Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПРОБЛЕМ СЪС СТРЕЛКАТА НА МАСЛОТО

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ПРОБЛЕМ СЪС СТРЕЛКАТА НА МАСЛОТО

В сервиза обещаха, че ще ми поръчат оригинален филтър от Опел и ще го сменят утре, но ако това не помогне? Защо може да държи ниско налягане на празен ход?
    ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

И от менте масло също може. А може и по една камара други причини ...
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
        И от менте масло също може. А може и по една камара други причини ...
        Маслото Midland, не е голяма марка, но е от вносители... освен фруктиерата, поддържам още 2 коли там и никога не съм имал проблеми. Мой познат търкаля при същите маслари целия служебен автопарк... и всичко си е ОК. След филтъра какво следва като възможна причина?
        ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Първоначално публикуван от wsi4koznaj Преглед на мнение
          Маслото Midland, не е голяма марка, но е от вносители... освен фруктиерата, поддържам още 2 коли там и никога не съм имал проблеми. Мой познат търкаля при същите маслари целия служебен автопарк... и всичко си е ОК. След филтъра какво следва като възможна причина?
          Здравей, аз имам същия проблем. Ако искаш мини през някой сервиз и ги накарай да ти премерят налягането в маслената система и тогава ще имаш отправна точка какъв може да ти е проблема.
          Поздрави
          ОФА 2.0 Спорт "96
          Боян 0898642831

Коментар

Може да е тръгнала маслената помпа. Ако с новия филтър не се оправи, сложи му една идея по-гъсто масло. Аз карах с 10W40 и седеше малко ниско, сложих 15W40 нещата заспаха. Сега заради студовете пак сипах 10W40 и налягането пак седи малко по-ниско от нормалното. Отдавам го на това че мотора е поизносен.
            no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
              Може да е тръгнала маслената помпа. Ако с новия филтър не се оправи, сложи му една идея по-гъсто масло. Аз карах с 10W40 и седеше малко ниско, сложих 15W40 нещата заспаха. Сега заради студовете пак сипах 10W40 и налягането пак седи малко по-ниско от нормалното. Отдавам го на това че мотора е поизносен.
              Здравейте, аз също тръгнах по този път и смених няколко пъти филтър и масло. Накрая премерих налягането и се оказа приемливо. На празен ход държи над 1 bar а датчика подава сигнал под 0.7bar (така пише на него). Като цена на датчик ми обявиха цена от 92 лв. и аз си помислих разни неласкави работи и си тръгнах. Двигателя ми е X20SE. Дописвам го защото по каталог има 2 вида датчици и моя е от този с двата изхода.
              Не се опитвам да споря просто целта ми е да помогна максимално на колегата.
              Поздрави
              ПП Ако проверявате налягането в познат сервиз вижте манометъра да е за ниско налягане заради по-голямата точност
              Последно редактирано от Boby; 20-02-09, 09:34. Причина: Допълнение
              ОФА 2.0 Спорт "96
              Боян 0898642831

Коментар

Смениха я, но при демонтажа, филтърът е бил повреден и ми сложиха нов. След ремонта забелязах, че на празен ход при загрял двигател стрелката за налягането на маслото седи на 1/8 от скалата(м/у 0 и първото деление). .

Колегата е зебелязъл промяна в стрелката независимо,че може да не е показва реално.Сменила е паказанията след смяна на филтъра,което би трябвало да се почне от него.Поне така мисля аз.

Коментар

Първоначално публикуван от Boby Преглед на мнение
                  Здравейте, аз също тръгнах по този път и смених няколко пъти филтър и масло. Накрая премерих налягането и се оказа приемливо. На празен ход държи над 1 bar а датчика подава сигнал под 0.7bar (така пише на него). Като цена на датчик ми обявиха цена от 92 лв. и аз си помислих разни неласкави работи и си тръгнах. Двигателя ми е X20SE. Дописвам го защото по каталог има 2 вида датчици и моя е от този с двата изхода.
                  Не се опитвам да споря просто целта ми е да помогна максимално на колегата.
                  Поздрави
                  ПП Ако проверявате налягането в познат сервиз вижте манометъра да е за ниско налягане заради по-голямата точност
                  Полезно. Благодаря.
                  no signature no problems

