем според него е,че термостата и стария и новия не затварят,защото при това полужение на стрелката на темп.на първата чертичка термостата не трябва да е отворил още,а маркуча,който излиза от него и отива в радиатора е топъл като този който излиза от радиатора.А радиатора е топъл само горе в областта м/у двата маркуча,дефакто върти само единия кръг.Надолу радиатора е студен.И още нещо:Според него понеже мотора е вече поизносен /237000 км/ по-трудно загрява.
            Нали това исках да ти кажа,колега-кога стопля маркуча след термостата,та да не пълниш майсторски гуши.
            Дали радиатора ти се е смърцал или не-сложи първо читав термостат,после виж дали е прецакан или не.Аз си мисля,че е наред.
            А за температурата и термометъра-къде ги намирате тия квалитети...
            Да не е отделен термометър,ама да му е зор да намери/ако няма-вече са два за лев/ един мултицет с термосонда...
            Ако му кажеш да ти диагностицира компа и да зачисти грешките...?
            Ти си знаеш,аз само си мислих на глас.

Коментар

Добре де, уточнение - на Фронтера радиаторът загрява първо едната половина отгоре надолу, после (в тежки режими) другата половина - отдолу нагоре.
              Нищо му няма на радиатора-той ако беше сбозил циркулацията и отлепеното нещо се мърдаше,поне един път щеше да го докара в червената зона.Както и да гледа странни и чести движения на стрелката след читава дупка или в горски условия,нали помпата я мърда тая джуджавка с налягането си,а тя е свободна и лесно движеща се.

Коментар

И най-вече, няма какво да мисли по радиатора при недозагряване. Ако прегряваше, това е друга работа.

Коментар

Да де ама като отиде при някой "майстор" и като му напълни главата с измислици-премислици и ходи го убеждавай какво да гледа. За това си троша пръстите да пиша. Иначе залагам и аз на термостат. Такъв на GM малко вероятно е да намери другаде освен в представителството.
                  no signature no problems

Коментар

И най-вече, няма какво да мисли по радиатора при недозагряване. Ако прегряваше, това е друга работа.
                    Прав си,имах предвид някаква футуристична ситуация, изгнилото нещо да запуши/прегради в някаква по-голяма степен/ входа и изхода на радиатора-нали при нас са комшии.

Коментар

Нали това исках да ти кажа,колега-кога стопля маркуча след термостата,та да не пълниш майсторски гуши.
                      Дали радиатора ти се е смърцал или не-сложи първо читав термостат,после виж дали е прецакан или не.Аз си мисля,че е наред.
                      А за температурата и термометъра-къде ги намирате тия квалитети...
                      Да не е отделен термометър,ама да му е зор да намери/ако няма-вече са два за лев/ един мултицет с термосонда...
                      Ако му кажеш да ти диагностицира компа и да зачисти грешките...?
                      Ти си знаеш,аз само си мислих на глас.
                      Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                      Да де ама като отиде при някой "майстор" и като му напълни главата с измислици-премислици и ходи го убеждавай какво да гледа. За това си троша пръстите да пиша. Иначе залагам и аз на термостат. Такъв на GM малко вероятно е да намери другаде освен в представителството.
                      Незнам всички майстори един ли ги е правил.Започва да ти обяснява колко е сложно и как няма да стане.Абе аз това "колко е сложно и как няма да стане" го знам-ти кажи ка ще стане.Ама и той не знае.Това не се отнася за майсторите които присъстват тук във форума защото чета само хубави неща за тях,ама София ми е малко далече.Едно приятелче от КОСЕРА ми обеща до два дни да ми намери термостат GM.Ще го сменя и пак ще докладвам.
                      088пет16пет3пет7

Коментар

Не е ултимативно да е GM термостата,но и от 13лв. явно са трески.
                        Моят е BEHR,но купен с обещанието,че ако не работи ще връщат пари/и при това от познати/.
                        Това е-РБ.
                        п.п.-нямам ласкави отзиви за косерчетата-поне тук,пробваха ме един два пъти,ходи ли ми да съм на черешата/проба-грешка,но клиент по-малко е клиент по-малко/...Просто го имай предвид-в Турция и щампи GM имат,гаранция.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                          Не е ултимативно да е GM термостата,но и от 13лв. явно са трески.
                          Моят е BEHR,но купен с обещанието,че ако не работи ще връщат пари/и при това от познати/.
                          Това е-РБ.
                          п.п.-нямам ласкави отзиви за косерчетата-поне тук,пробваха ме един два пъти,ходи ли ми да съм на черешата/проба-грешка,но клиент по-малко е клиент по-малко/...Просто го имай предвид-в Турция и щампи GM имат,гаранция.
                          Благодаря за съвета и докато чакам за свестен термостат днес ходих на профилактичен преглед на газовия инжекцион.Майстора бодна лаптопа и отчете 60 градуса температура на течността в казанчето.Показанието на стрелката на температурата е на първата тънка черта на скалата.Боднахме и термометър и той отчиташе същото.Споделям го просто за информация.
                          088пет16пет3пет7

Коментар

Това означава, че термостата или стои отворен, или отваря прекалено рано и за това не може да загрее двигателя. Остави я да поработи по-дълго на място и ще видиш, че ще дотсигне нужната температура. Така беше и при мен.
                            Не си уцелил добър (работещ правилно) термостат. Това ти е проблемът и според мен.

Коментар

Първоначално публикуван от w.krumoff Преглед на мнение
                              Благодаря за съвета и докато чакам за свестен термостат днес ходих на профилактичен преглед на газовия инжекцион.Майстора бодна лаптопа и отчете 60 градуса температура на течността в казанчето.Показанието на стрелката на температурата е на първата тънка черта на скалата.Боднахме и термометър и той отчиташе същото.Споделям го просто за информация.
                              Ходи пак при майстора,но сложи и картон пред радиатора,примерно след 20 минути работа на тихи обороти и показване на 60 градуса в този интервал/може и две разходки по 15 мин.-с и без картон/.
                              След картона,че ще се вдигне температурата,ще се вдигне-за твое успокоение е тази проба и уверение,че си купил пръчка,а не читав термостат.
                              Да не търсиш други дефекти-този е възможно най-лесно отстранимия/ако щеш и финансово/.

Коментар

Термостаааааат!Взех два други BEHR /нови/ без заплащане за проба.И още при първата смяна всичко си дойде на мястото.Върнах не употребения, а новия остана като компенсация за предния.Радостното в случая е не това,а че сборихме проблема и то благодарение на тук компетентние,на които искрено благодаря и им пожелавам милион безаварийни километри!
                                088пет16пет3пет7

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X