Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПРОБЛЕМ СЪС СТРЕЛКАТА НА МАСЛОТО

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ПРОБЛЕМ СЪС СТРЕЛКАТА НА МАСЛОТО

От една седмица имам нова Фруктиерка Б 98г с климатик и дъра бъра.Но имам странен проблем ,когато запаля лампата за маслото угасва(значи вдига масло),но стрелката забива горе и не мърда.Когато откача кабела от датчика лампата светва но стрелката си стои горе.Чудя се нещо в инсталацията и има или уреда които показва се е прецакал а не знам как да го проверя.Ако някои има някаква идея ще съм много благодарен за съветите.Рових се из старите теми но не открих нищо.
    [B][I][U]Ако някои се опита да те засенчи остави го да слънчаса[/U][/I][/B]

До: ПРОБЛЕМ СЪС СТРЕЛКАТА НА МАСЛОТО

Трябва да са два кабелите,щом имаш и лампа,и стрелка.

Коментар

Първоначално публикуван от for_ex Преглед на мнение
      От една седмица имам нова Фруктиерка Б 98г с климатик и дъра бъра.Но имам странен проблем ,когато запаля лампата за маслото угасва(значи вдига масло),но стрелката забива горе и не мърда.Когато откача кабела от датчика лампата светва но стрелката си стои горе.Чудя се нещо в инсталацията и има или уреда които показва се е прецакал а не знам как да го проверя.Ако някои има някаква идея ще съм много благодарен за съветите.Рових се из старите теми но не открих нищо.
      Първоначално публикуван от for_ex
      От една седмица вече имам нова ФРУКТИЕРА нов внос набор ноември 1997г.с климатик и дъра бъра абе машинката е перфектна без никаква забележка а ето я в пълния и блясък.
      Последно, колега коя година е , а и това на снимката е ОФА, не ОФБ... А по темата за калпавото табло на фронтерата има доста написано, провери първо него.
      Последно редактирано от fanatic; 21-01-09, 08:17.

Коментар

Колега оплел си се здраво. В другата тема си написал, че е 1997-а. А по снимките се вижда, че не е Б а е А. Също не е лошо и без това ще гадаем поне дай насока. Кой мотор, дизел бензин. Попрочети по раздела има много писано, преди да пуснеш тема просто потърси сигурен съм че вече е обсъждано.
        no signature no problems

Коментар

Имаш скъсан кабел на датчика за маслото - те са два, един за лампата и един за стрелката. Единия е с кабелна обувка, другия с гайка, но не се сещам вече кой кой беше. Симптомите са точно такива.

Чети тука -> http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=41970

ПП кабелите са два, не датчиците
          Степента на уважение е правопропорционална на калибъра на цевта и обратнопропорционална на разстоянието от нея.

Коментар

То няма нужда и снимки да се гледат, за да се разбере, че фронтерката е А. Просто на Б няма стрелка за маслото!

Коментар

Ето ти жокери:
              1.Изгорял датчик на маслото..около 60 лв.
              2.скъсан или протрит кабел.Един от двата кабела.
              3.Таблото.
              Значи първо започваш от най-лесното,кабелите ,ако са здрави и няма отечка,таблото,датчика на мотора.Айде честито.Виртуален въпрос,виртуален ремонт.Колата вече работи...тук във форума,сега е време да я оправиш и в профанския живот.
              Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
              NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Благодаря много още утре я мятам.А за джипката 97г. накрая .И както новата така и старата която беше 94г.и двете имат стрелки за маслото.( коя е А и коя Б не мога да ги управя) Тази е с новото табло на пружини а старата на ресьор и табло като тухличка.Извинете за невежеството
                [B][I][U]Ако някои се опита да те засенчи остави го да слънчаса[/U][/I][/B]

Коментар

При мене имаше същия проблем....смених си датчика за маслото и се оправи !

Коментар

Благодаря много още утре я мятам.А за джипката 97г. накрая .И както новата така и старата която беше 94г.и двете имат стрелки за маслото.( коя е А и коя Б не мога да ги управя) Тази е с новото табло на пружини а старата на ресьор и табло като тухличка.Извинете за невежеството
                    Не че и аз съм много в час.... Таблото ми е като тухличка, пък е на пружини и торсиони. 1996 година.....Но съм сигурен, че е ОФА. Погледна ли таблото......има някакви куплунзи, може да са се разместили, или да не правят контакт.

Коментар

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
                      Не че и аз съм много в час.... Таблото ми е като тухличка, пък е на пружини и торсиони. 1996 година.....Но съм сигурен, че е ОФА. Погледна ли таблото......има някакви куплунзи, може да са се разместили, или да не правят контакт.
                      Четете бре!
                      Ето ви отговора на майстора от анкетата А или Б:

Първоначално публикуван от isuzo Преглед на мнение
                      колеги , съвършен джип няма всички имат недостатъци. ас не се занимавам само със фронтера,въпреки че тя е доминираща ,човъркам и мицубиши и тойота и Г класа , всчки си имат НЕДОСТАТЪЦИ....... фронтерата се дели на три спред мен , а не на две както е според вас . има А 1- ресорна . А 2 -пружинна . и Б ------ Б е комфорлно купе качено върху шасито на А 2 ....разликата е много абстрактна ,ресорната може да троши скали със задия мост но не може да се разчеква толкова много ,а пружинната си криви носачите при удър във тях но има по добро разгъване ...................спора е леко бесмислен , както казах по горе А2 и Б е едно със разлика във комфорта и визията .....има и други дребни разлики но те са незначителни
                      Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.

Фронтера-Б ДБ 2000г. 2.2DTI

Коментар

А къде трябва да сочи стрелката - при загрял и студен мотор? На обороти и в движение?
                        ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Първоначално публикуван от wsi4koznaj Преглед на мнение
                          А къде трябва да сочи стрелката - при загрял и студен мотор? На обороти и в движение?
                          На обороти - една четвърт минимум, т.е. на първата чертичка.
                          В движение около 2500 об/м - на половината, т.е. на втората.

Коментар

Колеги, преди 4-5 дни забелязах, че капи масло под джипката. В сервиза казаха, че е гарнитура на охладителя на маслото над масления филтър. Смениха я, но при демонтажа, филтърът е бил повреден и ми сложиха нов. След ремонта забелязах, че на празен ход при загрял двигател стрелката за налягането на маслото седи на 1/8 от скалата(м/у 0 и първото деление). При движение налягането се повишава - при около 2500 оборота е на 1/2, при около 3200 на 3/4. Много ниско ли е налягането на празен ход и може ли новият филтър да е причината? Маслото е 10w40 на около 1000км. Нивото е над средата.
                            ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Първоначално публикуван от wsi4koznaj Преглед на мнение
                              Колеги, преди 4-5 дни забелязах, че капи масло под джипката. В сервиза казаха, че е гарнитура на охладителя на маслото над масления филтър. Смениха я, но при демонтажа, филтърът е бил повреден и ми сложиха нов. След ремонта забелязах, че на празен ход при загрял двигател стрелката за налягането на маслото седи на 1/8 от скалата(м/у 0 и първото деление). При движение налягането се повишава - при около 2500 оборота е на 1/2, при около 3200 на 3/4. Много ниско ли е налягането на празен ход и може ли новият филтър да е причината? Маслото е 10w40 на около 1000км. Нивото е над средата.
                              Може колега на мен също ми се е случвало при смяна на масло да попадна на лош маслен филтър, стрелката да не може да мине половината скала при високи обороти,а на празен ход дори и лампата се опитваше да свети,но след смяна на филтъра с нов и явно по качествен нещата се оправиха веднага.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X