Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фронтера Б 2.2 16V губи парно..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Фронтера Б 2.2 16V губи парно..

Същия проблем при Голф 2 на един колега.След прегряване и ремонт на главата се получава същият проблем.Малко преди да отвори големият кръг парното започва да духа студено,след многократно обезвъздушаване проблемът се отстрани. Опитай да свалиш термостата и покарай известно време така да видим дали има ефект.Мисля,че така ще се обезвъдуши сама.

Коментар

Колеги имах го същия проблем с един кадет.Решението дойде след като си смених антифриза окоза се че опел са доста чувствителни към стар антифриз от тогава го сменям на всеки 2 години.Сега съм с калибра но съм се ориентирал към същия модел като твоя.
      OPEL Frontera В 2.2 DTI ДБ
      Polaris Sportsman 800 EFI

Коментар

Просто си промил и си обезвъздушил системата при смяната....
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

неразбрах кокво стана с фронтерата от кокво е правила проблем с парното, ако е решен проблема споделете къде е ключа за бараката защото май и аз гоимам този проблем

Коментар

Първоначално публикуван от chain86 Преглед на мнение
            дам това звучи лугични, но каде да го търся този калибриран отвор ??
            Няма логика в това търдение,помисли!Маркучите на парното са Ф16мм.Захранването излизат директно от главата,къде ще е този калиброван отвор който при разширението му ще пренасочи водата?Единствено маркуча на главния кръг е с по-голямо сечение и по-голям дебит,той също излиза от главата след термостата обаче. При условие,че имаш парно до отваряне на термостата и завъртане на водата през големия кръг,за какъв калибриран отвор говорим?Аз все пак мисля че трябва да огледаш водната помпа,след като си промил и продухал цялата система.За мен не и достига дебит след отваряне на големия кръг.Желая ти успех.Пиши за резултата.
            Гори ама въри к'о мързи ви да наливате ли?

Коментар

Ако водната помпа не осигурява достатъчно налягане при отваряне на големия кръг, резултатът ще е прегряване, не загуба на парно....
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

все още не сам оправил проблема, но мисля отнова да свалям главата за проверка....

Коментар

Първоначално публикуван от chain86 Преглед на мнение
                  все още не сам оправил проблема, но мисля отнова да свалям главата за проверка....
                  Колега , не сваляй главата , и двете Фронтери Б(бензинови) които имах бяха с тази аномалия , а едната беше с пълна ревизия на главата .На едната перките включваха на 102С , на другата на 90С но и при двете парното изхладняваше докато не извъртят перките.За мен си остана загадка , но проблема в никакъв случай не е в главата .

Коментар

значи забелязах, че когато парното исчезне започва да пуши лекичко бяло отзад и прави конденз...
                    когато отново си доиде парното спира да пуши... и от това правя извод че е от главата някаде лекичко. пукната ?

Коментар

• До: Фронтера Б 2.2 16V губи парно..

[QUOTE=Plamen Lilov;1063575]Няма логика в това търдение,помисли!Маркучите на парното са Ф16мм.Захранването излизат директно от главата,къде ще е този калиброван отвор който при разширението му ще пренасочи водата?Единствено маркуча на главния кръг е с по-голямо сечение и по-голям дебит,той също излиза от главата след термостата обаче.

За мисленето едно на ум,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Прочети внимателно какво съм написъл...........................А , и калибриран не значи голям ............................ Един умен водопровотчик ми каза , че Глупава вода няма. Тя има три закона . Водата се движи на долу , към ширроко(или създава налягане) , и топлата на горе а студената на долу
                      Последно редактирано от isuzo; 02-03-10, 00:13.
                      МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

добре де, пробвай това, което ти казах преди..... един час работа е, пък ако няма ефект - сваляй пак глава,,,,

монтирай едно ключе за принудително включване на перката и като почне стрелката да подминава нормалното си положение - го включи и наблюдавай какво става с парното.....

сложи си и един диод да свети, че да не я забравиш включена после

Коментар

аз необичам побългаряването... щом губи парно значи има проблем някаде.. трябва да отсраня проблема, а не да си създавам нов проблем..
                          мерси за предложението

Коментар

Ми действай, изписахме по кило мастило а резултат никакъв...
                            Нямате ли някъде из града сервиз със сонда за газове във водната система?
                            no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                              ...
                              Нямате ли някъде из града сервиз със сонда за газове във водната система?
                              Аз по трудния начин разбрах, че на миризма се усещат идеално. Просто да помирише в казанчето - или мирише на тиня (добре) или на ауспух (лошо).

Коментар

здравеите отново 1.03 2010г. тръгнах за софия от Бургас.През целия път до софия нямах проблем с парното и температурата на мотора при всякакви скорости. При влизане и обхот из центара на софия( градско ) започнаха номерата особено в задръстванията вдига до 100с. вкючва перката губи парното и духа студено охлажда до нормална температура около 90с. идва парното и така до като не излязох от софия където нямаше вече задръствания повече никакви проблеми с парното. ЗАЩО НЯМАМ ОБЯСНЕНИЕ!!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X