Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво е ЛСД диференциал?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какво е ЛСД диференциал?

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
    Поднасянето при страничен наклон се дължи на липсата на диференциал в раздатката, а не на ЛСД-то(ако ще и две да са).
    Абе аз си имам междуосев диференциал, ама наджапам ли в чернилката в него не става, трябва да е блокиран, иначе ако ми забуксува предния мост прехвърля там въртящия момент и си стоя на място. Това е за Ферозата, за "батковците" не знам как е, ама не виждам логика да е различно. Виж за мокър, заледен асфалт или сух черен път няма грешка - друго си е фултайм-а.

Коментар

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
      Абе аз си имам междуосев диференциал, ама наджапам ли в чернилката в него не става, трябва да е блокиран, иначе ако ми забуксува предния мост прехвърля там въртящия момент и си стоя на място. Това е за Ферозата, за "батковците" не знам как е, ама не виждам логика да е различно. Виж за мокър, заледен асфалт или сух черен път няма грешка - друго си е фултайм-а.
      В мнението което цитирах ставаше въпрос за страничен наклон.

Коментар

Да бе. Ама кой да гледа.

Коментар

Първоначално публикуван от Georginenov Преглед на мнение
          Задния диф. вие не много слабо към 80 км./ч и нагоре.
          Ако е здрав и с подходящото масло въобще ли не трябва да се чува?

Сега в "псевдосервиза" са наляли САЕ 90. Имам ЛСД и разбира се ще сменя маслото.

Имам виене, но нямам хрупане, както пишат някои колеги.
          С Кастрол 75-140 ще утихне ли напълно?

Виенето няма да се оправи. Но може да затихне. Смени си маслото сложи си по-нормална музика и не му обръшай внимание. Освен ако нямаш излишни 2000 лв. за втора употреба цял мост.
          no signature no problems

Коментар

Тенкс, Фанатик. Ако на моста всичко му е наред вие ли? Демек, по принцип задния диф. или нещо др. по моста на Фронтерата вият ли?

Коментар

Тенкс, Фанатик. Ако на моста всичко му е наред вие ли? Демек, по принцип задния диф. или нещо др. по моста на Фронтерата вият ли?
              Фронтерите вият защото никой (камоли в Италия) не слага масло каквото трябва. От там се повишава износването и се вкопават пиниона в короната или се износват лагерите, премества се позицията на пиниона спрямо короната и пак се вкопава. Веднъж износени тези части вече не работят в равнината в която трябва дори и след смяна на лагерите пак ще си вие. Говоря от опит.
              no signature no problems

Коментар

Прав си... Виенето затихна, но не се загуби. Май само си дадох парите... Предният диф. нуждае ли се от такова масло или понеже е по- малко натоварен САЕ 90 е добро решение? Занам, спецификацията е САЕ 90, но ми остана от Кастро-ла за задния диф. Та... мога /ако наистина ще е по- добре/ да го сменя с тарикатското...
                Сложих Кастрол 75-40 с добавка за ЛСД в задния диф. Никъде обаче не разбрах на колко км. да го сменям.

Коментар

Прав си... Виенето затихна, но не се загуби. Май само си дадох парите... Предният диф. нуждае ли се от такова масло или понеже е по- малко натоварен САЕ 90 е добро решение? Занам, спецификацията е САЕ 90, но ми остана от Кастро-ла за задния диф. Та... мога /ако наистина ще е по- добре/ да го сменя с тарикатското...
                  Сложих Кастрол 75-40 с добавка за ЛСД в задния диф. Никъде обаче не разбрах на колко км. да го сменям.

Слагай каквото ти е останало. Сменя се между 20 и 50 000 км. Зависи от начина на използване и натоварвнето.
                  no signature no problems

Коментар

колега,какво е това масло 75-40
                    Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Първоначално публикуван от drjanton Преглед на мнение
                      колега,какво е това масло 75-40
                      Явно е че е грешка 75-140 трябва да е.
                      no signature no problems

Коментар

Четох тук, че има табела с означение LSD на този тип диференциали. На моя пише, ако съм прочел правилно LP 5-3. Сори за ламерския въпрос, но това означава ли, че не е LSD и какъв е тогава(не успях да намеря отговора с търсачката)?
                        ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Първоначално публикуван от wsi4koznaj Преглед на мнение
                          Четох тук, че има табела с означение LSD на този тип диференциали. На моя пише, ако съм прочел правилно LP 5-3. Сори за ламерския въпрос, но това означава ли, че не е LSD и какъв е тогава(не успях да намеря отговора с търсачката)?
                          С надписите не мога да ти помогна, дори и на моя не знам какво пише. Но дали имаш ЛСД или не, няма как да сбъркаш. Отиди на хлъзгаво място /добре е да има наклон/ и само на заден мост накарай колата да забоксува. И.. няма как да не разбереш. Секунди след едната гума започва да върти и другата т.е. и двете. Или едната да ти е на сухо. Това е в най общи линии. Ако няма, просто най обикновен диф. която гума има по малко сцепление се върти, а другата ... чака да включиш предния мост Но при фронтерата вече е късно.

На сняг и лед много готино си върти з...ка.

Коментар

Първоначално публикуван от Oldman Преглед на мнение
                            .....

На сняг и лед много готино си върти з...ка.
                            На мене ми се случва сега рано сутрин на мокър и хлъзгав асфалт при 90 градусов завой с по-малък радиус задницата да се донамества. В началото като го усетих и спрях да си проверя болтовете на гумите да не са разхлабени. Бях се притеснил ама като прочетох, че е нормално при наличието на шпер вече дишам по-спокойно.

Поздрави!
                            Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.

Фронтера-Б ДБ 2000г. 2.2DTI

Коментар

Да, така е! И аз отначало се поизнервих, но му хванах "чалъма", просто по внимателно с педала за газта. Е, когато съм в настроение и няма движение по завоите на Петрохан върви напреко и отвсякъде хвърчи сняг.

Коментар

Първоначално публикуван от wsi4koznaj Преглед на мнение
                                Имаше цяла тема в Опелския подфорум/даже и снимки на дифове с табелките-мисля на колегата Koi4a/.
                                Гледайки дифа откъм задния номер,в ляво има табелка P/L-сигнатурата за ЛСД диференциал при Фронтерите,в дясно на касетата/прасето/ табелката е примерно/моята/5.13-това е предавателното число.Щото има още две модификации на скоростност/предавателно число/ при дифовете на Фронтерите.
                                Това по спесификация-демек никаква гаранция за наличие на работещ ЛСД като си НЕпърви собственик/а Бог знае кой/.
                                Крик под задния мост или подемник-това е серума на истината!
                                Поздрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X