Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фронтера Б 2.2 16V губи парно..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Фронтера Б 2.2 16V губи парно..

E даде , ама нали юнака твърди , че е обезвъздушен - и аз му вярвам . А то иначе ако се получава въздушна тапа преди термостата , работата е ясна .
    Между другото , така и не разбрах кога му е започнал проблема : Откакто я има , след монтажа на АГУ , или на някакъв по-късен етап ?
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
      E даде , ама нали юнака твърди , че е обезвъздушен - и аз му вярвам . А то иначе ако се получава въздушна тапа преди термостата , работата е ясна .
      Между другото , така и не разбрах кога му е започнал проблема : Откакто я има , след монтажа на АГУ , или на някакъв по-късен етап ?
      фронтерата ми е англииски и аз сам си я докарвал от англия..
      но там температурата седеше винаги в синята зона.. като се прибрах в БГ го смених този термостат и тука си слагах АГУ-то..и тогава разбрах че губи така парното.. Но както казах окачахме изпарителя от маркучите смисал възстановихме в оригинален вид маркучите които отиват кам парното.. и само на бензин, но проблема не се отстрани, затова изключвам всякакви варианти за проблем с АГУ..
      Маркучите няма как да се объркат те са си с извивки и определена дължина... оглеждал сам ги, пак и колата е карана поне при 10-на майстори все един щеше да му направи впечетление ако някои не е вързан както трябва...
      сега мисля да пробвам отново да сменя термостата... понеже както казах проблема е като отвори големия кръг... остава или радиатора или термостата.. единствено те са в големия кръг,
      снощи като се прибирах колата си работеше перфектно.. смсал на 80с като си я карам из града.. спирам аз пред нас отварям капака и гледам има вакум в системата... маркуча беше свит.. отворих капачката и се оправи... а капачката е чисто нова..
      затова си взех старата капачка изтрамбуших и пружинката и сега си карам тама ... и отново проблем, нерешен....

Коментар

Аз съм убеден, че има проблем с термостат и перка + я паднала преграда на радиатора я водна помпа я гарнитура . Но боба го хвърлих вчера та така от разстояние толкова. Аз съм се блъскал не малко с охлаждане и т.н. на принципа проба грешка, и истината е в поетапното възстановяване на оригиналния заводски вариант. Термостат, датчик, радиатор и после да се търси причина. Няма как 2.2 16V да работи на 80 градуса. Такъв филм няма.
        no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
          Аз съм убеден, че има проблем с термостат и перка + я паднала преграда на радиатора я водна помпа я гарнитура . Но боба го хвърлих вчера та така от разстояние толкова. Аз съм се блъскал не малко с охлаждане и т.н. на принципа проба грешка, и истината е в поетапното възстановяване на оригиналния заводски вариант. Термостат, датчик, радиатор и после да се търси причина. Няма как 2.2 16V да работи на 80 градуса. Такъв филм няма.
          И аз съм на това мнение,и да вземе да отиде при Лозан които нямам честа да познавам но само добри отзиви съм чел за него и да му се реши наи накрая проблема!
          Успех!
          Opel Frontera 2.2 DTI 1999 г. ДБ

Коментар

Първоначално публикуван от herkules Преглед на мнение
            И аз съм на това мнение,и да вземе да отиде при Лозан които нямам честа да познавам но само добри отзиви съм чел за него и да му се реши наи накрая проблема!
            Успех!
            Малко ще му е далечко от Добрич да дойде до Лозан.
            no signature no problems

Коментар

Колега , понеже се зачетох в премеждията ти , искам и аз да се включа с моето мнение по проблема ти . Имах Фронтера Б 2.2i16V , когато се слага газова уредба на този ДВГ (не ГИ) ,1. изпарителя се връзва към мъркучите , които влизат в инжекциона , по този начин той загрява най-бързо и няма никакъв шанс да замръзне;2.перфектно обезвъдушаване за да имаш парно ;и тук идва и моето голямо учудване при нормално и ненормално шофиране ДВГ си държи 85С , и парното те гори , обаче влезна ли в задръстване и стрелката ми отиваше на 100~102С т.е. термостата е отворил и парното ставаше хладко ; в момента щом се включваха перките и температурата се връщаше на 85С парното ставаше вряло (на изпарителя това не влияеше).
              Тази аномалия съм я виждал на още две единтични Фронтери . И стигнах до извода че трябва разликата между напълното отваряне на термостата и включването на перките да бъде мах 3до5 градуса (защото при мен разликата беше от 85 до 102 = 17С) , като по този начин големия кръг ще бъде максимално кратко отворен и съответно парното няма да истива .

ПП За да ти заскрежава изпарителя значи че не е вързан правилно и има въздух в системата ;
              Последно редактирано от kiriko; 31-01-10, 21:12.

