Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за Frontera 2.2, бензин, 16v

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Помощ за Frontera 2.2, бензин, 16v

Колежке ,кажи къде да дойда с моята фронтера ,която е на метан ,но със същия двг,и ако твоята е по тромава ,веднага сгазвай газаджиите.
    Румен Николов

0888 358 572

Коментар

До тук не се разбра газов инжекцион ли е,или обикновена уредба.
      Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Здравейте,

Двоен съединител не знам какво е, жалко за обясненията в любов.

Под двойна газ имах предвид, че когато се сменят скоростите на камиона, се подава газ при изключена скорост и чак тогава се включва на друга скорост. Може да не го обясних добре, но в нашия край така му казват.

Сега сериозно:
        Става въпрос за газов инжекцион.
        Фронтерата върви на газ точно толкова добре, колкото и на бензин, даже и по-добре защото не се кахъря за разхода на гориво и натискам здраво педала.
        Единствения проблем е това произволно превключване на бензин и обратно на газ.

За празния ход - не е тествана дали превключва от газ на бензин, но е тествана за онова "хлъцване" - има го.

Между другото снощи ме извикаха в сервиза да си видя кабелите, за които се чудех дали да ги сменям или не.
        В тъмното светеха всички като коледна елха, напълно в унисон със сезона.
        Сега съм поръчала нови кабели, сменям ги, и ако пак имам проблем с газта, ще си я карам така, с проблема. Все някак ще му хвана цаката.

Коментар

Малко светене е нормално. В достатъчна тъмнина няма не-светещи кабели. Критерий, дали кабелите са за смяна са оформени, нишковидни искри към съседни детайли.

Но пък не са скъпи и няма лошо да ги смениш.

Коментар

Двоен съединител е същото като това дето му въкаш двойна газно с друго име.Така се кара камион,не фронтера.
            Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Първоначално публикуван от drjanton Преглед на мнение
              Двоен съединител е същото като това дето му въкаш двойна газно с друго име.Така се кара камион,не фронтера.
              Всъщност двоен съединител (двойно амбииране) е когато при смяна на предавки от 1-ва към 5-та не се подава газ а точно обратното, само се пуска съединителя на нулева между смяната на скоростите и тогава се натиска отново за превключване на следнащата предавка. А когато се връщат скоростите обратно от 5-та към 1-ва при двоиното абрииране си подава и газ. Тогава се казва междинна газ, а първото е двойно амбрииране. Нотемата е друга.

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                Всъщност двоен съединител (двойно амбииране) е когато при смяна на предавки от 1-ва към 5-та не се подава газ а точно обратното, само се пуска съединителя на нулева между смяната на скоростите и тогава се натиска отново за превключване на следнащата предавка. А когато се връщат скоростите обратно от 5-та към 1-ва при двоиното абрииране си подава и газ. Тогава се казва междинна газ, а първото е двойно амбрииране. Нотемата е друга.

На ГАЗ-ката ме учеха винаги да подавам междинна газ. Но така или иначе това беше преди много години.
                Знам, че Фронтерата не е камион, но такова усещане създава у мен.

Кабелите реших да ги сменя. Ще видим след това дали ще има пак проблеми с газовата уредба.

Междувременно разбрах, че двигателят ми е Екотек, каквото и да значи това. Както и че имам дупка на колекторната тръба. Заварявана е веднъж и в сервиза ми казаха, че не е препоръчително пак да се заварява. Мисля да си я карам така, докато издържи.

Коментар

Първоначално публикуван от niagara Преглед на мнение
                  .....Сега съм поръчала нови кабели, сменям ги, и ако пак имам проблем с газта, ще си я карам така, с проблема. Все някак ще му хвана цаката.
                  Недей да лежиш на тая кълка, че някъде ще станеш спонсор на "Пътна помощ".... А пък ако се случи по време на изпреварване, хич няма да ти е забавно.
                  "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Здрасти, проверете инжакцион релето,отворете го и виште споиките му,ако трябва ги пре запоете. При по старата се намира на една стоика зад фара а при по новата във колонката при шофьорските крака
                    МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Лозане,какви са симптомите при проблем в това реле,тоест какво командва то?Виждал съм го зад фара,но какво управлява

Коментар

Сложно дву канално реле което при завъртане на стартер залепва за определено време,първата секция пуска захранване на основния компютър който от своя страна се грижи за запалването и нжекциона , а втората секция за инжекцион помпата . Ако не последва запалване след няколко секунди то разделя захранванията.това е наи просто казано зашото то има и обратна връзка със брояча на коляновия вал. Често от годините и вибрациите му се пропукват споиките и е възможно да гаси за малко някое захранване
                        Последно редактирано от isuzo; 06-12-09, 09:17.
                        МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Първоначално публикуван от isuzo Преглед на мнение
                          Сложно дву канално реле което при завъртане на стартер залепва за определено време,първата секция пуска захранване на основния компютър който от своя страна се грижи за запалването и нжекциона , а втората секция за инжекцион помпата . Ако не последва запалване след няколко секунди то разделя захранванията.това е наи просто казано зашото то има и обратна връзка със брояча на коляновия вал. Често от годините и вибрациите му се пропукват споиките и е възможно да гаси за малко някое захранване
                          Полезна инормация,благодаря.

Коментар

Здравейте,

смених кабелите и джипа си тръгна както трябва. Върви си добре и на бензин и на газ, вече не превключва произволно от едното гориво на другото. Онова "хлъцване" го има, но засега не мога да финансирам повече ремонти.

Планирам тази събота и неделя разходка из Балкана и ще го тествам в зимни условия - нали щяло да завали сняг в четвъртък.

И един /тъп/ въпрос: Ще ми трябват ли вериги за сняг?

Коментар

.........................................
                              ...............................................................................

Това зависи, единственно и само, от задволанното устройство ....

P.S.
                              На мен са ми трябвали ..... на предните и задните гуми ......
                              Ама, снега на места беше повече от метър и .... се движех на подскоци .... назад .... гаааазз ..... и бум в снега, пак назад и ......
                              Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

...
                                Зависи къде ще отидеш. Има места, където няма да ти трябват въпреки изискването на КАТ, има други места, откъдето ще те измъква трактор с верижно задвижване и пиян тракторист.

Най-общо казано, ако нямаш желание да се упражниш в слагането на вериги 1-2 часа в сухо време, в снега няма да ти помогнат, защото няма да можеш да си ги сложиш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X