Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изключват ли авт. хъбове по инерция?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Изключват ли авт. хъбове по инерция?

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
    Посоката на движение не е променяна-не би трябвало да чуеш хъб,още повече с такъв удар,ако са здрави и двата.По-вероятно веригата на раздатъчната кутия да не е устискала и прехвърлила/разтегнала-вдигай целия джип на повдигача,проверка на хъбове ръчно/напред-назад/,кардани и после с някой по-маторен до теб пак проби,ако изначално нищо не се разбере.Бавничко!
    Незнаех,че РК е с верига.Ако тя е разтегнала,не следвали да има голям голям "луфт"м/у двата кардана-говоря при режим 4х4?
    дано не е тя!
    ОФА 98г. ДБ Х22ХЕ-дал квото дал!
    Grand Cherokee 2.7
    GSM 0888148630

Коментар

Първоначално публикуван от KOLEV G Преглед на мнение
      Незнаех,че РК е с верига.Ако тя е разтегнала,не следвали да има голям голям "луфт"м/у двата кардана-говоря при режим 4х4?
      дано не е тя!
      Има вариации...,пусни се пак с някой патил/знаещ повече по същия склон.

Коментар

Впонеделник пак ще минавам от там,а сега мисля да я пробвам в някоя нива на 4х4-отначало бавно и внимателно и ще споделя резултата

Ходих да пробвам на черно-и нищо.Няма шумове,всичко си работи.Пробвах най-напред по прав черен път,после и завой,вкарах я и в една изорана нива за да се натовари,но няма проблем.Единственото което ми направи впечатление е,че единия хъб(десен)изключва след около половин оборот на колелото(разбирасе назад),а другия 1.5-2.0м.след потеглянето назад.Незнам дали е нормално и дали и преди не е било така.
        Дано да няма нищо и притесненията да са напразни,че хич не ми е в момента до ремонти!
        ПП:Абе знам че то ще си каже,но след време.
        Последно редактирано от maxxx; 22-08-09, 21:34.
        Grand Cherokee 2.7
        GSM 0888148630

Коментар

Първоначално публикуван от KOLEV G
          Ходих да пробвам на черно-и нищо.Няма шумове,всичко си работи.Пробвах най-напред по прав черен път,после и завой,вкарах я и в една изорана нива за да се натовари,но няма проблем.Единственото което ми направи впечатление е,че единия хъб(десен)изключва след около половин оборот на колелото(разбирасе назад),а другия 1.5-2.0м.след потеглянето назад.Незнам дали е нормално и дали и преди не е било така.
          Дано да няма нищо и притесненията да са напразни,че хич не ми е в момента до ремонти!
          ПП:Абе знам че то ще си каже,но след време.
          Нормално е около половин 1 оборот назад да изключи. Важното е 2-та да заключват и отключват. Ако единия не заключи - оставаш без 4х4. Ако единия не отключи - остава предния диф да се движи. Това лесно можеш да го провериш като развъртиш полуоските и кардана.
          Светът на Владо

Коментар

Раздатката на фронтера А не е с верига,и по тази причина трудно се чупи преди авт. хъб.Преди да изхвърля автоматичните хъбове трещяха по същия зловещ начин и всички които се намираха наблизо в този момент,се надпреварваха да крещят да спра че съм счупил карета и други такива ужасии.Сега отпред няма звуци.Всеки избира сам с какви хъбове да кара,но кара ли често извън пътя ,рано или късно се стига до ръчни хъбове.
            Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Първоначално публикуван от sineto Преглед на мнение
              Раздатката на фронтера А не е с верига,и по тази причина трудно се чупи преди авт. хъб.Преди да изхвърля автоматичните хъбове трещяха по същия зловещ начин и всички които се намираха наблизо в този момент,се надпреварваха да крещят да спра че съм счупил карета и други такива ужасии.Сега отпред няма звуци.Всеки избира сам с какви хъбове да кара,но кара ли често извън пътя ,рано или късно се стига до ръчни хъбове.
              Наскоро имаше дискусия и коментари,че РК е с верига при "А".Може и да греша,но това ми е останало в главата.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                Наскоро имаше дискусия и коментари,че РК е с верига при "А".Може и да греша,но това ми е останало в главата.
                Виждал съм си разглобена раздатката - А КБ, верига вътре нямаше.
                Светът на Владо

Коментар

Тук е момента да призная, че и аз на съм абсолютно сигурен но зная кой ще ни каже:
                  -Лозане като надникнеш в темата драсни един ред ,ако обичаш.
                  Румен Николов

0888 358 572

Коментар

ОК-моя грешка.

Коментар

Първоначално публикуван от vladoniki Преглед на мнение
                      Виждал съм си разглобена раздатката - А КБ, верига вътре нямаше.
                      Ха,то отговора излязъл.
                      Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Първоначално публикуван от sineto Преглед на мнение
                        Ха,то отговора излязъл.
                        Точно Лозан ми я беше разглобил преди време За тази раздатка знам, но ако има друг вариант монтиран на А... нека колегите споделят.
                        Светът на Владо

Коментар

Здравейте колеги
                          днес като я пробвах на същото място трещенето пак се появи,но накарах един приятел да да върви до джипа за да слуша и гледа.Тои каза,че трещенето идва след приплъзване на гумата и то трещи противоположния на приплъзналата гума хъб.Знам,че по нагоре съм писал,че хъбовете не изключват,но явно съм сгрешил,или изключват при определени условия.Явно ще се купуват ръчни,но след като строша тези.
                          Благораря на всички отзовали се.
                          ПП:МОЛБА към някой от колегите с правомощия да изтрие пост №34(моя),тъй като считам,че съм се изказал прибързано и мнението и заключенията ми са грешни!
                          Grand Cherokee 2.7
                          GSM 0888148630

Коментар

Здравейте колеги
                            днес като я пробвах на същото място трещенето пак се появи,но накарах един приятел да да върви до джипа за да слуша и гледа.Тои каза,че трещенето идва след приплъзване на гумата и то трещи противоположния на приплъзналата гума хъб.Знам,че по нагоре съм писал,че хъбовете не изключват,но явно съм сгрешил,или изключват при определени условия.Явно ще се купуват ръчни,но след като строша тези.
                            Благораря на всички отзовали се.
                            ПП:МОЛБА към някой от колегите с правомощия да изтрие пост №34(моя),тъй като считам,че съм се изказал прибързано и мнението и заключенията ми са грешни!
                            Гледай само да не стане да сменяш хъбове и полуоски заедно. Хъбовете могат да изронят шлиците на полуоските и преди да счупиш хъбовете да останеш без полуоски - от булвария ми дадоха цена 1400лв./бр.

Ако ще караш по черно по-добре мятай ръчни.
                            Светът на Владо

Коментар

- от булвария ми дадоха цена 1400лв./бр.

Ако ще караш по черно по-добре мятай ръчни. [/QUOTE]

при първа възможност(финансова),още повече,че ще мога да ползвам бавните на твърда настилка
                              Grand Cherokee 2.7
                              GSM 0888148630

Коментар

още повече,че ще мога да ползвам бавните на твърда настилка
                                Да, това е голямо предимство на ръчните. На всякаква настилка имаш допълнителна мощност. Също включва и изключваш 4х4 в движение (на право като са гумите)
                                Светът на Владо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X