Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Горна помпа на съединител

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: До: Горна помпа на съединител

дай информация откаде

Коментар

От: Горна помпа на съединител

Павка и на мен така ми пропадна нещо като 2-3 пъти за едно лято(разбирай 3 месеца) и след това от веднъж лейна и филма беше ясен.Имай предвид, че гумичките който дават по каталога са 22мм,а те не стават за нашата долна помпа.Този размер май е за дизеловите или за тези след 98' . Мисля,че по-горе някъде съм описал размера на гумичката
      C20Nе '94 KБ

https://www.youtube.com/watch?v=SJ7ganVQGjA&t=7s

Коментар

Откак ми пропадна само веднъж педала на съединителя, на 03-08-14г. от тогава (пу-пу) до днес, една година и няколко месеца вече не ми е правил проблем и течността си стои на ниво, в момента в който почне да ми пропада още 1-2 пъти, то директно ще слагам нов ремонтен комплект или направо нова помпа в зависимост дали няма да е надрало буталцето....

Коментар

По-добре сега да смениш, за да избегнеш надиране на буталото евентуално,аз така мисля.Ти обичаш да взимаш нови неща,а помпата май беше към 200лв
          C20Nе '94 KБ

Коментар

Първоначално публикуван от emilganev Преглед на мнение
            По-добре сега да смениш, за да избегнеш надиране на буталото евентуално,аз така мисля.Ти обичаш да взимаш нови неща,а помпата май беше към 200лв
            Емо, както пише в подписа ми ..., смятам че щом не се налага да доливам вече толкова време спирачна течност, значи се държи и не би трябвало да надира буталцето, в крайна сметка ако се наложи нова оригинална помпа, ще купя, аз съм си такъв че обичам всичко с оригинални и качествени части да си поддържам фронти, така както и всичките ми предишни МПС-та, макар и финансово да боли, но това че съм сложил оригинални части ми носи удовлетворение и спокойствие за мен, че съм направил каквото трябва за да е технически ОК и на ниво Фронти

Коментар

Някой може ли да ми каже каква е разликата в помпите на x20se и C20NE ?И дали от С мога да сложа на Х?

Коментар

Първоначално публикуван от Добри Димитров Преглед на мнение
                Някой може ли да ми каже каква е разликата в помпите на x20se и C20NE ?И дали от С мога да сложа на Х?
                - защото имаш от С , или защото смяташ , че от С е по-евтина ?
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Защото за горната в един от реномираните магазини за авточасти ми обявиха цена за С 80лв и за Х 265лв.Та затова питам.

Коментар

Първоначално публикуван от Добри Димитров Преглед на мнение
                    Защото за горната в един от реномираните магазини за авточасти ми обявиха цена за С 80лв и за Х 265лв.Та затова питам.
                    Та в този ред на мисли... гледам, че проблемите са с модела помпа монтиран на С20NE и събратята му връстници. Не прочетох оплаквания от следващият модел помпа. И това ме води до чуденка... по-добра ли е по-новата помпа, или просто уплътнителите в нея не са навъртяли годините на по-стария модел?
                    ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

• От: Горна помпа на съединител

Мисля че няма значение по нова,или по стара година.Ако течността се сменя профилактично и системата е чиста,мисля ще кара по дълго.И все пак стават ли помпите от C20NE на X20?

Коментар

Малко ъп на темата - долната пак започна да сълзи и реших колкото по - скоро толкова по - добре. Е...заръчахме ремонтния комплект уж за този модел и година на ОФА, ама пак дойдоха 22мм. Само дето на моята долната помпа е 19мм !!!Проблема е, че самия цилиндър е компрометиран. Закачих си я пак и започна голямото търсена на нова помпа нещо на сносна цена. Оня ден питахме информативно в Еврото и казаха, че имат 100лв, а днес се оказа, че въпросната е с размер на цилиндъра 38мм и е за съвсем друг мотор, а пък в програмата им излиза за мен. Утре ще попитам на Олимпия, макар, че цената вероятно е над 200лв. Някой случайно да е намерил заместител?

