Може ли да обясните какво е това, колеги. Срещал съм го и като ЛСД касета. Защо се говори, че особено в сняг този диф помага на колата за да ... носи повече и да се урива повече?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Какво е ЛСД диференциал?
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
До: Какво е ЛСД диференциал?
Първоначално публикуван от Georginenov Преглед на мнениеМоже ли и по- обстойно?
Започни от тук
http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=316
Коментар
-
Първоначално публикуван от Georginenov Преглед на мнениеБлагодаря, колега, но по какво да разбера и как да съм сигурен имам ли или нямам ЛСД?
Коментар
-
За задния мост говорим. Ама защо не си доволен от него не разбирам?
Аз съм с LSD на Ферозата и смело мога да кажа, че в снега ме извади от много гадни ситуации - там където другата Фероза, макар и на бавни закъсваше, аз си минавах - действието на дифа се усещаше осезателно. Гумите бяха еднакви - кобри.
Коментар
-
Здравей Лама 69. Познаваме се от ловния форум. Проблемът е, че не знам имам ли ЛСД и освен това колата прави чалъми описани в съседна тема в същия раздел- "Задницата изпреварва предницата". Та, гайлета са много... Могат да са гуми, ЛСД, хъбове. Затова искам някой да опише евентуалните минуси, плусове и проблеми при карането с ЛСД в кал и сняг и то ако може да става въпрос за Фронтера КБ.
Коментар
-
Здрасти! Ами аз погледнах и другата тема и поддържам мнението на колегите - гуми или хъбове. Моята се държи така, както ти описваш, когато не съм включил блокажа на междинния диф - тогава при опит за боксуване на задно колело той прехвърля въртящия момент към задния мост, LSD-то блокира моста и ако волана не е прав в момента, задницата тръгва да изперварва предницата. Когато междуосевия диф е блокиран 50/50 колата се държи коренно различно....да кажем правилно.
Ти нямаш междуосев диференциал, така че, като включиш на 4Н директно имаш разпределение 50/50 на двата моста и АКО нямаш проблеми с хъбовете, то остава вариант гуми.
Във всеки случай, когато имаш възможност си смени хъбовете с ръчни такива. Сигурно знаеш, че при изключване на предния мост, ако си с автоматични хъбове, трябва да върнеш малко назад, за да могат да изключат, иначе се прецаквали казват.
Коментар
-
Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнениеЗдрасти! Ами аз погледнах и другата тема и поддържам мнението на колегите - гуми или хъбове. Моята се държи така, както ти описваш, когато не съм включил блокажа на междинния диф - тогава при опит за боксуване на задно колело той прехвърля въртящия момент към задния мост, LSD-то блокира моста и ако волана не е прав в момента, задницата тръгва да изперварва предницата. Когато междуосевия диф е блокиран 50/50 колата се държи коренно различно....да кажем правилно.
Ти нямаш междуосев диференциал, така че, като включиш на 4Н директно имаш разпределение 50/50 на двата моста и АКО нямаш проблеми с хъбовете, то остава вариант гуми.
Във всеки случай, когато имаш възможност си смени хъбовете с ръчни такива. Сигурно знаеш, че при изключване на предния мост, ако си с автоматични хъбове, трябва да върнеш малко назад, за да могат да изключат, иначе се прецаквали казват.
Коментар
-
"... Сигурно знаеш, че при изключване на предния мост, ако си с автоматични хъбове, трябва да върнеш малко назад, за да могат да изключат, иначе се прецаквали казват..."
Да, аз знам..., ама италианците дали са знаели?
Знам също, че зимата е добре да се кара с по- тесни гуми.
Та въпросите ми са: 1. може ли част от проблемите да са в широките 255 гуми, абстрахирайки се от това, че са износени и 2. Ще се подобрят ли нещата, ако ползвам гуми БФГ А/Т 225?
Коментар
-
С тия 255-ци АТ си като с шейничка. И хич не се абстрахирай от факта че са износени. Аз карам с такива (255/60/15) лятото и на асфалта съм супер, ама в гората и на сухо прибуксува бая често!
Мисли за гуми! Примерно едни Каймани на Малатеста ще ти дойдат много добре.
п.с. Не знам как се държат на сняг, но за кал са много добри!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар