Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с охлаждането

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с охлаждането

Първоначално публикуван от chvora Преглед на мнение
    ... и сложих убувки .....
    Убувки е когато те убива ( неудобно ти е, боли те,) иначе са Обувки....игра на думи с българския език нищо лично
    Съботно-неделно, дай ги на късо клемите и ела да му мислим....няма да те удавя в кафе, щот` съм безработен социално слаб мениджър и кафе нямам ( излишно, за гости)...ама тока може и да го намерим
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Май не ви е електрически проблемът. Иначе, има и термодатчици за 75/70 градуса - това ако нищо друго не помага, а за нови детайли няма пари.

Нищо не и пречи перката да поработи 1-2 седмици непрекъснато - пробвано на други перки. Пък и да и пречи, по-добре перка, отколкото двигател.

Коментар

Къде е монтиран този датчик, климатик имаш ли?:
        Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Така... проблема е много ши...н с тия фронтери тъй като датчика е веднага след термостата, и тъпаците от GM са направили лъжлива температура, аз купих за над 100 лв. датчици докато схвана кой ми трябва. Този мотор е направен да пали датчика на 100 градуса и да го смъква до 95, термостата отваря изцяло на 107 и затваря на 92. И като боцнеш термометър се явяват съвсем различни стойности от тези които пише на датчика. В момента за да ми седи стрелката на средата и за да ми седи колата на 90-95 градуса съм с датчик от Лада който е 82-68 градуса и казанчето за датчика ми е преместено където трябва, а именно след радиатора. Другия малоумен минус е че стрелката ти се управлява от датчик който е преди термостата и реално ти гледаш температура която не е тази при която ти палят датчиците.

Като цяло и на мен ми намирисва на "бавен" или изобщо не отварящ термостат.

П.С. датчика е с 1 скорост ако си без климатик.

Ето къде е моя датчик вече.
          no signature no problems

Коментар

Разсъждавам само: датчикът като е преместен след радиатора взима данни от охладената вече вода, което означава, че когато при него е 100 градуса за да включи на входа на радиатора е много повече от 100 и това май не е добре. Двигателят се държи по този начин на по-висока температура. Това ще надува повечко и радиатора.
            Водата нали излиза от двигателя първо през термостата и после влиза в радиатора и излиза от другата страна. Или греша?
            Последно редактирано от sony bono; 05-03-10, 16:36.

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
              Или греша?
              Ами грешиш. Работата на радиатора е да осигури на термостата студена вода, за да има с какво да работи. Като под "студена" се разбира поне няколко градуса по-ниска от двигателя. Датчикът може да бъде на няколко места, от това зависи и на каква температура трябва да работи.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Ами грешиш. Работата на радиатора е да осигури на термостата студена вода, за да има с какво да работи. Като под "студена" се разбира поне няколко градуса по-ниска от двигателя. Датчикът може да бъде на няколко места, от това зависи и на каква температура трябва да работи.
                Ок, мислех че водата стои затворена кам радиатора от термостата, когато е студена, но щом като идва отдолу значи стои отворено оттам към него, но не циркулира. Мислех че малкият кръг си върти в затворена система и не е отворено към радиатора. Нали като казвам отворено не че върти към него. Всъщност пътя на водата се затваря зад радиатора явно, което ми е много сранно и ми е трудно да го приема, съдейки по тeзи схеми.
                Прикачени файлове
                Последно редактирано от sony bono; 05-03-10, 17:24.

Коментар

Здравеите отново днес доста се по-изпотих и най-накрая проблемът ми беше решен с датчик които е със стоиности 70-78 .Така и не успях да разбера защо с този датчик работата на двигатела си идва в нормите,Тоест с датчик 90-102 както ми го даваха по каталог при температуа на двигателя 105 градуса въпросния датчик не иска да бкл. Температурата я измервах със Лап-Топ закачен чрез ОПКОМ ,изглежда че наистина Ониа Хаймани от Опел ( творците) наистина са измислили най-голямата глупост да поставят датчика веднага след термостата .
                  Така а сега с 70-78 датчик температурата на двигателя ми е 88-93 градуса и перката си вкл. както си му е реда иси подържа тази температура Всичко си доиде по местата .
                  БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ И МНОГО БЕЗПРОБЛЕМНИ КИЛОМЕТРИ.
                  П.П колегата е прав първо върти малкя кръг и след като отвори термостата топлата вода минава през термостата и навлиза в радиатора от там в двигателя. Още веднъж БЛАГОДАРЯ.
                  Добре е човек да има и в пъкала приятели.:)

