Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с преден мост на Фронтера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с преден мост на Фронтера

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
    Мнение на diablo
    И защо е толкова ценен G класата на мерцедес че и той имал блокаж на междуосевия диференциял

Има ,но на предния и задния диференциял, на предния и задния мост.

Цитирах питането на колегата diablo. Това е
    Даже Г класата май е единственият джип, на който блокажите се слагат в серииното производство.

А, сега виждам от къде идва питането ти, заради това Е дето съм го сбъркал вместо до напиша И Гледай как заради една буква цялото изречение си губи смисъла. Като при колите, една шпонка може да направи много поразии, а е толкова малка
    Предполагам няма обидени,ама звучи ултра наникъде,четох/четох,пък попитах...
    Не се засягай,безгрешни няма.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
      Предполагам няма обидени,ама звучи ултра наникъде,четох/четох,пък попитах...
      Не се засягай,безгрешни няма.
      Не, не в никакъв случай не съм се засегнал, особено от теб, който не веднъж си ми бърсал и оправял бакийте тук. Даже и в момента се хиля на глупостта си. И въпреки че знам какво исках да кажа, като си го чета това там горе написаното, макар и само с печатна грешка, седя и не мога да го проумея

Коментар

Първоначално публикуван от ss7 Преглед на мнение
        Аз моята я карах при Лозан, ама нали знаеш как се плашат от майсторите . Мъчих я , газих я , 4х4 на асфалт - гък (т.е. дрън) не каза дори веднъж.

Оттогава карам , дрънченето постепенно се усилва и в най скоро време пак ще я откарам . Дано тоя път го хванем какво е.

Имам подозрения, че е външния лагер на предния диференциал. Другото подозрение е за каре. Проблема ни обаче е еднакъв - дрънчи при ускоряване (или забавяне) т.е. когато има натоварване на полуоската (евентуално диференциала недай боже).

Обаче аз си направих 30-на хил км с това подрънкване без да се счупи нищо все още. При 4х4 и натоварен мост (баир) дрънченето придобива зловещ чаткащ и късащ сърцето звук . И това само при скорости над 40-50 кмч до 70-80 , нещо като резонанс. На бавни колкото и да се натоварва ( а не е като да не съм я товарил) - нито звук.

п.с.

Ако искаш може да отидем заедно до доктора , пък все ще намерим пустото дрънчене. Ако едната не дрънчи поне другата .
        SS7 разбирасе че може, искам да кажа, че на асвалт и мойта не ще да издава много много звуци, предполагам е зарди постоянния товар на моста, и доброто сцепление на гумите с асвалта. Проблема ми е само да събера пари, защото съм от провинцията, и време трябва де, ако искаш можем да си разменим телефоните моят е 0886 60 22 49
        и да се чуем, и ще обсъдим нещата

Коментар

Колеги днес довършихме Уазовия преден мост на фронтерата даже имаше и тест за сега няма проблеми дано и в бъдеще да е така

Коментар

Е, дай снимки де и опиши какво, кое, как.... Нали трябва да намерим нЕкой кусур....
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
              Е, дай снимки де и опиши какво, кое, как.... Нали трябва да намерим нЕкой кусур....
              Колега снимки не сме правили но ще снимам как е станал джипа Какво да опиша кардана е от Уаз и ресиорите задния мост си е фронтерата трябва само да се качи на моста отгоре защото сега отпред е бая по висок

Коментар

Извинявам се, че ви занимавам с проблеми - надявам се някой да помогне без за ви затруднявам много.
                Колата е ОФА КБ 94г., като се включи на 4Х4 през почти равен интервал при 4 бързи се чува доста силно прищракване и предницата леко подскача, при 4 бавни това се случва само при напрежение, напр. изкачване на силен наклон! Каква според вас е причината ... и дали да си купувам мост от УАЗ (последното беше нещастен опит за шега евала на колегата по-горе)?

Коментар

ревизия на хъбовете правил ли си? ако да качваш я на подемника и гледаш оборотите на задните колела дали са еднакви с оборотите на предните при включено 4х4 и колата запалена на 1-ва без газ. Ако не са лошо...
                  no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от ivo_KLR Преглед на мнение
                    Колега снимки не сме правили но ще снимам как е станал джипа Какво да опиша кардана е от Уаз и ресиорите задния мост си е фронтерата трябва само да се качи на моста отгоре защото сега отпред е бая по висок
                    Айде бре юнак , свърши ни търпението - пускай снимки да видим това чудо , или ше дойда в Сапарева баня!
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X