Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за Frontera 2.2, бензин, 16v

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Помощ за Frontera 2.2, бензин, 16v

ГИ не се къпе с чайника, това е сигурно.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      ГИ не се къпе с чайника, това е сигурно.

Леле, тъкмо бях тръгнала за чайник , все пак нали съм даМа, не мога да се разкарвам с обикновена двулитрова бутилка, пълна с гореща вода.

Ще взема да направя няколко снимки на двигателя ... веднага щом разбера как се отваря предния капак.

Коментар

Моя съвет е да не се занимавате с глупости ами да си палите на бензин независимо каква е газовата. Карайте 2-3-5 минути на бензин и после преминавайте на газ. Така се пази най-добре и двигателя, и дюзите и газовата. Личния опит е равен на една дузина празни приказки. сменил съм 4 автомобила общо над 500 000 км. с различни газови и извода ми е само този по-горе.
        no signature no problems

Коментар

На единия ми Мерцедес ако му пусна бензин в двигателя , има да се чуди като дърт пияница кога се случи да пие вода . И е общо над 300 000 км. вече само на пропан-бутан . За цялото това време на няколко пъти при температура под -15 градуса ми се е случвало да ми замръзне изпарител . По-често се случва при подобни температури бутилката в багажника да се заскрежи . Ама се носи .
          Виж , Опела е друга бира , та с него процедирам подобно на Фанатик.

Първоначално публикуван от Ясен
          само аз ли съм с впечатлението, че колата е инжекционна, но АГУ е обикновена с изпарител?
          Нали затова хвърляме на боб тука .
          Аз чат-пат се обаждам на гадателката Светлина . При необходимост мога да услужа с мобилния и номер .
          ПС. Нека първо колежката се наведе да види "онуй нещо " какво й , пък посли ....
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Един въпрос към дамата с газовата уредба. Имаш ли спомен колко ти струваше газовата уредба? Колко плати на майсторите като ти я поставиха майсторите? Това ще изясни доста неща.

Коментар

Вместо да хвърляте на боб, го дайте на жените си да ви го сготвят.

Фронтерата е инжекцион, газовата уредба е газов инжекцион.
              Този факт беше нЕколко пъти споменаван по-горе.
              Струваше ми 950 лв., не ми взеха нищо допълнително за монтаж.
              Щях да го снимам за да бъда докрай изчерпателна, но снощи преваляваше сняг в Бистрица и щях да си разваля прическата.

Всъщност се загледах сутринта, колата пали на бензин и веднага превключва на газ, независимо от температурата навън.
              Обадих се в сервиза, и се оказа че просто са забравили да нагласят температурата, при която се прехвърля от бензин на газ и ще го оправят.

Нали не си помислихте сериозно, че в този студ и сняг навън, ще се занимавам с грижи за "онова нещо".

Ако си спомняте, в началото се оплаквах, че много бавно потегля. Сега, откакто смених кабелите, вече подскача като младо конче по светофарите. Едва го удържам с една ръка.

Обаче стрелката на скоростомера ми отчита скоростта с около 20км. по-малко.
              Ако карам с 40, ми показва, че карам с 20км. Не мога да преценя дали километражът отчита правилно и да си засека разхода на горивото.

Коментар

Вече съм със зимни гуми, само че се чудя къде да прибера летните - в мазето, където ще ми пречат или могат да останат на двора, под терасата?

Коментар

Първоначално публикуван от niagara Преглед на мнение
                  Вече съм със зимни гуми, само че се чудя къде да прибера летните - в мазето, където ще ми пречат или могат да останат на двора, под терасата?
                  Я ги слажи в мазето да не дразнят някой мераклия, че точно в Бистрца преди две зими откраднаха на брат ми и четирите гуми с джантите и то от колата пред къщата му. А къщата е в центъра до църквата. Вярно, че са тежки.
                  И нали говорим за Бистрица в София?

Коментар

Да, за Бистрица в София говорим.

Коментар

Проблема с прекъсването го имах и аз като си взех мойта Фронтера, смених кабелите, поуправи се, но след като смених и свещите всичко си дойде на мястото. Свещите са двуелектродни при мен средния електрод беше станал на 1/2 от оригиналните, според мен е хубаво да се погледнат и те.
                      Мойта газова(газов инжекцион, комп-ловато, бутилка българска)ми взеха към 1500лв.с 80лв за евро сондата.
                      Имах проблем на газ прекъсваше, сякаш не и достига гориво над 2500-3000оборота, отидох и ми смениха входящата тръба на водата и всичко се оправи.

