Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скъсана шайба

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Скъсана шайба

0888 32 76 23
    телефона ми го има навсякъде
    ти откъде си

Коментар

Аз знам много добре какво се продава и в какво състояние е. Мисълта ми беше, че едно време тия агрегати караха по 200-300 000 км без демпфери в маховиците и "гумени" шайби, бендикси в алтернаторите и всякакви подобни "комфортоповишаващи" изгъзици, и сегашните с тези "екстри" пак карат по толкова, че и по-малко ... Къде е ползата от тях, тогава и какво всъщност подобряват?

Е как какво подобряват бе колега ...
      Тунинговат ти джоба, сметката, живота ....
      Е кажи ми, може ли да си пуснеш климатика и да усетиш вибрацията с ръка върху скоростния лост ..... Аа ....

Няколко поста по-нагоре съм написал мнението си по въпроса ....
      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Мда, отклонихме се от темата, но по личните ми наблюдения, това е основната причина западноевропейците постоянно да купуват нови коли на лизинг, а не защото се чудят какво да си правят парите. Следгаранционната поддръжка им излиза по-скъпа от изплащането на нов автомобил. Например в цяла Белгия не видях един магазин за авточасти. Само специализирани сервизи при дилърите. Нали се сещате за каква брадва иде реч, като 1 час труд е 30-50 евро, а съединител го сменят за 2 дена.
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
          0888 32 76 23
          телефона ми го има навсякъде
          ти откъде си
          Предположих, че ще го има някъде, но не го намерих
          Аз съм от София.

Коментар

Аз мога да я вкарам в моя заявка и ще пристигне към края на месеца.Ако ти е по спешно, я търси по моргите и магазините но не за фронтера а за Астра 20 ДТЛ или ДТ те са едни и същи.Мене лично ме е страх да купувам части от колеги в БГ правя го само в краен случай.
            Толкова ментета има ,че не знаеш откъде ще ти искочи, бих предпочел някоя морга.

Коментар

Още една причина да карам коли до 95 -98 година...
              Не че нямам възможност - май нямам желание...
              Към 123 на МБ бих прибавил и 124
              Успех с ремонта.
              BMW X6

Коментар

Колеги, спешно молба за помощ имам към вас:

Как се сваля проклетата демпферна шайба от коляновият вал?

По - конкретно - на шлици ли е, на шпонка или на конус. Трябва ли скоба за вадене, или не. И трябва ли да се сваля радиатора. Изобщо - всичко което знаете. Шайбата на моята Фронтера се скъса в едно място в дън гори тилилейски, и не смея да я докарам на ход до сервиз. Трябва да се справя сам, и искам да се подготвя с инструменти, да не се разхождам два пъти. Ако някой около Перник може да помогне, ще бъда задължен. Предварително благодаря.

пп. Ако модераторите ми позволят да погледна чертеж на този възел, също биха ми помогнали много.
                Opel Frontera B, 2,2 TDI, model 2000 g., скъсването е 1:1 като на колегата, пуснал темата.
                Последно редактирано от dedomraz; 31-10-08, 09:58. Причина: Пропусната много важна информация

Коментар

Ако над нея има друга шайба (а съм почти сигурен, че има), много трудно би се справил в полеви (горски) условия. Ще трябва да развиеш болта на коляновия вал, а без гайковерт това е доста тегаво занимание. Ще трябва да ползваш много здрави вложки и въртоци с тръба поне метър за удължение. Включваш на 4-та, дърпаш ръчната и е желателно някой да натиска педала на спирачките. Ако си късметлия шайбата няма да е запекла и ще излезе с малко клатене. Ако не си-с две по-яки отвертки отдолу под шайбата и внимателно избутване. Това обикновено се прави със скоба, но се сваля радиатора. Успех.
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от dedomraz Преглед на мнение
                    Колеги, спешно молба за помощ имам към вас:

Как се сваля проклетата демпферна шайба от коляновият вал?

По - конкретно - на шлици ли е, на шпонка или на конус. Трябва ли скоба за вадене, или не. И трябва ли да се сваля радиатора. Изобщо - всичко което знаете. Шайбата на моята Фронтера се скъса в едно място в дън гори тилилейски, и не смея да я докарам на ход до сервиз. Трябва да се справя сам, и искам да се подготвя с инструменти, да не се разхождам два пъти. Ако някой около Перник може да помогне, ще бъда задължен. Предварително благодаря.

