Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изключват ли авт. хъбове по инерция?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Изключват ли авт. хъбове по инерция?

На ли уш се троши раздатката при твърда настолка с 4х4?Доколкото съм разбрал е противопоказано,без значение какви са ти хъбовете!

Коментар

Първоначално публикуван от stroil Преглед на мнение
      На ли уш се троши раздатката при твърда настолка с 4х4?Доколкото съм разбрал е противопоказано,без значение какви са ти хъбовете!
      И раздатката, и диференциалите, и полуоските, и каретата се скапват на твърда настилка с включено 4х4. Когато си с ръчни хъбове можеш да караш на бавни само на заден мост. Докато с автоматичните при включване на бавните скорости предния диф развърта полуоските и заклюва хъбовете - само на хлъзгав терен можеш да караш.
      Светът на Владо

Коментар

И аз имам едно питане.Когато си включвам хъбовете(на пред,на зад)звука е ясен!След изключването им си карам само на 2Н(примерно по паваж),но на моменти се чува същия звук.Все едно хъба си включва и изключва по негово желание,само напред в режим 2Н.Нормално обяснение нямам.От както е купена не съм ги отварял,неса смазвани.

Коментар

Първоначално публикуван от stroil Преглед на мнение
          От както е купена не съм ги отварял,неса смазвани.
          Можеш да започнеш от тук. След което да провериш зегерката на полуоската дали е там, щото ако не е се чува точно това което описваш. И слагай съвсем малко молибденова грес или просто масло.
          no signature no problems

Коментар

И при мен се полувачло това прищракване Аз си го обяснявам когато спускам и и джипа почне да го гони инерцията и намалявам рязко заради голями камъни и натискам съединителя понеже ще изгася двигателя Тогава ми са щракали при пропадането на едно от двете колелета При нормален черен път независимо от наклона не е имало проблем

Коментар

Искам да си сложа ръчни хъбове на АVM и въпросът ми е като сваля автоматичните ще мога ли да използвам същата зегерка да фиксирам направо полуоската или трябва да се прави втулка да обере разликата в разстоянието между стария и новия хъб зад зегерката? Не съм сигурен в новия комплект дали ще има зегерка въобще.

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                Искам да си сложа ръчни хъбове на АVM и въпросът ми е като сваля автоматичните ще мога ли да използвам същата зегерка да фиксирам направо полуоската или трябва да се прави втулка да обере разликата в разстоянието между стария и новия хъб зад зегерката? Не съм сигурен в новия комплект дали ще има зегерка въобще.
                В новия комплект няма зегерка. На автоматичните ми хъбове нямаше зегерка, а отделно си намерих пасваща. За автоматите не знам фабрично дали имат зегерка, но на мойте зегерки липсваха. Ако и при теб няма, трябва отделно да си я набавиш, а ако има значи си ползваш нея.
                Аз бях с АВМ, имай предвид, че врътките им са пластмасови и се чупят за норматив - 2-3 камъка, 1-2 разходки... Май толкова им е живота.
                Светът на Владо

Коментар

Първоначално публикуван от vladoniki Преглед на мнение
                  В новия комплект няма зегерка. На автоматичните ми хъбове нямаше зегерка, а отделно си намерих пасваща. За автоматите не знам фабрично дали имат зегерка, но на мойте зегерки липсваха. Ако и при теб няма, трябва отделно да си я набавиш, а ако има значи си ползваш нея.
                  Аз бях с АВМ, имай предвид, че врътките им са пластмасови и се чупят за норматив - 2-3 камъка, 1-2 разходки... Май толкова им е живота.
                  Моите са АВМ и като се има в предвид кой е предишния собственик,пък и аз я карам навсякъде,няма проблеми.
                  Jeep Cherokee 4.0l-Звяр
                  Volkswagen Passat 1.9TDI-Шосейка
                  OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Първоначално публикуван от mishev3006 Преглед на мнение
                    Моите са АВМ и като се има в предвид кой е предишния собственик,пък и аз я карам навсякъде,няма проблеми.
                    Ако не си нацелвал капака няма да има проблеми, корпусът им е здрав. Проблема идва при странични удъри дирекно по капака (на кал и сняг често се случва да се изпързаляш странично...). На доста други джипки са си метални и врътките и предполагам са по-здрави. Но при всяко положение с АВМ е 100 пъти по-добре от колкото с автоматиките.
                    Светът на Владо

Коментар

Аз съм със стария модел лети джанти 15-ки и хъбовете са ми доста по-навътре от ръба но джантата. Да не говорим за гумата, която е 31 инча и е още по-навън и от джантата. А като сложа и фланци. При страничен удар не е невъзможно да ударя хъба, но точно в толкова остра скала на същата височина на хъба не вярвам. Няма невъзможни работи особено в офроуда (ти много добре го знаеш), така е.
                      АVМ е най-евтиния вариант. Истински хъбове съм виждал при Лозан, но цената на единия е 600 лв. Дали пък не веше 600 паунда. Нали разбираш защо ще слагам АVМ.
                      Но все пак тези съвети, който ми дадохте ще са ми от полза, за бъдещо каране да имам едно наум да не ги ударя хъбченцата. Мерси за което.
                      Последно редактирано от sony bono; 11-10-09, 16:14.

Коментар

Първоначално публикуван от vladoniki Преглед на мнение
                        Човече, честно не не мога да си представя как са ти работили автоматичните хъбове без зегерка. Как въобще са били там без зегерта без да ти направят мизерията. При висока скорост като тръгне хъба да се зацепва от липсата на зегерка, която да го държи обикновено става мазало. Това става при изхвръкнане на зегерката, а ти дори да нямаш?! Странно.

Коментар

От: До: Препоръки относно начин на управление на Фронтера

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
                          Браво - вече сме двама дето се мъчим да отстоим истината че хъбовете не изключват когато се спускаш или когато караш по инерция. В една друга тема и аз надълго и на широко обяснявах защо хъба не изключва, защото в следствие на липсата на междинен диф, даже и при спускане и при движение по инерция предната полуоска продължава да получава въртящ момент от задните колелета и дефакто продължава да оказва усилие върху хъба.
                          Ама не, имам чувството че просто има желание да се наложи като закон че авт. хъб изключва.
                          За всички които се притесняват ще кажа с големи букви- КАРАЙТЕ СПОКОЙНО- авт. хъбове не изключват!!!
                          Сега вече очаквам да бъда анатемосан, но съм сигурен в твърденията си!
                          Очаквам кладата!!!

Прав си,механиката на хъба може да се сведе до задача по информатика.В нея участва винаги неподвижният ръкав на моста,чрез фрикционни елементи подобно на синхронизаторите във скоростната кутия,- на зацепващият елемент се "свежда информация" кога карето извършва въртеливо движение спрямо неподвижният мост.Дали движението е в една или друга посока е без значение.Тоест по фрикционен път мостът се явява "арбитър"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X