Коментар

.......
                        Като цяло върви много добре, но се появи един проблем - произволно превключва от бензин на газ и обратно.
                        Това го прави докато автомобилът е в движение, независимо от скоростта.

Момчетата, които монтираха газовата уредба не могат да разберат откъде идва проблема.
                        .......

Според газаджиите, компютъра отчита, че няма достатъчно газ и затова превключва на бензин.
                        .......

.....Вместо да хвърляте на боб, го дайте на жените си да ви го сготвят.

Обадих се в сервиза, и се оказа че просто са забравили да нагласят температурата, при която се прехвърля от бензин на газ и ще го оправят.

.
                        Странна работа ... затова хвърляме на боб . ( този е специален сорт , нема общо с онзи в тенджерата ).

Значи най-напред юнаците - газаджии при монтажа се чудят от къде идва проблема , а после по телефона установяват причината ...не е по-различно май от гадаенето и при тях !
                        Аз в един пост ( който ми беше изтрит по други причини ) те бях посъветвал да идеш при тези въпросните директно и ако не ти я оправят , да ти върнат парите ( нали все пак са поели някакъв гаранционен ангажимент срещу запплащането ), ама карай - важното е че върви "на пушка" сега .
                        А за скоростомера : как разбра че не сочи вярно - сравнение с GPS или какво ?
                        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Владо, всичко само изглежда объркано.

Проблемите в колата започнаха след като се сложи газовата уредба и затова не беше ясно в в колата ли е причината, или в газаджиите.
                          Фронтерата беше щателно изследвана от газджиите, от компютъра, и в сервиза.
                          Накрая смениха свещите, кабелите и 1-2 бушона и засега всичко е наред.
                          Гаранция за газовата уредба имам, освен това уговорката ми беше да платя на две вноски - втората след като се уверя, че всичко е наред.

Не че много разбирам, но щом колата върви добре, значи всички са си свършили добре работата.

За скоростомера - не мога точно да определя с колко по-малко ми отчита скоростта.
                          Просто знам с колко карам обикновено, а ми показва по-малко.
                          Освен това всеки ден се движа по Цариградско шосе. Там всички карат с поне 80км, аз се движа заедно с тях, а моя скоростомер ми показва 60км.
                          А най-сигурно ще разбера, когато ме спрат другарите от КАТ и ми покажат на техния уред какво е изписано. Ама скъпичко ще ми струва

ПП: Прочетох ти поста за парите, дето трябва да ми ги върнат. И дотам щяхме да стигнем.

Коментар

...
                            За скоростомера - не мога точно да определя с колко по-малко ми отчита скоростта.
                            Освен това всеки ден се движа по Цариградско шосе. Там всички карат с поне 80км, аз се движа заедно с тях, а моя скоростомер ми показва 60км.
                            А най-сигурно ще разбера, когато ме спрат другарите от КАТ и ми покажат на техния уред какво е изписано.
                            Усещането за скорост в лека кола и джипка е коренно различно, не се заблуждавай по него. Поне при мен беше проблем. Просто вземи от някого един GPS прибор (те са точни) и направи сравнение. Така ще се застраховаш и от изненади в КАТ.

Коментар

Владо, всичко само изглежда объркано.

Проблемите в колата започнаха след като се сложи газовата уредба и затова не беше ясно в в колата ли е причината, или в газаджиите.
                              Фронтерата беше щателно изследвана от газджиите, от компютъра, и в сервиза.
                              Накрая смениха свещите, кабелите и 1-2 бушона и засега всичко е наред.
                              Гаранция за газовата уредба имам, освен това уговорката ми беше да платя на две вноски - втората след като се уверя, че всичко е наред.

Не че много разбирам, но щом колата върви добре, значи всички са си свършили добре работата.

А най-сигурно ще разбера, когато ме спрат другарите от КАТ и ми покажат на техния уред какво е изписано. Ама скъпичко ще ми струва

ПП: Прочетох ти поста за парите, дето трябва да ми ги върнат. И дотам щяхме да стигнем.
                              Мини по ул.Сребърна от Г.Делчев към Хладилника.Там има радар и ще ти покаже скоростта.

Коментар

Първоначално публикуван от tomil Преглед на мнение
                                Мини по ул.Сребърна от Г.Делчев към Хладилника.Там има радар и ще ти покаже скоростта.
                                Междудругото аз първо точно там засякох че келометража ми показваше повече с 20 км/ч. от реалното. После с GPS. Преместване на стрелката с 20 надолу и сега е точно. Говоря за Фронтра А със старото табло.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X