пп. Ако модераторите ми позволят да погледна чертеж на този възел, също биха ми помогнали много.
                    Opel Frontera B, 2,2 TDI, model 2000 g., скъсването е 1:1 като на колегата, пуснал темата.
                    Колега забрави да я свалиш в полеви условия. Така здраво е стегната че се развива с пистолет за гуми и трябва да свалиш радиатора и решетката. Пробвах се да я сваля по друг начин и не успях преди време, даже с ключ с 1м. тръба и не става. По добре я Изтегли до някой сервиз и успех...

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                      Ако над нея има друга шайба (а съм почти сигурен, че има),
                      Има има! Най-просто казано има два реда врътки - на горния ред са 4 врътки, а на долния са две. Демпферната е на долния ред лявата.

Коментар

Първоначално публикуван от isuzo Преглед на мнение
                        апсолютно всички фронтери са със демпферрни шаиби на коляновия вал ,не зависимо от модел и година ,учудвам се че това е първия случеи на скъсана . имам ги пояти всичките
                        Ако са "абсолютно всички" , значи моята ОФА`94 бензин пак е извън света. Щото е с клиновидни ремъци , а шайбата на коляновия вал която задвижва хидравлика , алтернатора , водната помпа и климатика ( демек : всички агрегати ) си е изработена от щампована ламарина , т.е. не става въпрос за стругар , а за заводско изпълнение. И понеже съм Тома Неверни ( възможно е примерно да са импрегнирали по вътрешния диаметър някаква гума) , та днес покрай смяната на маслото заврях един магнит за проверка , ама си лови яко желязото...гума няма.
                        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                          Ако са "абсолютно всички" , значи моята ОФА`94 бензин пак е извън света. Щото е с клиновидни ремъци , а шайбата на коляновия вал която задвижва хидравлика , алтернатора , водната помпа и климатика ( демек : всички агрегати ) си е изработена от щампована ламарина , т.е. не става въпрос за стругар , а за заводско изпълнение. И понеже съм Тома Неверни ( възможно е примерно да са импрегнирали по вътрешния диаметър някаква гума) , та днес покрай смяната на маслото заврях един магнит за проверка , ама си лови яко желязото...гума няма.
                          Колега аз мисля, че се визират само дизеловите Фронтери.

Коментар

И моята е с клиновидни ремъци и няма "гумени" шайби. Лозан сигурно е имал предвид всички Фронтери "Б"
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

колеги огледаите си шаибите , казах апсолютно всички имат демпфер ,при някои е тънка ивица във средата но всички имат
                              МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Отчет за замяна на скъсана демпферна шайба с нова:

Справих се в полеви условия, не беше толкова трудно. Наистина, работата ми по старички Жигули беше от голяма полза за да не сваля радиаторът.

1. Сваля се въздуховода от филтъра, заедно с дебитомера, само това, и нищо друго. Най добрата новина е, че не се налага сваляне на радиатора.
                                2. Слага се вложка 24 с дълго рамо така, че рамото да е макс изтеглено вдясно и хоризонтално. Проверява се под рамото на гедорето да няма нищо, в което да се удари ако завъртим стартера за два оборота. Освен предпазната ламарина от долу.
                                3. Завърта се на стартер за два - 3 оборота. Тук се внимава ама много, щото ако запали... При завъртане на стартера рамото на гедорето се удря в предпазната ламарина и ако всичко е нормално (дай боже всекиму) централният болт е разхлабен, можем да го развием с тресчотка.
                                4. С две шведски или по-големи отверки внимателно клатим шайбата, докато се разхлаби. Тук се внимава къде е шпонката - трябва да е отгоре, за да не падне някъде на майната си, в частност - в картера...
                                5.Монтира се новата шайба, желателно е да се смаже поясът, по който уплътнява семеринга, по-лесно влиза. За затягането се използва малко чук...
                                6. Ако сте забравили как се монтира пистовият ремък ( как обхожда шайбите ) ви очаква забавление...
                                7. Обратно монтаж на всичко, което се разхлабили и свалили и.. готово...
                                8. Добре е да е студена бирата...

В Перник се оказа, че има вулканизатор, който възстановява скъсаните демпферни шайби, така че, запазете двете главини и пластмасовият предпазен пръстен, Като науча координатите на този пич, ще ги кача тук.

Благодаря на всички, които дадоха мнение по молбата ми за помощ.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X