Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фронтера Б 2.2 16V губи парно..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Фронтера Б 2.2 16V губи парно..

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение

Мен по-любопитно ми беше - на кое англичаните викат "централна конзола" ? Което не знам - не знам .
    Мисля, че става въпрос за централната конзола на таблото, с врътките (плъзгачите) за парното, пепелника и касетофона.

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
      Мисля, че става въпрос за централната конзола на таблото, с врътките (плъзгачите) за парното, пепелника и касетофона.
      Да от там се чуваше този шум- явно там се намира радиаторчето за парното. По интересното е, че си отговорих защо нямах парно на един Нисан Лаурел, който карах преди 15 години, на когото пробвах тогава какво ли не, но не и настоятелно обезвъздушаване. Така и си отиде с подобен шум и без парно...
      JEEP KJ 3.7 V6

Коментар

Първоначално публикуван от Косьо Преглед на мнение
        Да от там се чуваше този шум- явно там се намира радиаторчето за парното. По интересното е, че си отговорих защо нямах парно на един Нисан Лаурел, който карах преди 15 години, на когото пробвах тогава какво ли не, но не и настоятелно обезвъздушаване. Така и си отиде с подобен шум и без парно...
        На една хонда акорд 1.4 бензин на един приятел беше същото, само че се самообезвъздуши с времето сама. Ама повечко време. Тогава ако знаех това дето ти сега направи, щях да му помогна много по-бързо. Явно някои японски машини са по-деликатни в поддръжката на охладителната система.

Коментар

Първоначално публикуван от Косьо Преглед на мнение
          Друго което констатирах е, че за да има успех начинанието, в разширителното казанче твърдо трабва да да има маркуч от капачката до течността. При мен нямаше.... и вместо обезвъздушаване, ставаше обратното, но кой да ти отвори това казанче веднага...
          Това е момчета!
          Да ти кажа честно обаче основният ти проблем е бил точно липсата на маркуч за да засмуква обратно вода, а не въздух. Или по-скоро да възпрепядства връщането на въздух. Защо са го махнали не мога да разбера

Коментар

• От: До: Фронтера Б 2.2 16V губи парно..

Това румолене на вода кога точно се чува? Трябва да е включено парното? Трябва ли да е пуснат вентилатора? Трябва ли да е загрял мотора? Трябва ли да се е отворил термостат или да се е пуснала перка? Или по всяко време се чува?

Човека който е пуснал темата също така не спомена дали и как си е оправил проблема.

Коментар

така отдавна нищо не се писа по темата... та аз до каде стигнах.... накрая направих 2 пъти опита с дарженето на 3000 оборота с отворена капачка на радиатора...
              но след около 1 мин на 3000 об/мин започваше да кипи да хвърля антифрис... и аз доливам доливам... ама за около 1 мин така работеики на тези обороти доливах около 1л и нещо вода.. и връщам гаста.. но от цялата работа имаше ефект.. е малък но имаше.. оак гуми парно но вече мн мн трудно.... мисля че му трябва още 1-2 пъти да пробвам по този метод, но за сега си е добре пак и е лято сега... не ми се е налагало да ползвам парното

Коментар

Първоначално публикуван от chain86 Преглед на мнение
                ............, но за сега си е добре пак и е лято сега... не ми се е налагало да ползвам парното
                Колега най-сърдечно те съветвам да не лягаш на това рамо!Аз карах на същия принцип,но като задуха студено при външни -25 градуса си е гадно.Затова ми се наложи да свалям таболо през Януари месец.После реглаж на бронята на клапите,че ги обърках при -26 вън на открито.

Коментар

Първоначално публикуван от stroil Преглед на мнение
                  Колега най-сърдечно те съветвам да не лягаш на това рамо!Аз карах на същия принцип,но като задуха студено при външни -25 градуса си е гадно.Затова ми се наложи да свалям таболо през Януари месец.После реглаж на бронята на клапите,че ги обърках при -26 вън на открито.
                  Колега имаш впредвид че си намистал жилото което регулира клапата за топло и студено.. а твоето парно е изчезнало от изведнаж.. и ти е бил проблема в кпалата така ли ? понеже при мен проблема е малко по-различен.. Ще обясниш ли малко по-подробно.. мерси предварително

Коментар

Първоначално публикуван от chain86 Преглед на мнение
                    ............Ще обясниш ли малко по-подробно.. мерси предварително
                    Естественно,че ще обесня.
                    http://www.offroad-bulgaria.com/show...694#post994694 коментар #148
                    Имах на предвид да го стегнеш овреме.Не в последния момент.

Коментар

прочетох темата, но тя се разминава с моя проблем... при теб е изчезнало от изведнаж и се засилва според оборотите... а при мен просто изчезва като вдигне малко повече градуси и после си идва като пак се нормализират...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X