Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво е ЛСД диференциал?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какво е ЛСД диференциал?

Първоначално публикуван от Georginenov Преглед на мнение
    "... Сигурно знаеш, че при изключване на предния мост, ако си с автоматични хъбове, трябва да върнеш малко назад, за да могат да изключат, иначе се прецаквали казват..."

Да, аз знам..., ама италианците дали са знаели?
    Знам също, че зимата е добре да се кара с по- тесни гуми.
    Та въпросите ми са: 1. може ли част от проблемите да са в широките 255 гуми, абстрахирайки се от това, че са износени и 2. Ще се подобрят ли нещата, ако ползвам гуми БФГ А/Т 225?
    Колега , разглеждам постовете ти до тук и недоумявам - не ти се чете или не ти се ляга под джипа . По-горе колегите ти обясниха подробно как да провериш имаш ли LSD или не. Просто прочети темите или вдигай джипа на подемник. Има и трети вариант : тел. 131 и търсиш Светлина - най добрата гадателка на НРБ !
    А ако с и(ул че по-тесните гуми са по-добри за зимата , сигурно 195/75/16 ше са най-добрите за случая
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

"... Сигурно знаеш, че при изключване на предния мост, ако си с автоматични хъбове, трябва да върнеш малко назад, за да могат да изключат, иначе се прецаквали казват..."

Та въпросите ми са: 1. може ли част от проблемите да са в широките 255 гуми, абстрахирайки се от това, че са износени и 2. Ще се подобрят ли нещата, ако ползвам гуми БФГ А/Т 225?

Може и по тесни.
      Последно редактирано от Чавдар (V93); 30-11-08, 14:12.
      ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
        ... Мисли за гуми! Примерно едни Каймани на Малатеста ще ти дойдат много добре.

п.с. Не знам как се държат на сняг, но за кал са много добри!
        За Каймани хич да не си мисли, ако няма да кара най-вече в калта.

Кайманите са с много агресивна шарка, предназначени са и работят много добре в кал, но са много тежки (1 Кайман 235/85 R16 тежи 25 кг), на шосе са отвратително шумни, а на мокър, заснежен или заледен асфалт ще се пързалят като кънки.

На руски сайтове дори съм виждал препоръки с тези гуми (и други регенерати с тази шарка) да не се кара с повече от 60-70 км/ч. Не че доста хора не карат и с много над тази скорост, но пак ще кажа, че (поне според мен) това НЕ са гуми за кола, която се използва за всеки ден по асфалта.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Гумите с които си караш фронтерата нешо ми малеят.Карам BFG 255/70/16 които са близки по размер/имам предвид външен диаметър/ на указания от производителя и са с осем сантиметра /диаметър/ по големи от твоите.Не че това е проблем,ама защо трябва диференциалите да ти мятат искри на всяко камъче? Иначе гудрича е много добра гума именно за неспециализирано каране,малко асвалт/на шуми много/,малко черно/без драстични екцесии/,на снежец също се държи добре и наистина LSDто проявява склонност да завърта колата ако не е включено предното,имам предвид каране извън пътя.
          Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Допуснал съм грешка при сравнението на гумите.Взел съм за база гумите на lama 69 -255/70/15.
            Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Аз съм с 265 и не ти е проблема от гумите.Всъщност ти нямаш проблем,просто нещо си се притеснил от нормални неща,които правят всички коли на хлъзгав участък.Може и да не съм прав разбира се,но мисля че съм.В щатите като си купиш Вранглер караш курсове за управлението му...
              Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
              NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Не мисля че гумите са причина за бягането на задницата. Имал съм Даихатсу Роки без блокажи, в дълбока кал на равно или при спускане задницата бягаше леко настрани. В сняг - Не. Всички други джипове които съм карал са били по- тежки, без ЛСД, и са нямали този проблем.
                При 100 % - тов блокаж ми се е случвало доста пъти в кал цялата кола да тръгне настрани докато стъпи на твърдо. Сега съм уж с ЛСД ама нещо или не е в ред или ефекта му е далеч от 100 % - товия
                BULGARIA TROPHY 2016 ... NO LIMITS ...

Коментар

ЛСД - това чудо ако работи минусът му е че не можеш да го изключиш.
                  Поднася най-често на стръмно със страничен наклон.
                  Какъв е проблема?
                  Когато ЛСД сработи двете гуми се въртят с еднакви обороти.
                  Да ама терена като е хлъзгав и наклонен и това не те устройва щото примерно 5 метра на асфалта са 5 метра и за двете гуми.Ама в гората едната ще мине 5 пък другата 6 примерно.Поднася щото няма на къде.
                  Както на китайските АТВ дето нямат диф и на тревата завиват и не го усещаш ,ама на асфалта задните гуми се тътрят в завоя.
                  За ЛСД толкова.Разбира се това си е мое мнение и може и да не съм прав.
                  За гумите - ами не са широки.Според мен 255-265 си е ок.
                  А иначе с каквито и гуми да си ,те коловозите винаги те дърпат.
                  Хубавите гуми в гората са си голям кеф обаче.С гуми за мъгла не става.
                  BMW X6

Коментар

Значи когато изпаднеш в ситуация в която едната гума е стъпила на хлъзгъв терен а другата на твърд терен тази която е на хлъзгав терен си боксува а другата не се въртии така МПС стои на едно мястоА когато има ЛСД в момента в който пребуксува една от двете гуми ЛСД касетата пренасачова въртящият момен към другата гума и така и двете колела се въртят едновременно и това спомага за излизането от такава ситуация на закъсванеНай лесно се проверява дали има ЛСД като вдигнеш и двете гуми във въздуха и като завъртиш на ръка едната примерно по посока на часовниковота стрелка и другата трябва да се върти във същата посока ако се върти в противоположната както е при повечето МПС няма ЛСД
                    Предполагам че ти стана ясно

Коментар

Колко тежи таз Фронтера,че 255 265 гуми му препоръчвате
                      Аз 80-ката я карам с 265 че тежи 2700кг.
                      ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от krasi_kros Преглед на мнение
                        Колко тежи таз Фронтера,че 255 265 гуми му препоръчвате
                        Аз 80-ката я карам с 265 че тежи 2700кг.
                        1700 кг. Ама това какво общо има?
                        Аз карам 265х75х15 вече 100 000 км. на фронтерата. И никога не бих сложил по-тясна. Сега ако няма грам грайфер и човек за първи път се качва на 4х4 това е друг въпрос.
                        no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                          1700 кг. Ама това какво общо има?
                          Аз карам 265х75х15 вече 100 000 км. на фронтерата. И никога не бих сложил по-тясна. Сега ако няма грам грайфер и човек за първи път се качва на 4х4 това е друг въпрос.
                          Ами има.
                          Сцеплението ще е по-голямо ако са по тесни гумите.
                          ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от krasi_kros Преглед на мнение
                            Ами има.
                            Сцеплението ще е по-голямо ако са по тесни гумите.
                            Колега помисли преди да пишеш моля те. И да не зариваме темата с отговори не по нея.
                            no signature no problems

Коментар

Благодаря на всички, които ангажирах с мислене. Вчера и днес направих някои проби и се оказа, че за смяна е задкормилното, поне единия хъб и гумите... Търсят се 2 ръчни хъба... Тел. 0895760575...

Коментар

поне единия хъб
                                Какво прави ........понеже понякога при отваряне и почистване и гресиране се оправя
                                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X