Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изключват ли авт. хъбове по инерция?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Изключват ли авт. хъбове по инерция?

Мерси много, а за кафето няма проблем не само за хъбове да меляме че аз сега прохождам в тая област
    Оpel Frontera A КБ 2.8 TDI; Peugeot 206 2.0 HDI
    Honda CB 919 Hornet
    0898849413-Светльо
    Кръвна Група: 0+

Коментар

Само леко ще добавя, че при мен хъбовете са автоматични и в изправност. Като ги заключа преди да влезна в гората си стоят заключени и мога по същия да си преминавам на 2Н и после на 4Н в движение и аз го правя много често. Това разбира се без да съм връщал назад за да ги отключа. И даже се осеща на волана (по-тежък е), което е ясно, но доказва че си остават заключени. И ако не са заключени няма как да включа 4Н в движение.
      А когато заключвам хъбовете го правя по-нежно на полусъединител, а не рязко за да не ги счупя. РАзбира се има ситуации, в които трябва до се лашка колата напред назад за да се излезе от калта и тогава е много лошо за автоматичните хъбове. За това моя съвет е ако ситуацията позволява трябва по-нежно да се потегля (примерно при маневриране напред-назад с включен преден мост).
      Последно редактирано от sony bono; 10-04-09, 13:12.

Коментар

До: Препоръки относно начин на управление на Фронтера

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
        Категорично изключват - показвал съм го нагледно на други невярващи от форума - абсолютно изправни хъбове!
        Когато полуоската задвижва колелото е зацепен а когато колелото движи полуоската изключва. независимо от посоката.
        Вдигни колата и е лесно да го провериш сам
        Категорично не съм съгласен и аз с това твърдение. Не изключват по инерция и най-елементарния пример, който мога да дам в подкрепа на това твърдение е, че когато се движиш дори и по инерция, можеш да преминаваш в режим от 4Н към 2Н и обратно от 2Н към 4Н. В ДВИЖЕНИЕ! Ако ти си прав и хъбовете изключват това е невъзможно да стане.

Коментар

До: Препоръки относно начин на управление на Фронтера

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
          Браво - вече сме двама дето се мъчим да отстоим истината че хъбовете не изключват когато се спускаш или когато караш по инерция. В една друга тема и аз надълго и на широко обяснявах защо хъба не изключва, защото в следствие на липсата на междинен диф, даже и при спускане и при движение по инерция предната полуоска продължава да получава въртящ момент от задните колелета и дефакто продължава да оказва усилие върху хъба.
          Ама не, имам чувството че просто има желание да се наложи като закон че авт. хъб изключва.
          За всички които се притесняват ще кажа с големи букви- КАРАЙТЕ СПОКОЙНО- авт. хъбове не изключват!!!
          Сега вече очаквам да бъда анатемосан, но съм сигурен в твърденията си!
          Очаквам кладата!!!
          Абсолютно подкрепям мнението ти - НЕ изключват........другото са градски легенди и голфаджийски лафове. Или може би скрита реклама на търговските партньори - купувайте си ръчни хъбове, че в тая криза нещо сме я окъсали с финансите Абе, карай си Фронтерата и не се занимавай с безсмислени спорове....

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
            Само леко ще добавя, че при мен хъбовете са автоматични и в изправност. Като ги заключа преди да влезна в гората си стоят заключени и мога по същия да си преминавам на 2Н и после на 4Н в движение и аз го правя много често.
            Автоматичните хъбове не могат да се заключват ръчно - явно си с ръчни хъбове (слизаш от колата и въртиш по часовниковата стрелка за заключване и обратно - отключване).
            Светът на Владо

Коментар

Първоначално публикуван от vladoniki Преглед на мнение
              Автоматичните хъбове не могат да се заключват ръчно - явно си с ръчни хъбове (слизаш от колата и въртиш по часовниковата стрелка за заключване и обратно - отключване).
              Разбира се, че не могат да се заключват ръчно. Нали за това са автоматични. Заключвам ги автоматично без да слизам от колата. Ясно е как.
              Има и хъбове, които са комбинирани. Автоматичен режим и ръчен режим. Кеф ти така, кеф ти онака. Сигурно са много скъпи и предполагам не са толкова здрави като изцяло ръчните. Виждал съм ги на нисан патрол и не знам стват ли на фронтера.
              Последно редактирано от sony bono; 11-04-09, 09:32.