Коментар

След обяд ще сменя филтъра и ще пиша дали има промяна. В сервиза тръгнаха с идеята, че ще мерят налягането на маслото, но заявиха, че датчикът е много трудно достъпен и рискуват да го счупят при развиването. За това ще сложат първо филтър, след това ще видим....
                    Да попитам отново - ако показанията са верни и налягането е ниско на празен ход, но се вдига при увеличаване на оборотите, опасно ли е да се кара така?
                    ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

След обяд ще сменя филтъра и ще пиша дали има промяна. В сервиза тръгнаха с идеята, че ще мерят налягането на маслото, но заявиха, че датчикът е много трудно достъпен и рискуват да го счупят при развиването. За това ще сложат първо филтър, след това ще видим....
                      Да попитам отново - ако показанията са верни и налягането е ниско на празен ход, но се вдига при увеличаване на оборотите, опасно ли е да се кара така?
                      Ако е по-ниско от нормата няма да се дига достатъчно при високи обороти, което както се сещаш води до намалено мазане на мотора...
                      no signature no problems

Коментар

Смених филтъра отново. На новия пише GM, а на кутията Opel, надявам се - оригинален. Само, че това не реши проблема. Малко по-добре от стария филтър, но отново под 1/4 на празен ход. И в сервиза предложиха по-гъсто масло за проба и едва тогава по-сложни ремонти. Вероятно и аз ще пробвам с 15W40.
                        Благодаря за отзивчивостта.
                        ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Първо провери дали отворчето в средата на датчика не се е запушило. Отвий го от блока, промий отвора с ВД40 (не рови с тел вътре!), закачи му кабелите, дай контакт и го надуй с компресор. Можеш да сравняваш неговия манометър и показанията на таблото. Максимално отклонение на стрелката е равно на 4,5-5 атм мисля ...
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Колеги, преди 4-5 дни забелязах, че капи масло под джипката. В сервиза казаха, че е гарнитура на охладителя на маслото над масления филтър. Смениха я, но при демонтажа, филтърът е бил повреден и ми сложиха нов. След ремонта забелязах, че на празен ход при загрял двигател стрелката за налягането на маслото седи на 1/8 от скалата(м/у 0 и първото деление). При движение налягането се повишава - при около 2500 оборота е на 1/2, при около 3200 на 3/4. Много ниско ли е налягането на празен ход и може ли новият филтър да е причината? Маслото е 10w40 на около 1000км. Нивото е над средата.
                            Eдин уточняващ въпрос : това първата смяна на маслен филтър ли ти е откакто си я купил или някоя от поредните смени ?
                            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                              Eдин уточняващ въпрос : това първата смяна на маслен филтър ли ти е откакто си я купил или някоя от поредните смени ?
                              Купих джипката точно преди Коледа. Смених масло + филтри в началото на януари. От тогава съм минал макс 7-800км. По-нагоре писах, че влязох в бокса за теч от гарнитура на охладителя на маслото и при ремонта прецакаха филтъра, който аз сложих на първата смяна на маслото. Вече не съм много сигурен, но мисля, че преди това държеше по-високо налягане.... а може и просто сега да съм започнал да следя уреда по-внимателно заради проблема... За да не сменям ново малсо, има ли добавки, които могат да помогнат на това и заслужават ли си?
                              ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                                Първо провери дали отворчето в средата на датчика не се е запушило. Отвий го от блока, промий отвора с ВД40 (не рови с тел вътре!), закачи му кабелите, дай контакт и го надуй с компресор. Можеш да сравняваш неговия манометър и показанията на таблото. Максимално отклонение на стрелката е равно на 4,5-5 атм мисля ...
                                В сервиза отказаха да свалят датчки, за да мерят на негово място с манометър. Казаха, че е мн. трудно достъпен. Без канал и подемник заслужава ли си да го боря сам?
                                ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X