п.с Да не се окаже, че моята е сменена с друга, защото няма никакъв номер по нея, а и на всякъде по сайтовете за този модел дават 22мм за долна помпа
                        Последно редактирано от emilganev; 07-03-17, 19:46.
                        C20Nе '94 KБ

Коментар

Между А и Б има разлика, която и от снимката се вижда. А тази скъпата я знам, ама ми идва в повече. Днес говорих с Олимпия и човека каза "Сори пич,ама тя е по - скъпа от джипа и мога да ти предложа само ремонтен комплект,който включвал не само гумичка, а и буталото" За цени нищо не говорихме. Поръчах една втора употреба за 60лв. Човека го познавам, взимал съм доста неща от него и е 100% коректен. Та проблема за сега ще се реши по този начин.
                          п.с Намерих и една която е TRW на цена 26лв, но има разлика в дупчицата, където влиза контрата на маркуча за течността и най - лошото от снимката не се вижда дали захвата е същия. Като гледам номерата, който са дадени и като заместители, на тази скъпата излизаше евтината, за която говоря, но с едва две цифри разлика в номера.
                          Последно редактирано от CarTest™; 14-03-17, 12:12.
                          C20Nе '94 KБ

Коментар

Днес успешно монтирах втора ръка помпа и смея да каже в перфектно състояние и няма никакви язви по цилиндъра. Обезвъздушихме доста бързо и сменена ДОТ4 нова течност. Но имаше един лееек проблем - не забелязахме, че има разлика във това нещо(забравих му името) дето е от вилката и бута буталото. Тази, която дойде при мен беше с по-късо и при първото обезвъздушаване изкочи цилиндъра. И чак тогава се досетих за вероятна разлика, която се оказа някъде към 2 см,но защо не знам. Моята помпа има резба и две гайки, като за регулиран, а тази другата няма. Та...това в общи линии всичко е ОК. Ииии ДА - на "новата" помпа пак е 19мм гумичката
                            C20Nе '94 KБ

Коментар

Ето и самата помпа. Дано на никой не му се налага да я търси! Това е номер на помпата която би трябвало да е същата като тази ADG03612 А този номер е нещо подобно,което от снимката не личи дали захвата е същия PJH115 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:200.jpg
Прегледи:1
Размер:123.8 КБ
ID:5746724Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100.jpg
Размер:182.7 КБ
ID:5746725Натиснете снимката за да я уголемите

Име:300.jpg
Размер:162.8 КБ
ID:5746726
                              Последно редактирано от CarTest™; 14-03-17, 12:13. Причина: Добяване на линк
                              C20Nе '94 KБ

Коментар

Привет emilganev,
                                Съзнавам, че пиша постфактум, но го правя и за другите които четат форума.
                                До определено износване помпата и буталото се ремонтират. Вече втора година с ремонтирана помпа и една година с ремонтирано бутало.
                                След като извървях същия път: Нова 280, сервиз на приятели - 25%, употребявана -60 лв. почти се бях навил. Отказа ме приятел немец, които ми показа нова в Германия за 32 евро.
                                Демонтирах помпата и я занесох на специалист по помпи и уплътнения за спирачни системи и хидравлика. В Пловдив е известен като Шкодрата. Тънкия момент е да се оберат язвичките и да се подбере правилното уплътнение, в предвид новия диаметър на цилиндъра. Стария Шкодра си правеше уплътненията, подозирам и новия. Ако ли не поне има подходящ набор.
                                Ремонтен комплект се отказах да търся, щото имаше сравнително големи язви, които щяха да унищожат уплътнението бързо.
                                ремонта излезе 1/3 от цената на втора употреба и съм доволен.
                                Желателно е да се ремонтират и помпата и буталото едновременно. Явно се износват сходно. Аз не се съобразих с това, и карах доста време с теч на буталото.
                                Поздрави.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X