Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фронтера Б 2.2 16V губи парно..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Фронтера Б 2.2 16V губи парно..

Ми може, то си е болест.... Ама нали просто си гадаеме и на мене гласът от космоса това ми каза....
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
      Ми може, то си е болест.... Ама нали просто си гадаеме и на мене гласът от космоса това ми каза....
      Аз пък се допитах до ясновидците от Пентаграма . Та те препоръчаха ако се съмняваш в радиаторчето на парното , преди да го сваляш и манипулираш , просто да го шунтираш и да видиш дали продължават същите магарии. Щот може причината да не е в него . Друг е въпроса , че профилактиката му никога не е излишна.
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
        Аз пък се допитах до ясновидците от Пентаграма . Та те препоръчаха ако се съмняваш в радиаторчето на парното , преди да го сваляш и манипулираш , просто да го шунтираш и да видиш дали продължават същите магарии. Щот може причината да не е в него . Друг е въпроса , че профилактиката му никога не е излишна.
        уж сам вещ с термините, но как се шунтира казанчето за парното..

аз вече му направих профилактика и си минава водата през него без никакви проблеми.. няливах му добавки за отпушване дето направо антифриза почва да ври... и излязоха всичките мръсотии от него..
        но проблема си остана...

Коментар

здравейте на всички от един нов участник във форума!
          аз си купих фронтерката миналия понеделник ОФБ/К 2.2 16V. забелязах че и при мен извън града ми държи на 80 като влезна обаче след първи светофар и съм на 90. Днес пък ми беше кръщенето. нейното де.......и моето но като я поразръчках мина 90 и стремглаво продължи ( каква паника само ) на 95 се пуснаха перките и се върна на 85 за около 30/40 сек. през цялото време на отворен джам и парно но 6 промяна в работата му аз не съм долувил.
          тоя пост май го написах само да се сефтосам
          мне идеята беше за сръвнение.
          Последно редактирано от Ares757; 03-02-10, 18:40.

Коментар

Първоначално публикуван от chain86 Преглед на мнение
            уж сам вещ с термините, но как се шунтира казанчето за парното..

аз вече му направих профилактика и си минава водата през него без никакви проблеми.. няливах му добавки за отпушване дето направо антифриза почва да ври... и излязоха всичките мръсотии от него..
            но проблема си остана...
            Входа и изхода към парното/радиаторчето/ ги обединяваш с маркуч.Радиаторчето остава сираче,т.е. шунтирано.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
              Входа и изхода към парното/радиаторчето/ ги обединяваш с маркуч.Радиаторчето остава сираче,т.е. шунтирано.
              еми то по този начим ми е вързан изпарителя, тои е паралелно свързан.. а не е последователен..
              но като спре и парното се охлажда и изпарителя
              опс.. аз си мисля за др...
              еми това не сам го пробвал,но трябва да ги пробвам.. още утре ще видя дали пак заледява изпарителя... като изключа парното
              Последно редактирано от chain86; 03-02-10, 18:50.

Коментар

Преди спомена, че тука ти е слагана газовата. Вържи си изпарителя последователно на радиаторчето на парното. При 95% от колите дето виждам са така. Защо при тебе да е паралелно? Какво е различно?

Коментар

Първоначално публикуван от IvanVG Преглед на мнение
                  Преди спомена, че тука ти е слагана газовата. Вържи си изпарителя последователно на радиаторчето на парното. При 95% от колите дето виждам са така. Защо при тебе да е паралелно? Какво е различно?
                  еми незнам, то от газаджията, но попринцип във всяко едно АГУ което има книжка за монтаж е посточено паралелното свързване на изпарителя,а не последователния...

Коментар

еми незнам, то от газаджията, но попринцип във всяко едно АГУ което има книжка за монтаж е посточено паралелното свързване на изпарителя,а не последователния...
                    Не е от връзването,моето е паралелно и е сауна още на 1/4 скала и после във всички режими.
                    Пробвай с шунтиране и пиши,но с паралелно свързване е слабо вероятно това да е основния проблем.

Коментар

това е защото масово (исключвам малцина )газаджиите у нас въопще не искат да мислят дали колата има кранче на парното или не. По инструкция на (Ланди) при Опел наи подходящото място за връзване на испарител е на обезвъсдушитрля на инжекцията защото се избягва риска от запушено радиаторче .Иначе понеже опела няма кранче на парното е редно да се върже последователно, така не се постига паралелна -заобикаляща парното система
                      МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                        Не е от връзването,моето е паралелно и е сауна още на 1/4 скала и после във всички режими.
                        Пробвай с шунтиране и пиши,но с паралелно свързване е слабо вероятно това да е основния проблем.
                        както сам писал по-горе повтярям се...
                        Откачих целия изпарител от системата, все едно не е монтиран, но пак
                        и само на бензин пак пробвах, но проблема си остана.
                        не е от газовото, наистина забелязах,че има малко по-силно парно отколкото със изпарителя, но факт си беше,че пак задуха студ

Коментар

Първоначално публикуван от isuzo Преглед на мнение
                          това е защото масово (исключвам малцина )газаджиите у нас въопще не искат да мислят дали колата има кранче на парното или не. По инструкция на (Ланди) при Опел наи подходящото място за връзване на испарител е на обезвъсдушитрля на инжекцията защото се избягва риска от запушено радиаторче .Иначе понеже опела няма кранче на парното е редно да се върже последователно, така не се постига паралелна -заобикаляща парното система
                          Заобикалянето на потенциално затлачено радиаторче при нашите бангии никак не е зле,получаваш две независимо работещи системи.
                          Не ако едното се е полусмърцало,да ти се обледи изпарителя.
                          За мен паралелното свързване има повече плюсове от последователното,по ред причини,които вече споменах.

не е от газовото, наистина забелязах,че има малко по-силно парно отколкото със изпарителя, но факт си беше,че пак задуха студ
                          Пътуваш към сваляне на табло и радиаторче...

Коментар

В няколко поста пишем за обратното : остави изпарителя да си работи , а шунтирай радиатора на парното . За експеримента ще останеш на студено , но ще изтърпиш . Важното е дали ще замръзне изпарителя при изолирано парно като отвори големия кръг . Не е голяма разправия , а и така ще се редуцират възможните източници на "магарията" . Щото това че проблема е в циркулацията на охлаждащата течност вече е ясно.
                            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Ще те попитам пак защото не разбрах. Имаш ли климатроник? И още неговите перки пред радиатора въртят ли се непрекъснато като не е пуснато да духа на студено?

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                                Ще те попитам пак защото не разбрах. Имаш ли климатроник? И още неговите перки пред радиатора въртят ли се непрекъснато като не е пуснато да духа на студено?
                                нямам климатик

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X