Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фронтера Б 2.2 16V губи парно..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Фронтера Б 2.2 16V губи парно..

Кой ти монтира газовото в Добрич
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от ised21 Преглед на мнение
      Кой ти монтира газовото в Добрич
      един приятел ми го монтира.. енчо се казва..

Коментар

Ами ако е Енчо до Родопа .......... Отиди при Митака метан станцията Атанасов груп
        [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

То май в Толбухин няма друг Енчо газаджия освен този до Родопа дето кара Еспеис.Аз мисля че си разбира от работата,защото му познавам учителите.И моето е вързано паралелно и грее яко парното.
          Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Първоначално публикуван от ised21 Преглед на мнение
            Ами ако е Енчо до Родопа .......... Отиди при Митака метан станцията Атанасов груп
            еми аз там сам си го слага.. на метанстанцията.., но човека се казва енчо,

Коментар

Първоначално публикуван от chain86 Преглед на мнение
              еми аз там сам си го слага.. на метанстанцията.., но човека се казва енчо,
              Скоро не съм ходил там последно Митака се канеше да се качва на кораб пробваи при Гошо бившата бензиностанция Симекс или другия вариянт Bарна
              [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

От всичко изчетено до тук по темата стигам до извода, че някъде в малкия кръг има известно запушване и като отвори втория кръг налягането се разпределя към него и в първия кръг налягането пада драстично. И като затвори термостата пак си качва налягане в първия кръг и има парно. И за това като работи само на малък кръг натрупва много високо налягане, което се освобождава към втория кръг при отваряне на термостата и това кара водните съединения да се сплескат.
                И можеби наистина малко отворче в термостата може да попотрави нещата, както беше писал Куздов.

Коментар

току що направих пробата с изключване на казанчето за парното, остана само изпарителя, но и тои замръзна.. значи казанчето отпада...
                  остава водна помпа, термостат, големия радиатор или Главата да е пукната някаде :Д

Коментар

Колега,изчетах цялата дискусия по темата и мисля ,че трябва да насочиш вниманието си към малкия кръг и водната помпа.Или имаш частично запушване на елемент от малкия кръг,който намаля дебита на течноста през него,или износване на водната помпа над допустимото.Като казвам елемент имам в предвид абсолютно всеки детаил,а не само изпарителя и радиаторчето на парното.Провери щуцерите,маркучите,ако има колена,тетки абсолютно всичко за отлагания,дефекти и чужди тела.Ако всичко е ок и не затруднява циркулацията на течноста,то тогава обърни внимание на водната помпа.Това че изглежда здрава и не тече не значи че е достатъчно ефективна и осигурява необходимия дебит при отворен термостат.Износването на лопатките на турбинката и увеличаване на хлабината между нея и корпуса, незабележими на пръв поглед с просто око може да се окаже ключа към пороблема ти.Ще се радвам ако съм успял да ти помогна поне малко с моето мнение.Желая ти успех.
                    Гори ама въри к'о мързи ви да наливате ли?

Коментар

Като гледам на каде отиват нещата не е добре. Не искам да дразня колегата, ама изпуска нещо. Източи антифриза, свали и огледай всички водни съединения, измии ги отвътре. Промии радиаторчето на парното, големия радиатор. Ако не се сещаш как един маркуч с вода под налягане на всякаде и докато от другия край не потече бистра вода. Даже свали термостата и се опитай да промиеш главата до колкото може. Прави тия процедури само на изтинал мотор!!! И нещо за което се сещам сега, и го погледни задължително раширителния съд(казанчето за антифриз). Свали го и огледай тънките маркучи да не са запушени, както и самите входове за тях на казанчето. Ако случайно не знаеш това са обезваздушителите!!! Дори при нормална работа на охладителната система тя изпарява минимално количество охл. течност. Ако ти е запушен обезваздушителя някаде е съвсем възможно да има анумалии. А точно те се запушват често, защото от парата се образува някаква гадост която се залепва, докато някрая не ги запуши.

Поздрави аз съм автомонтиор и чесно си казвам за мене пропускаш нещо колега...

Коментар

Имал съм подобен проблем със друг мотор на фронтера,обратно на всички схващания нямаше запушване , а ерозия на калибриран отвор който да контролира циркулацията, във следсвие на неговото расширяване водата минаваше по друг път а не през парното
                        МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Това май е най-логичното обяснение на тоя "феномен".... Къде се намира тоя отвор?
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от IvanVG Преглед на мнение
                            Като гледам на каде отиват нещата не е добре. Не искам да дразня колегата, ама изпуска нещо. Източи антифриза, свали и огледай всички водни съединения, измии ги отвътре. Промии радиаторчето на парното, големия радиатор. Ако не се сещаш как един маркуч с вода под налягане на всякаде и докато от другия край не потече бистра вода. Даже свали термостата и се опитай да промиеш главата до колкото може. Прави тия процедури само на изтинал мотор!!! И нещо за което се сещам сега, и го погледни задължително раширителния съд(казанчето за антифриз). Свали го и огледай тънките маркучи да не са запушени, както и самите входове за тях на казанчето. Ако случайно не знаеш това са обезваздушителите!!! Дори при нормална работа на охладителната система тя изпарява минимално количество охл. течност. Ако ти е запушен обезваздушителя някаде е съвсем възможно да има анумалии. А точно те се запушват често, защото от парата се образува някаква гадост която се залепва, докато някрая не ги запуши.

Поздрави аз съм автомонтиор и чесно си казвам за мене пропускаш нещо колега...
                            Това което каза сам го правил два пъти.. нали сменях гарнитурата тогава тогава си прочистих главата.. а иначе после налях антифриз със добавка за прочистване и после с маркуча с вода даже и директно с компресора с въздух сам духал казанчето... докато потече бистричка водичка, и нов антифриз изцяло..

Коментар

Първоначално публикуван от isuzo Преглед на мнение
                              Имал съм подобен проблем със друг мотор на фронтера,обратно на всички схващания нямаше запушване , а ерозия на калибриран отвор който да контролира циркулацията, във следсвие на неговото расширяване водата минаваше по друг път а не през парното
                              дам това звучи лугични, но каде да го търся този калибриран отвор ??

Коментар

Обезвъздушитилите са тънките маркучи на казанчето Самите им изводи от казанчето се запушват, както и други те им краища на термостата и водния радиатор(ерозират както каза колегата). Често лично аз трудно отпушвам с тел, за това за добавки не ми говори дори. Другото е, че не съм сигурен на Фронтерата дали са два или е един. Обикновенно са два единия обезвъздушава малкия а другия големия кръг. А и практически не съм сигурен дали през тях трябва да минава постоянно охл. течност или въздух
                                Отиди при някой колега, или за експеримента си вържи изпарителя последователно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X