Коментар

Ти по добре кажи откъде си взел този датчик с тези температури, че и аз отдавна искам да си сменя моя и да пускам перката по рано.И важното е да се хваще на оригиналния маркуч.
                    Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Колега ако искаш ще ти взема такъв датчик в понеделник, взех го от един склад за Авто-части цената му е 10.40 лв ако искаш ми званни да се разбереме тел 0888 58 58 51 - Здравко
                      Последно редактирано от Ясен; 05-03-10, 18:40.
                      Добре е човек да има и в пъкала приятели.:)

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                        Ок, мислех че водата стои затворена кам радиатора от термостата, когато е студена, но щом като идва отдолу значи стои отворено оттам към него, но не циркулира. Мислех че малкият кръг си върти в затворена система и не е отворено към радиатора. Нали като казвам отворено не че върти към него. Всъщност пътя на водата се затваря зад радиатора явно, което ми е много сранно и ми е трудно да го приема, съдейки по тeзи схеми.
                        Тъй или иначе цялата система е пълна с вода. Отгоре или отдолу ще притваряш - все тая, променяш скоростта на водата в радиатора и нищо друго.

Здравеите отново днес доста се по-изпотих и най-накрая проблемът ми беше решен с датчик които е със стоиности 70-78 .Така и не успях да разбера защо с този датчик работата на двигатела си идва в нормите,Тоест с датчик 90-102 както ми го даваха по каталог при температуа на двигателя 105 градуса въпросния датчик не иска да бкл. Температурата я измервах със Лап-Топ закачен чрез ОПКОМ ,изглежда че наистина Ониа Хаймани от Опел ( творците) наистина са измислили най-голямата глупост да поставят датчика веднага след термостата .
                        Така а сега с 70-78 датчик температурата на двигателя ми е 88-93 градуса и перката си вкл. както си му е реда иси подържа тази температура Всичко си доиде по местата .
                        БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ И МНОГО БЕЗПРОБЛЕМНИ КИЛОМЕТРИ.
                        П.П колегата е прав първо върти малкя кръг и след като отвори термостата топлата вода минава през термостата и навлиза в радиатора от там в двигателя. Още веднъж БЛАГОДАРЯ.
                        Явно има няколко варианта за мястото на тоя датчик във Фруктиерата, а оттам - два или три варианта за неговата температура. Ако е в средата на радиатора - нормално е да е по-горещ, ако е преди радиатора - още по. По-интересно е как е работило преди това.

Първоначално публикуван от sineto Преглед на мнение
                        Ти по добре кажи откъде си взел този датчик с тези температури, че и аз отдавна искам да си сменя моя и да пускам перката по рано.И важното е да се хваще на оригиналния маркуч.
                        78/70 не знам, ама 75/70 има навсякъде. Турски и калпав. Не вземайте от него - досега не се е случило да не включи, когато трябва, ама включва и когато не трябва. Което не е гот, ако перката не се изключва от контактния ключ.

Коментар

Колега ако искаш ще ти взема такъв датчик в понеделник, взех го от един склад за Авто-части цената му е 10.40 лв ако искаш ми званни да се разбереме тел 0888 58 58 51 - Здравко
                          Благодаря,от понеделник ще ти звънна и ще се раберем къде да се видим.
                          Последно редактирано от Ясен; 05-03-10, 18:40.
                          Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Аз пък имам длуг сходен проблем.Откакто застудя времето,от есента насам моята стрелка на температурата не надвишава първата бяла чертичка на скалата.само при по екстремни условия застава на средата.Иначе я карам да застава на средата,но с картон пред полувината радиатор като пътя ми е по асфалт от дома до работата.И кога ли ще го забравя???
                            088пет16пет3пет7

Коментар

Първоначално публикуван от w.krumoff Преглед на мнение
                              Аз пък имам длуг сходен проблем.Откакто застудя времето,от есента насам моята стрелка на температурата не надвишава първата бяла чертичка на скалата.Карам я да застава на средата,но с картон пред полувината радиатор.И кога ли ще го забравя???
                              Термостат,ако в купето е жега,може и малкия датчик,отговарящ за стрелката да се е смърцал-не е рядкост.

Коментар

Ми смени си термостата де... В Евро07 са по 10-15 лева. Все ще са по-добри от твоя...
                                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                                Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X