Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спукан дюрит на охладителна система. Ремонт.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Спукан дюрит на охладителна система. Ремонт.

И така черната серия продължава! След преустройство на горивна помпа отново проблем.
    Както си карах запуши от капака силен дим и си помислих, че нещо се запали. Скочих веднага с пожарогасителя, но за моя радост нямаше огън. Спукан диурит хвърляше антифриз върху изпускателния колектор.
    Нов струва 95 лева. Започвам преустройство за монтаж на по ефтин вариант.
    Свалих и термостата за профилактика.
    Прикачени файлове
    Hyundai TERRACAN 2003 2.9 CRDi 150 автомат
    VW T4 Multivan 1993 2.4D AAB

До: Спукан диурит на охладителна система. Ремонт.

Малее, диурит! Кво е това бе братко, виждам някакъв маркуч.

Коментар

Признавам, че мА бешИ срам да питам
      LZ1AIV

Коментар

диурит? нещо на препикано го докарва!

Коментар

Ми как да искат за един маркуч 95лв.
          Има на него тройник за датчик май? И мен между другото ме интересува от къде качествени маркучи, че смених радиатора и е малко по иначе, и взех от Симеон някаква гумена кривка, и се е нацъвтяла вече. Май най добре нещо от автоморгите?

Коментар

Технически така се води - диуритово съединение. На български -маркуч. Имам идея как да го побългаря и за датчика. Втора употреба не ми се иска да вемам защото е божа работа колко време ще изкара. Ще документирам да се види. Притеснява ме само термостата - не е ли много тази температура за бензинов двигател?

Коментар

Тройник за датчик с 22мм резба купих за 15-ина лв нейде из Горубляне. Иначе, подобен (по-добре изработен) детайл има в Газела. Като има междинна тръба, кривките може да се подбират много по-лесно.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Тройник за датчик с 22мм резба купих за 15-ина лв нейде из Горубляне. Иначе, подобен (по-добре изработен) детайл има в Газела. Като има междинна тръба, кривките може да се подбират много по-лесно.
                Снимчица нещо имаш ли да се ориентирам? Иначе при стругар, ама чак в понеделник.

Коментар

Първоначално публикуван от IVO 68 Преглед на мнение
                  Снимчица нещо имаш ли да се ориентирам? Иначе при стругар, ама чак в понеделник.
                  Е, тръба, месингова или медна. В нея дупка и заварена или запоена муфа за датчика. при тая дължина на маркуча, далеч по-добро решение. А двете кривки всякак ще ги намериш.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от IVO 68 Преглед на мнение
                    Даже и стругар не ти трябва
                    http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...8&postcount=23
                    ето цялата тема.
                    http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=8140

П.С. Тая дума в началото ме стъписа.
                    no signature no problems

Коментар

Тройника който присадих на Нивата е пластмасов, има само месингова втулка за резбата на датчика. Снимки - късно е, напъхал съм го. Въпреки това, ще опитам.

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                        Даже и стругар не ти трябва ...
                        И аз се замислих за тоя вариант, макар до сега да не бях чел темата. Ако може да се намери гайка за конкретния датчик - естествено че е най-добре. Един от вариантите, ако датчика е с цолова резба - магазините за ВиК части. Има медни фитинги, все едно за това правени. Дори и месингови накрайници за тях, най-различни размери и резби, но май все цолови. Иначе работата става с една спойка, и със сигурност няма да имаш проблем никога. Проектирани са за 15 бара, ако не се лъжа, а реално изкарват и доста повече.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Е, тръба, месингова или медна. В нея дупка и заварена или запоена муфа за датчика. при тая дължина на маркуча, далеч по-добро решение. А двете кривки всякак ще ги намериш.
                          Нещо подобно съм си намислил, но останах с впечатлението , че съществува готово изделие. Стругар ми трябва за резбата на датчика, защото не е цолова.

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                          Даже и стругар не ти трябва
                          http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...8&postcount=23
                          ето цялата тема.
                          http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=8140

П.С. Тая дума в началото ме стъписа.
                          Технически така се води! Ако е толкова стряскащо можеш ли да оправиш заглавието - Спукано гумено съединение............. .
                          Благодаря!

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Тройника който присадих на Нивата е пластмасов, има само месингова втулка за резбата на датчика. Снимки - късно е, напъхал съм го. Въпреки това, ще опитам.
                          Благодаря! Не опитвай нищо друго, това ми е достатъчно!

Преди малко направих и проба на термостата. Потопих го в съда с вода като гледах в "чашката" да остане въздух. За пръв път избълбука на 87 градуса, а напълно отвори на 96 градуса.
                          Прикачени файлове
                          Последно редактирано от Ивайло Александров; 09-08-09, 08:34. Причина: Допълнение.

Коментар

За мен горната граница на термостата е много.Мисля че беше 87/92 щампата му,погледни я.
                            Виж също капачката на изравнителното казанче-май твоята я мернах,че е от гърловина за масло/жълта/.Те нямат клапан и нАдува може да ти е цепнал "диуретика".Щото другото е гарнитура на главата...Да не спретнеш този,пък да цъфне друг.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                              За мен горната граница на термостата е много.Мисля че беше 87/92 щампата му,погледни я.
                              Виж също капачката на изравнителното казанче-май твоята я мернах,че е от гърловина за масло/жълта/.Те нямат клапан и нАдува може да ти е цепнал "диуретика".Щото другото е гарнитура на главата...Да не спретнеш този,пък да цъфне друг.

Термостата го проверих вече. За моя двигател X20SE наистина е 92/107. Капачката още вчера я проверих, май не е оригинална и няма предпазен клапан. Май и на Фронтерата ще слагам манометър на охладителната система. На буса съм сложил и ако има нещо нередовно веднага се вижда. Егати и късмета дето го имам!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X