Коментар

Първоначално публикуван от kiriko Преглед на мнение
                Колега , понеже се зачетох в премеждията ти , искам и аз да се включа с моето мнение по проблема ти . Имах Фронтера Б 2.2i16V , когато се слага газова уредба на този ДВГ (не ГИ) ,1. изпарителя се връзва към мъркучите , които влизат в инжекциона , по този начин той загрява най-бързо и няма никакъв шанс да замръзне;2.перфектно обезвъдушаване за да имаш парно ;и тук идва и моето голямо учудване при нормално и ненормално шофиране ДВГ си държи 85С , и парното те гори , обаче влезна ли в задръстване и стрелката ми отиваше на 100~102С т.е. термостата е отворил и парното ставаше хладко ; в момента щом се включваха перките и температурата се връщаше на 85С парното ставаше вряло (на изпарителя това не влияеше).
                Тази аномалия съм я виждал на още две единтични Фронтери . И стигнах до извода че трябва разликата между напълното отваряне на термостата и включването на перките да бъде мах 3до5 градуса , като по този начин големия кръг ще бъде максимално кратко отворен и съответно парното няма да истива

ПП За да ти заскрежава изпарителя значи че не е вързан правилно и има въздух в системата ;
                Колега мисля че нещо не ни казваш!
                Последно редактирано от fanatic; 01-02-10, 08:00.
                Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Първоначално публикуван от kiriko Преглед на мнение
                  никога не ми е заскрежавал изпарителя просто истива и почва колата да прекъсва да бачка на 3 на 2 цилиндара като си я обърна на бензин си е ОК.. и когато се върне циркулирането на водата в изпарителя и веднага мога да включа отново на ГАЗ и си е ок.
                  а моята разлика е малко колата ми поддържа 80С отваря докраи на около 86-87С а перките се включват на 89С и се изключват на 85С а термостата затваря на около 82С. значи от 87 до 82 има 5С което си е нормално... тази седмица си мисля да сменя термостата... но незнам дали ще има полза от цялата работа и данестане пак грешни пари

Коментар

Ако не ти пада под 80С на дълго ,не сменяй термостата .Търси причината другаде .

Коментар

Само да отбележа,че и моята не излиза от синята зона ама има парно да те изгори.Според мен не е трябвало да сменяш термостата.
                      Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                        Малко ще му е далечко от Добрич да дойде до Лозан.
                        Не съм видял от къде е момчето!Грешката е моя но и в Добрич има читави маистори сигурен съм!Които търси намира!
                        Успех!
                        Opel Frontera 2.2 DTI 1999 г. ДБ

Коментар

[
                          Първоначално публикуван от chain86 Преглед на мнение
                          ...Имам следния проблем с моята машина..
                          При нормална работа на двигателя колата си работи при 80 C.
                          И тогава сичко си е ОК.. има си парно карам си, но когато почна малко повече да я ръчкам и приближи 90 С точно когато отвори големия кръг на термостата и губи парното и съответно ми замръзва изпарителя на АГУ..
                          QUOTE=chain86;1020795].....никога не ми е заскрежавал изпарителя просто истива и почва колата да прекъсва да бачка на 3 на 2 цилиндара като си я обърна на бензин си е ОК.. и когато се върне циркулирането на водата в изпарителя и веднага мога да включа отново на ГАЗ и си е ок.
                          ....[/QUOTE]

Дали е замръзнал или заскрежава , не е интересно. Смисъла го хванахме.
                          Още нещо ми е любопитно : "английския" термостат като ти е държал температурата в синята зона , от какъв зор си го сменил ? Профилактично , или някакъв проблем си имал с охлаждането ? (Питам , щото на гадателката Светлина някъде и изгубих номера .)
                          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение

Дали е замръзнал или заскрежава , не е интересно. Смисъла го хванахме.
                            Още нещо ми е любопитно : "английския" термостат като ти е държал температурата в синята зона , от какъв зор си го сменил ? Профилактично , или някакъв проблем си имал с охлаждането ? (Питам , щото на гадателката Светлина някъде и изгубих номера .)
                            еми понеже седи в синята зано, закакво др да го сменям... попринцип нормалната температура за всяка кола си е 90С... а синята зона е около 50-60С.

Коментар

Пич, нищо не купувай и не сменяй. Циркулацията през радиаторчето на парното по принцип си е слаба на ниски обороти особено. Свали радиаторчето и му пусни с маркуч да тече гореща вода през него. После провери дали цялото се загрява. Ако нагрява само близо до тръбите-работата е ясна. Отваряне, почистване и ремонт или ново. Ако грее цялото, въздушна възглавница или някакво запушване на тръбите към него е причината.
                              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                                Пич, нищо не купувай и не сменяй. Циркулацията през радиаторчето на парното по принцип си е слаба на ниски обороти особено.
                                Ти с тая нафтова печка си се повредил.
                                Ела да видиш в моята фронтера какво става на 860 оборота. Можеш да си готвиш на горещия поток въздух.
                                no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X