Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с преден мост на Фронтера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с преден мост на Фронтера

Вие и още как....... Аз така като взех Урунгела, се засилих да му търся пиньон, корона и прочее, а се оказаха лагери...... Смених ги и спи града.
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Ами аз докато работех в сервиза съм отварял само дифове и раздатки на Патрули и Черокита, пък никой не казва, че са слаби и трошливи.... Ама и те се прецакват.
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
        Ами аз докато работех в сервиза съм отварял само дифове и раздатки на Патрули и Черокита, пък никой не казва, че са слаби и трошливи.... Ама и те се прецакват.
        То всичко се прецаква, естествено.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от volokiN Преглед на мнение
          Здравейте колеги,
          ако може бих искал да използвам вече отворената тема за проблем с предния мост на Фронтера. Моята е 95г 2.0 спорт. Когато включа и предния мост (без значение дали 4Н или 4L) при завой започва да се тормози и блокирва. Мога само да предполагам, че проблема е в предния диференциал - нещо е блокирал, но ако някой има друго обяснение, или решение - моля да подсказва.
          Сменял ли си маслото на задният диф?
          Ако затяга в завой защо търсиш проблема в предният диф?
          Прочети в някои от темите в опел "затяга ми в завой" и ще си направиш извода
          Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
          Колега, отговора е точно такъв: не се притеснявай - нормално е.

Само дето не го практикувай на асфалта - ще си счупиш раздатка. При включено 4х4, въртящия момент се разпределя твърдо между предния и задния мост в пропорция 50/50. Понеже колелата в завой минават различен път нормално е на твърда настилка да и "запецва" гумата, която изминава най-малкия път. Демек предна вътрешната спрямо завоя. Все пак вземи почети малко този форум, има писано по този въпрос много, ама наистина много...
          Не е нормално да затяга,моята защо не затяга даже на асфалт?
          Последно редактирано от Marin Stoyanov; 06-06-09, 09:22.
          OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнение

Колега, не знам какъв точно твоя случай, обаче ти казвам най-отговорно: трите джипа коите ги имам в момента, с правилните масла в диференциали, един с ЛСД, други два не, показват същите симптоми, коите описал колега. Говоря ти за включено 4х4 с блокиран междиния диференциал при хубаво сцепление с пътна настилка. Като чета и при другите колеги положението е същото. Или си свикнал и не ти прави впечатление, или просто заставаш в оппозиция чисто и просто от любовта към изскуството.....
            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!

Коментар

Колега, не знам какъв точно твоя случай, обаче ти казвам най-отговорно: трите джипа коите ги имам в момента, с правилните масла в диференциали, един с ЛСД, други два не, показват същите симптоми, коите описал колега. Говоря ти за включено 4х4 с блокиран междиния диференциал при хубаво сцепление с пътна настилка. Като чета и при другите колеги положението е същото. Или си свикнал и не ти прави впечатление, или просто заставаш в оппозиция чисто и просто от любовта към изскуството.....
              Фронтерата няма блокаж на междинен диф
              Jeep Cherokee 4.0l-Звяр
              Volkswagen Passat 1.9TDI-Шосейка

Коментар

Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнение
                Марине ако не затяга при навит волан от място при 4х4 на асфалт, нещо не ти е наред фронтерата.
                Да не обръщаме темата на спор, че и без това я оспамихме. Ако нямаше проблем и не затягаше/товареше раздатката, производителите нямаше да забраняват карането и по такава настилка.
                no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от mishev3006 Преглед на мнение
                  Фронтерата няма блокаж на междинен диф
                  Ти прочете ли изобщо всичко което написах аз в тази тема? Или просто видя последното ми мнение и - НАПРЕД....

За това което цитираш: нарочно написах с блокиран междинен диф, защото един от таралясниците си има такъв, обаче в един от режимите може да се блокира, и се държи по същия начин като Фронтерата, която няма такива глезотии.

Коментар

Ти прочете ли изобщо всичко което написах аз в тази тема? Или просто видя последното ми мнение и - НАПРЕД....

За това което цитираш: нарочно написах с блокиран междинен диф, защото един от таралясниците си има такъв, обаче в един от режимите може да се блокира, и се държи по същия начин като Фронтерата, която няма такива глезотии.
                    Прочетох всичко и и съм съм съгласен.Просто си помислих , че е пропуск и колегата marinhaker може да е прав.
                    П.П. Маи ще продължавам само да чета
                    Jeep Cherokee 4.0l-Звяр
                    Volkswagen Passat 1.9TDI-Шосейка

Коментар

Колеги, да не отварям друга тема , имам проблем с предния мост (ОФБ 2004 година) , но моите проблеми са уникални

Зимата, докато карах 4х4 на заснежен път, се появи едно дрънчене отпред вдясно - звука наподобява превъртаща шайба или сепаратор , има и леко/средно силно почукване.

Интересното е, че звука се появява само при подаване на газ на 3-та , в момента преди да превключа на 4-та скорост.

Когато съм само на заден мост, звука пак го има, но много по слаб (дясна предна полуоска се върти винаги , но не е натоварена).

Смених всички лагери на предна десна главина, мислейки, че е от тях, но не би - пак дрънчи - пак дрънченето е по силно при включено 4х4 , и пак само на 3та скорост.

Днес се мушнах отдолу и размърдах вътрешното каре - има доста забележим луфт, там където влиза в диференцияла , та сега предполагам, че е от лагера на вътрешното каре .

Та въпроса е - някой знае ли данни за тоя лагер - гледах го по документациите , че е сравнително малък , капсулован и има някаква пластина вършу външната му черупка.

Освен дрънченето други проблеми няма - 4х4 си работи , на бавни няма никакви шумове и дрънченета - проблема е само на 3 ,по -слабо на 4-та скорост (при ускоряване) и при движение над 50км/ч.
                      [URL="http://www.spritmonitor.de/en/detail/306263.html"] [IMG]http://images.spritmonitor.de/306263.png[/IMG][/URL][URL="http://ss7.dupnica.net/?p=632"]
                      [/URL]

Коментар

Щом се появява само на определена скорост, много е вероятно да не е каре. Най-добрият вариант за диагностика в твоя случай е вдигане на 4-те колела във въздуха на подемник с лапи и един да "кара", пък другият да гледа и слуша отдолу.
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Здравейте от един новобранец тук, Имам същия проблем като ss7!! Някой да е решавал подобно нещо, и да има информация от какво е, и как се оправя? Благодаря предварително!

Коментар

Първоначално публикуван от 4iski Преглед на мнение
                            Здравейте от един новобранец тук, Имам същия проблем като ss7!! Някой да е решавал подобно нещо, и да има информация от какво е, и как се оправя? Благодаря предварително!
                            Колега,не посочваш какъв ти е автомобила,но моя съвет е да караш спокойно,като спазваш написаното по-горе от по-знаещите колеги.Като спре да върви-ремонтираш.

Коментар

Абе, не е и баш така, щото по Закона за всеобщата гадост, спира точно тогава, когато е най-неподходящият момент. Някои нещата могат да си хлопат бая време и да не доведат до проблем, но някои трябва да се оправят веднага.
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

съжалявам че съм забравил да опомена, опел фронтера 2,2 тди лимитид едишън, мотора е X22DTH, дрънченето си го има, само дето става по силно. Проблема се появява когато подам газ, или я отнема, в режим 4х4. има и лек звук, когато не в 4х4, но е едвам доловим. Я да попитам за насоки кой може да го оправи, аз се чух с Лозан, като гледам май той е най коментиран като можач. Така ли е ??

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X