Колеги,в събота ще махам катализатора на фронтито и ще го заменям с тръба.Колата е на 190000км изатова си мисля ,че е запушен.Някои правил ли е тази интервенция и какъв е резултата?Защото сега много гори и малко върви,като си сложа ръката отзад на ауспуха не духа силно.Дайте акъл

Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Съвет за катализатор
Свий
X
-
До: Съвет за катализатор
Махай го, но сложи резонаторно гърне.Първоначално публикуван от drjanton Преглед на мнениеКолеги,в събота ще махам катализатора на фронтито и ще го заменям с тръба.Колата е на 190000км изатова си мисля ,че е запушен.Някои правил ли е тази интервенция и какъв е резултата?Защото сега много гори и малко върви,като си сложа ръката отзад на ауспуха не духа силно.Дайте акъл

-
Каква е разликата?Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнениеМахай го, но сложи резонаторно гърне.Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....
Коментар
-
Ами не знам на какво се дължи, но като го разкарвах моя, първо ги накарах да сложат тръба (защо ли)Първоначално публикуван от drjanton Преглед на мнениеКаква е разликата?
и двигателя почна да претриса. Сложиха гърнето и се успа.
Коментар
-
Има, но не е огромна. Има.Първоначално публикуван от drjanton Преглед на мнениеА какво е положението със шума?Има ли разлика между тръба и резонаторно гърне?
Коментар
-
Страх ме е,че после ще се разпадне питата и ще почне да дрънчи, а може и да запуши тръбатаПървоначално публикуван от koko11 Преглед на мнениеПробий му дупка на питата с едно шило и си го ползвай.Преди да сложиш задните гърнета запали колата да издуха боклуците.Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....
Коментар
-
То за да не духа добре отзад, най-вероятно газовете са си направили път през корпуса му.Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнениеПробий му дупка на питата с едно шило и си го ползвай.Преди да сложиш задните гърнета запали колата да издуха боклуците.
Коментар
-
Моят катализатор го няма от 4 години.Сложих резонаторно гърне,осезаемо се промени динамиката,но гърнето замина за няма и година.Външно като ново,но вътре всичко дрънчеше.После сложих една "пура".Дебело желязо като малко гърне,натъпкано вътре с вата и вътрешна тръба,тип стъргало.Еднопосочно,газовете посока облата част на сцеповете и при налягането породено от последното гърне,се потушава шума,от ватата и пресрещащите ги отвори.
Ако искаш,мога да снимам.Нямам ядове оттогава.Динамиката е по-добра и от времето с резонаторното гърне.
Коментар
-
Шумът е като с нормално гърне/малко по-силен от с катализатор/.
С ламбда сондата нямах проблеми,но малко по-късно прочетох в руските сайтове какво се прави в ECU-то,за да не си търси инфо от нея.Съвсем дребна доработка и един забит на маса крак на процесора.По този начин са били комповете,когато са слагани на ДВГ без катализатори/20NE/,после са станали C20NE.В хода и разхода няма промяна,чек лампа не ми е светвала,като съм си правил диагностика ECU-то не търси напрежения от сондата.
Коментар
-
Това е полезна информация.Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнениеШумът е като с нормално гърне/малко по-силен от с катализатор/.
С ламбда сондата нямах проблеми,но малко по-късно прочетох в руските сайтове какво се прави в ECU-то,за да не си търси инфо от нея.Съвсем дребна доработка и един забит на маса крак на процесора.По този начин са били комповете,когато са слагани на ДВГ без катализатори/20NE/,после са станали C20NE.В хода и разхода няма промяна,чек лампа не ми е светвала,като съм си правил диагностика ECU-то не търси напрежения от сондата.
Може ли схема или някакво пояснение кое краче да се върже на маса?
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар