Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нормално ли е следното поведение?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Нормално ли е следното поведение?

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
    Варианта с някои возила отвъд океана за палене само при натиснат съединител е , че производителя се е застраховал да не би някой малоумник да иска да пали направо на скорост , та се е застраховал . При Фронтера ОФА КБ специално такива измишльотини фабрично не съществуват.
    Обаче един Господ знае какво е ръчкано при предишния собственик . Така че съвета на Кирико не е без основание . А и да провери дали на всяка включена предавка ( не само на първа) прави магарията. Но не е изключен и варианта на адаша дядо Владо.
    Да де аз затова съм написал фабрично, щото българския тунинг край няма...
    no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
      Знам че няма нищо фабрично там , но някой може да е понаправил нещо

Коментар

Може на някой да му е омръзнало жена му да я пали на първа и да кърти предната броня, в едно с вратата на гаража, и да е сложил нещо.

Това майтап, разбира се..
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
          Не само българския. Напоследък се нагледах на и английски и италиански и на австрийски (последните с лек гастарбайтерски отенък) идиотизми, та може и да е нещо по-интересно
          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

То заради безкрайната българска инжинерна мисъл помолих колегата да напише пали ли на скорост без натиснат съединител,но той замлъкна...Комбинацийте са 4:
            1.На скорост с натиснат съединител.Пробвано!(Само на първа ли опита колега ?)
            2.На скорост без натиснат съединител.Не е пробвано!
            3.Изключена скорост и натиснат съединител.-Пробвано!
            4.Изключена от скорост без натиснат съединител.-пробвано!

Просто се змаислих дали не е имала дистанционно запалване преди много,много години.
            Последно редактирано от adwokat; 10-09-09, 20:42.
            Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
            NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от Roswell Преглед на мнение
              2) Съединителят отлепя доста ниско.
              Преди години имах такъв проблем с УАЗ 469:
              Оказа се комбинация от ниско отделящ съединител (т.е. непълно) и стари кабели на свещите. Стартера развърта, но на обороти под необходимите за запалване.
              Последно редактирано от fanatic; 11-09-09, 08:03.

Коментар

Първоначално публикуван от divj Преглед на мнение
                Преди години имах такъв проблем с УАЗ 469:
                Оказа се комбинация от ниско отделящ съединител (т.е. непълно) и стари кабели на свещите. Стартера развърта, но на обороти под необходимите за запалване.
                Tова много не го разбрах?При дизела добре,там имаме необходими обороти респективно налягане за запалване.При бензина обаче е достатъчен и четвърт оборот при добра система за да възпламени.А пък и пича пиче че не върти...
                Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
                  ...помолих колегата да напише пали ли на скорост без натиснат съединител,но той замлъкна...
                  Колегата замлъкна, защото е в Гърция и с колата го делят ~400км., връщам се в неделя и пак ще пиша.

Просто се змаислих дали не е имала дистанционно запалване преди много,много години.
                  Дистанционното е загубено така, че не знам дали е имала дистанционно запалване, но за сметка на това има аларма, която в момента не се използва

Между другото никъде не съм писал, че не върти. На скорост и с натиснат съединител върти, но не пали. И аз се замислих върху варианта да не отлепя напълно съединителя, което да товари двигателя и за това да не може да запали. Но си мисля колко вероятно е това? при положение, че скоростите влизат лесно, без ръмжене и ...
                  Opel Frontera 2.0i Sport, 1994г., къса база, бензин (без газова), София

GSM: О885 6О1 692
                  Стефан

Коментар

То заради безкрайната българска инжинерна мисъл .....