Коментар

Иначе аз така да вмъкна...на Фронтера Б се изключват при спускане хъбчетата...въртях се заради таз глупост...Не знаех за това нещо, спускам си се по Панорамния тука в София, на излизането от един завой дадох малко повече газ като си мисля, че съм на 4х4 и ае отстрани смачках една кофа... (т'ва в снега)
                Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

Първоначално публикуван от stifler Преглед на мнение
                  Иначе аз така да вмъкна...на Фронтера Б се изключват при спускане хъбчетата...въртях се заради таз глупост...Не знаех за това нещо, спускам си се по Панорамния тука в София, на излизането от един завой дадох малко повече газ като си мисля, че съм на 4х4 и ае отстрани смачках една кофа... (т'ва в снега)
                  Само дето на фронтера Б няма хъбове ама карай.
                  no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от stifler Преглед на мнение
                    Въртял си се заради МЪНИЧКОТО ГАЗ,не заради хъбовете-Ти нямаш такава екстра!
                    Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
                      Въртял си се заради МЪНИЧКОТО ГАЗ,не заради хъбовете-Ти нямаш такава екстра!
                      Е значи се изказах леко неподготвен....а уж изчетох цялата тема...
                      Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

Здравейте колеги,
                        темата е стара,но за да не отварям нова ще попитам тук.
                        Става въпрос за фронтера 2.2i '98г.с автоматични хъбове-уж изправни и профилактирани според писаното тук.Днес спусках доста голям наклон в режим 4L на първа предавка,ползвах леко и спирачка.След около 50м така,чух доста силен звук(бих го нарекъл тъп удар)който се почуства на целия автомобил.Искам да попитам така ли силно изключва хъба,защото до сега не ми се е случвало,или съм счупил нещо друго.Други шумове(нови)след този случай не съм усетил.Искам да чуя вашето мнение преди да предприема каквото и да е действия.
                        Предварително се извинявам за отнетото Ви време!
                        ПП:само да добавя,че десетина метра преди това направих ляв завой.
                        ОФА 98г. ДБ Х22ХЕ-дал квото дал!
                        Grand Cherokee 2.7
                        GSM 0888148630

Коментар

Посоката на движение не е променяна-не би трябвало да чуеш хъб,още повече с такъв удар,ако са здрави и двата.По-вероятно веригата на раздатъчната кутия да не е устискала и прехвърлила/разтегнала-вдигай целия джип на повдигача,проверка на хъбове ръчно/напред-назад/,кардани и после с някой по-маторен до теб пак проби,ако изначално нищо не се разбере.Бавничко!

Коментар

Първоначално публикуван от KOLEV G Преглед на мнение
                            Здравейте колеги,
                            темата е стара,но за да не отварям нова ще попитам тук.
                            Става въпрос за фронтера 2.2i '98г.с автоматични хъбове-уж изправни и профилактирани според писаното тук.Днес спусках доста голям наклон в режим 4L на първа предавка,ползвах леко и спирачка.След около 50м така,чух доста силен звук(бих го нарекъл тъп удар)който се почуства на целия автомобил.Искам да попитам така ли силно изключва хъба,защото до сега не ми се е случвало,или съм счупил нещо друго.Други шумове(нови)след този случай не съм усетил.Искам да чуя вашето мнение преди да предприема каквото и да е действия.
                            Предварително се извинявам за отнетото Ви време!
                            ПП:само да добавя,че десетина метра преди това направих ляв завой.
                            Отключването/заключването на автоматичен хъб е съвсем слабо прищракване, което можеш да чуеш само при отворен прозорец. Цялата кола не се тресе от тази гимнастика. На каква настилка си карал? Ако е твърда не трябва да включваш 4х4. Ако си на 4х4 само направо... никакви завои. Не че нещо ще се счупи изведнъж, но не е изключено... натоварване е доста голямо и вероятността да стане нещо не е малка.
                            Дай малко повече информация, та да помислим и помогнем
                            Светът на Владо

Коментар

Първоначално публикуван от vladoniki Преглед на мнение
                              Отключването/заключването на автоматичен хъб е съвсем слабо прищракване, което можеш да чуеш само при отворен прозорец. Цялата кола не се тресе от тази гимнастика. На каква настилка си карал? Ако е твърда не трябва да включваш 4х4. Ако си на 4х4 само направо... никакви завои. Не че нещо ще се счупи изведнъж, но не е изключено... натоварване е доста голямо и вероятността да стане нещо не е малка.
                              Дай малко повече информация, та да помислим и помогнем
                              Настилката беше черен път много изровен от вода,стръмен наклон (който спусках).на ръка хъбовете включват/изключват според мен нормално.При предния диф няма вредни шумове,на ръка се върти леко,без прескачане и чаткане,в движение също.
                              ОФА 98г. ДБ Х22ХЕ-дал квото дал!
                              Grand Cherokee 2.7
                              GSM 0888148630

Коментар

Първоначално публикуван от KOLEV G Преглед на мнение
                                Настилката беше черен път много изровен от вода,стръмен наклон (който спусках).на ръка хъбовете включват/изключват според мен нормално.При предния диф няма вредни шумове,на ръка се върти леко,без прескачане и чаткане,в движение също.
                                РК...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X