Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нормално ли е следното поведение?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
    Колега, четенето по диагонал не помага на никого но хайде наистина да не разводняваме темата.
    Е аз съм от хората , които четат ред по ред . И казуса по темата е конкретен , а не от рода на : " При какви условия теоретично не би запалил двигателя" . Щото именно тогава почва разводняването ... А ти къде прочете че колегата е въртял стартер на опъната ръчна ?
    Или само си пишем да покажем познания по автомобилно дело

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
    Подкрепа за "Адвоката" имахме служебни две (2 КБ и 2.4 ДБ....едната е откраднаха, а другата колега е "продаде" за мизерни кинти на айдуците ) те нямаха "дистанционно", но други коли около мен си го имаха като серийна екстра
    Адаш , нещо не схванах за дистанционното запалване . Вашите Фронтери не са го имали , но други Фронтери - да , или други коли изобщо ? Питам просто от любопитство , щото на Фронтера от "онези" години не съм виждал ....а то иначе верно че 15 години са си много нещо
    Последно редактирано от maxxx; 13-09-09, 12:00.
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

До: Нормално ли е следното поведение?

Първоначално публикуван от Vlado_Ts
      Вашите Фронтери не са го имали , но други Фронтери - да , или други коли изобщо
      Други коли изобщо, и то автоматици.
      На моята аларма го имаше като опция, но така и не събрах желание (пари) да ми го сложат и да видя как работи
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
        Други коли изобщо, и то автоматици.
        На моята аларма го имаше като опция, но така и не събрах желание (пари) да ми го сложат и да видя как работи
        Да де , ама ставаше въпрос конкретно за Фронтерата . Пусто любопитство , ама за сега май само Адвокатчето е палил от разстояние
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
          ...ама за сега май само Адвокатчето е палил от разстояние
          Не само...,модула ми струваше 50-на лева,монтажа от мен.Зимата е доста уютно-паля си я,като сляза след 10 минути-топло,стъклата размразени...

Коментар

Моят Трипер не палеше без натиснат съединител. Излекувах го
            На някои коли (особено в САЩ) стартерът минава през краен изключвател на педала на съединителя.
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Що пък всички решиха, че алармата непременно е заводско изпълнение.... Може някой от предишните собственици да се е обзавел с такава по-късно.... Защото и на мен много ми прилича на защитата при тоя тип аларми.
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                Не само...,модула ми струваше 50-на лева,монтажа от мен.Зимата е доста уютно-паля си я,като сляза след 10 минути-топло,стъклата размразени...
                Предполагам, че предварително като занеш че ще я палиш от разстояне я оставяш изключена от скорост и на ръчна? Ако забравиш джипката обаче на скорост какво става? Блокира най вероятно запалването и няма да запали. Или по скоро въобще няма да завърти стартера?
                Тоака ли е?

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                  Предполагам, че предварително като занеш че ще я палиш от разстояне я оставяш изключена от скорост и на ръчна? Ако забравиш джипката обаче на скорост какво става? Блокира най вероятно запалването и няма да запали. Или по скоро въобще няма да завърти стартера?
                  Тоака ли е?
                  За да работи дистанционното палене трябва да дръпнеш ръчната,на бутона който светва лампата на таблото съм вързал блокировка на стартера-не завърта въобще.На свободна я оставям,пробвах на скорост преди да я довърша-запали и замина.Отделно първото завъртане е с изключен ток към бобината-ако си я забравил на скорост и на ръчна да е пак ще я видиш,че иска да тръгва и ще преустановиш преди "активното" завъртане.Има интервал 15 секунди.
                  Има три нормални въртенета/през 10 секунди/-ако не ти е добре запалване,хранителна уредба и т.н.,да не изтощи акумулатора.Запали ли/примерно от първия път/,модула получава ток от алтернатора и не завърта стартера повече да не ръмжат бендикса и венеца.

Коментар

Първоначално публикуван от Roswell Преглед на мнение
                    По принцип ще я карам на сервиз (препоръчаха ми Лозан), но това ще стане другата седмица вероятно във вторник. Ще ми се обаче да имам малко повече информация какво може да и има и ...
                    Някакви резултати от горния цитат?
                    Последно редактирано от fanatic; 14-09-09, 09:34.

Коментар

Ами срам ме е да призная, но проблемът изчезна от самосебе си
                      Единственото което мога да кажа е, че не съм си въобразил защото преди това го пробвах неколкократно и в какви ли не комбинации ... просто нямам обяснение.
                      Струва ми се, че версията на дядо владо за механичен проблем е най-достоверна и при вибрациите по дупки и т. н. да се е саморазрешил, ако се появи пак ще пиша.
                      Opel Frontera 2.0i Sport, 1994г., къса база, бензин (без газова), София

GSM: О885 6О1 692
                      Стефан

Коментар

здавей колега,аз састо имам ОФ КБ и е от англия-нчма защити и каквато и да е блокировка на запалването сварзана сас педала на сединителя или скоростния лост.според мен проблема е механичен и като вклучиш на парва избутваш кабел-най-вероиатно масата между купето и двигателя
                        успех

Коментар

За сега (да чукам на дърво) не се е появявал повече проблема, като имам повече време ще проверя на какво може да се дължи.
                          Opel Frontera 2.0i Sport, 1994г., къса база, бензин (без газова), София

GSM: О885 6О1 692
                          Стефан

Коментар

Първоначално публикуван от Roswell Преглед на мнение
                            Ами срам ме е да призная, но проблемът изчезна от самосебе си

Струва ми се, че версията на дядо владо за механичен проблем е най-достоверна и при вибрациите по дупки и т. н. да се е саморазрешил, ако се появи пак ще пиша.
                            Абсолютно нищо срамно няка,даже е перфектно щом авариите сами се оправат!

Коментар

"Където е текло, пак ще тече!" е казъл народът..... Може би не точно в тоя смисъл, но едва ли нещо може да се оправи от самосебе си.
                              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Някаи руски неща могат и да се оправят от самосебе си

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X