През 94`та ? На ОФА КБ ? Стига де
                    ...адвокатска мисъл

Първоначално публикуван от Roswell Преглед на мнение
                    ....
                    И аз се замислих върху варианта да не отлепя напълно съединителя, което да товари двигателя и за това да не може да запали. Но си мисля колко вероятно е това? при положение, че скоростите влизат лесно, без ръмжене и ...
                    Ако си включил на първа с непълно отделил съединител и завъртиш стартера , най- малкото ще те подкара напред . Е няма да подскочи , но със сигурност ще напреднеш метър- два, въртейки стартера. А във въпросния случай джипа си остава в покой . Значи съединителя макар и ниско си отделя.
                    Последно редактирано от maxxx; 13-09-09, 11:59.
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

През 94`та ? На ОФА КБ ? Стига де
                      ...адвокатска мисъл
                      94 година такова запалване (дистанционно) имаше, а Фронтерата не беше евтина ширпотреба ,както е днес,а един от мечтаните и почти недосегаеми джипове мечта.Ей памет къса Владоооо.;-)))Ма 94...то било преди 15 годиини бре.

Коментар

94 година такова запалване (дистанционно) имаше, а Фронтерата не беше евтина ширпотреба ,както е днес,а един от мечтаните и почти недосегаеми джипове мечта.Ей памет къса Владоооо.;-)))Ма 94...то било преди 15 годиини бре.
                        Подкрепа за "Адвоката" имахме служебни две (2 КБ и 2.4 ДБ....едната е откраднаха, а другата колега е "продаде" за мизерни кинти на айдуците ) те нямаха "дистанционно", но други коли около мен си го имаха като серийна екстра
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Това ми прилича просто на защита, когато запалиш колата да не пуснеш рязко съединителя и да се удариш напред. НЕ всички шофьори са наясно какво правят като седнат зад волана и това можеби ги предпазва като не могат да запалят с включен на скорост джип. Очевидно е че масовите джипки фронтерки като нашите нямат подобно нещо, а може и да е поръчвано допълнително да е така като екста още при закупуването.
                          Въпрос към собственика: Тази кола в Европа ли е произведена според теб? Ти от къде я купи? Пусни една две снимки да я поразгледаме, като ти позволи системата на форума да публикуваш.
                          Така навремето имах кола от чисто нова и в един друг форум не можех да убедя хората, че има АБС а няма ербеци. Факт.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts
                            Ако си включил на първа с непълно отделил съединител и завъртиш стартера , най- малкото ще те подкара напред . Е няма да подскочи , но със сигурност ще напреднеш метър- два, въртейки стартера. А във въпросния случай джипа си остава в покой . Значи съединителя макар и ниско си отделя.
                            Ако му държи ръчната, никъде няма да иде джипа, а тока, който харчи стартера се вдига яко и не стига за запалване... ако е москвич
                            Или съвсем слаб акумулатор, но ще си личи по звука на стартера. Фронтерката обаче е с електронно, ако не греша, макар и да не ми е любимото, така, че това май отпада.
                            Полупрецакана полубивша аларма - това звучи обещаващо, другото е идеята на Дедо Владо с кабелите.
                            ... или нещо друго (ей сега колегата вече си дойде от Гърция и ме наби...)

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                              Ако му държи ръчната, никъде няма да иде джипа, а тока, който харчи стартера се вдига яко и не стига за запалване... ако е москвич
                              Или съвсем слаб акумулатор, но ще си личи по звука на стартера. Фронтерката обаче е с електронно, ако не греша, макар и да не ми е любимото, така, че това май отпада.
                              )
                              Ако му държи ръчната ... ако ..... чети какъв му е проблема де . Не споменава ръчна на сфетофара. А то и при дръпната ръчна стартера пак ще "мъца" . При него няма и следа от въртене.
                              Абе нека колегата добави някаква яснота по картинката , пък после ще умуваме
                              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Ако му държи ръчната ... ако ..... чети какъв му е проблема де . Не споменава ръчна на сфетофара. А то и при дръпната ръчна стартера пак ще "мъца" . При него няма и следа от въртене.
                                Абе нека колегата добави някаква яснота по картинката , пък после ще умуваме
                                Колега, четенето по диагонал не помага на никого но хайде наистина да не разводняваме темата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X