Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нормално ли е следното поведение?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нормално ли е следното поведение?

Днес на един светофар по моя вина загасна и понеже бях на първа - натиснах съединителя, завъртях ключа, а тя не пожела да запали, изключих от скорост и запали от раз. Като се прибрах направих няколко теста и се оказа, че когато не е на скорост колата пали нормално (дет има един лаф от половин оборот), обаче когато съм на скорост и с натиснат съединител не иска да запали.

На какво може да се дължи това?

Допълнителна информация:
    1) Скоростите се превключват нормално, влизат лесно, без пристъргване или ръмжене. Вкл. и превключването на 2H/4H/4L
    2) Съединителят отлепя доста ниско.
    3) Колата е ОФА КБ 2.0i '94
    4) Аз съм от София

По принцип ще я карам на сервиз (препоръчаха ми Лозан), но това ще стане другата седмица вероятно във вторник. Ще ми се обаче да имам малко повече информация какво може да и има и ...
    Opel Frontera 2.0i Sport, 1994г., къса база, бензин (без газова), София

GSM: О885 6О1 692
    Стефан

До: Нормално ли е следното поведение?

От съединителя не може да прави така.
    Възможно е да имаш някаква защита срещу айдуци.Едно време имах нисан,който ако не се натисне съединителя ,не пали .Беше с копче под педала.Само това ми идва наум.Опита ли когато колата е на скорост да завъртиш,НО без да натискаш съединителя.Разбира се пред теб да няма препятствия;-)))))))))))))
    Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
    NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

В Щатите повечето автомобили с ръчни скорости палят само при натиснат съединител. Това случайно го научих при колегата Taran.

Коментар

Първоначално публикуван от Любо Димитров(lama69) Преглед на мнение
        В Щатите повечето автомобили с ръчни скорости палят само при натиснат съединител. Това случайно го научих при колегата Taran.
        Колега прав си,но в случая не е това.Така наречените защити не действат при включена скорост с натиснат съединител.Тоест тогава автомобила пали без проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от Roswell Преглед на мнение
          ...и с натиснат съединител ...
          Той трие или премества някакъв кабелен сноп ( говоря за педала на съединителя) и някъде нещо контактува неправилно
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от Roswell Преглед на мнение
            се оказа, че когато не е на скорост колата пали нормално (дет има един лаф от половин оборот), обаче когато съм на скорост и с натиснат съединител не иска да запали.

Няма ли кой да чете преди да пише? Имаме два фактора, и колегата ги посочи. Неутрал и натиснат съединител. Какви защити, какви пет лева?!?

Я измислите още някаква теория. Желателно да включва и положението на скоростния лост.....
            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Днес пробвах един Гранд Вояджър, пали на изключен от скорост и натиснат съединител.
              ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Вероятно аз не съм описл проблема като хората.
                Проблемът е следния:
                При включена първа и натиснат съединител - НЕ пали.
                Неутрална (без значение със или без натиснат съединител) - пали от раз.
                Opel Frontera 2.0i Sport, 1994г., къса база, бензин (без газова), София

GSM: О885 6О1 692
                Стефан

Коментар

Поддържам си теорията че нещо механично избутва друго, което дава (или прекъсва) електрически контакт, който се шегува с теб т.е. скоростен лост, педал на съединител или и двете
                  П.П. на "Ситроените" от по-старата генерация, ел.инсталацията беше така направена, че трябва поне три неща да не са в ред за да почне да има осезаем проблем
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Тоя турук 2.0 КБ няма никакви защити и тем подобни глупости. Проблема ти е или както казва Владо механичен или някакви жици дават на късо както пак се каза по-горе.
                    no signature no problems

Коментар

Дай малко повече инфо ,лампите загасват ли ,шумове някакви чуват ли се,без да е на скорост на натиснат съединител какво е поведението,само на първа ли го прави?

Коментар

Махни всички стелки под педалите и пробвай.
                        Дано да съм бил полезен.
                        Cherokee(XJ) Country 1993 4.0i

Коментар

Махни кожата на скоросния лост и разгледай внимателно като включваш и изключваш от скорост , дали не се задейства някакво копче или лостче вътре ;

Коментар

Първоначално публикуван от kiriko Преглед на мнение
                            Махни кожата на скоросния лост и разгледай внимателно като включваш и изключваш от скорост , дали не се задейства някакво копче или лостче вътре ;
                            Няма копчета или лостчета там фабрично.
                            no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                              Няма копчета или лостчета там фабрично.
                              Варианта с някои возила отвъд океана за палене само при натиснат съединител е , че производителя се е застраховал да не би някой малоумник да иска да пали направо на скорост , та се е застраховал . При Фронтера ОФА КБ специално такива измишльотини фабрично не съществуват.
                              Обаче един Господ знае какво е ръчкано при предишния собственик . Така че съвета на Кирико не е без основание . А и да провери дали на всяка включена предавка ( не само на първа) прави магарията. Но не е изключен и варианта на адаша дядо Владо.
                              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X