Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ръчни хъбове - Опел фронтера КБ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Ръчни хъбове - Опел фронтера КБ

Може би не съвсем по темата - ама едно предимство на автоматичните хъбове в градски летни условия. Имам дневно един много хубав (и понижен) асфалтиран участък с две платна и две ленти който при хубав дъжд се пълни с вода 50 - 60 м и дълбочина при хубаво напълване - метър(и с доста кал от пороите). Оня ден като запука дъжда (и града) успях още в началото (на заливането) да мина с едно просто включване на предното. Един мой познат със същата фронтера но с ръчни хъбове закъсня с 10-тина минути, водата стигна до метъра, домързя го в началото да слезе и да си включи хъбовете(а и топчетата град бяха доста едри), набута се в калта, купето се заля с вода, задницата олекна (резервоарът му винаги е празен, кара на газ) и трябваше да жвака и да се топи докато включи хъбовете.
    Иначе има и хубава страна - ако закъснееш с преминаването, спираш в странична уличка, отиваш в близката кръчма на светофара и имаш два часа за бира, снимки и коментари. През това време водата се оттича, и разтикват удавените коли.
    ОФБ ДБ X22SE
    Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

Първоначално публикуван от bogilloff Преглед на мнение
      .....домързя го в началото да слезе .....
      .... а това пък е единствения недостатък на ръчните хъбове .
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Днес на един бая стръмен баир път от павета, пробвах и включих 4X2 само на заден мост и на бавни, колеги все едно съм сложил 8-мак двигател, що не си сложих ръчни хъбове по-рано, определно на съединителя му е добре и леко в такива случаи

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
          Днес на един бая стръмен баир път от павета, пробвах и включих 4X2 само на заден мост и на бавни, колеги все едно съм сложил 8-мак двигател, що не си сложих ръчни хъбове по-рано, определно на съединителя му е добре и леко в такива случаи
          Но внимавай с тръгването на 1-ва бавна баир и рязкото пускане на съединител. После да не казваш еееххх що ги сложих тия ръчни хъбове та сега имам скъсан съединител
          no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
            Но внимавай с тръгването на 1-ва бавна баир и рязкото пускане на съединител. После да не казваш еееххх що ги сложих тия ръчни хъбове та сега имам скъсан съединител
            Всъщност потеглих направо от 2-ра бавна, инак на бавни и само на заден мост определено съм наясно и потеглям без никакви резки маневри, мерси все пак за предупреждението Божко, по-добре да ме съветват по няколко пъти за по-сигурно, отколкото да стане белята от незнание...

Коментар

На бавни зора го отнасят полуоските,дифа и кардана. На съединителя му е лесно...
              ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

колеги, от исузо квд-пикап, дали ще станат ръчните хъбове за фронтера А спорт? с колко шлица са на исузото,ако знае някой? и при покупка на ръчни хъбове втора ръка какво да се гледа и какво е нужно за самия монтаж? как трябва да са окомплектовани-освен хъба и болтовете друго има ли?

Коментар

Първоначално публикуван от svi6tovski Преглед на мнение
                  с колко шлица са на исузото
                  17 шлица,толкова са и на Фронтерата.А за монтажа ти трябва някой,който е сменявал и е на ясно.

Коментар

Първоначално публикуван от gimax Преглед на мнение
                    17 шлица,толкова са и на Фронтерата.А за монтажа ти трябва някой,който е сменявал и е на ясно.
                    Има една приказка : " Око да види , рЪка да пипне"

Достатъчно е колегата да прочете как става номера ( в този раздел е описано надълго и нашироко) и съвсем спокойно ще се справи и сам .
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

аз сам ще се оправя,не е проблем. въпроса ми е, дали трябва определена зегерка да има с комплекта,или става оригиналната? иначе за шлиците питам,,понеже някъде мернах ,че на пикап исузо квд са с повече от 17.

Коментар

Не го знам какъв е тоя Исузу КВД, ама освен хъбовете със 17 шлица има и едни с 26 (мисля че бяха) шлица - за някакво по-ново Исузу. Така че брой шлиците.
                        Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Здравеите колеги имам проблем с предното на моята фронтера като го включа се чува щракане и понякога несе включва а на заден ход се чува стържене и въобще не се включва възможно ло е да е от хъбовете благодаря предварително

Коментар

Ако са автоматични - да.
                            Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Автоматични са защото ми казват че може да е от каретата и затова реших да питам видях че сте запознати

Коментар

Колеги моята фронтера е 2.4 i мотора някои знае ли шлица е 17 или 26 благодаря предварително

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X