Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изключват ли авт. хъбове по инерция?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Изключват ли авт. хъбове по инерция?

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
    До Fanatic : Съгласен съм с теб , но нали при зацепени хъбове в Режим 2Н ще се въртят и полуоските . Ама това противоречи на едно твое по-ранно мнение по повод принудително зацепени автоматични хъбове ако не се лъжа , че ( цитирам по памет ) "ако това беше полезно , щяха да го правят фабрично" - да
    се товарят и диф и полуоски
    Абсолютно си прав. Но под зацепени аз имам в предвид, че ги заключвам като влезна в гората и след това ако е лек терена си карам само на 2H и като дойде кал, баир или друго препятствие включвам 4Н или 4L както се наложи.След като излеза от гората слизам и изключвам хъбовете. А ти като завариш автоматите дори и на асфалт ще въртиш полуоски и диф. Като имаш в предвид, че аз карам 95% фронтерата по асфалт ми се струва неподходящо да товаря още един агрегат без да има смисъл.
    no signature no problems

Коментар

98г. се снабдих с първото си "Исузо трупър" 2000см3 бензин/газ с автоматични хъбове. карах го около 100000 км и му изадих душицата. От тогава обичам автоматичния хъб ( виж в темата "какво направих по Джипа си днес" че си търся да сложа на cj-7-цата която реставрирам ако има разбира се).
      Автоматичния хъб НЕ изключва докато не върнеш обиколка на колелото ( 1-1.5м )назад. При движение напред и после назад обаче ядеш дърво!!!
      Плажа "Дюни" 98г. (който виждам че всички тук ценим) Влизам напред, правя се на мъж и после кой знае защо реших да изкарам на заден тръгваш 4х4 назад, предните хъбове (в случея станали задни) се отключват 2х4, задния мост (сега преден) изполвза момента и се окопава до дифа за миг, въртящият момент се предава на хъбовете и те си се заключват както трябва с гадната цел да вкопаят предницата, което и стана На сутринта в комплекса "Дюни" като попитах кой кара трактора на озеленяването, не попитаха защо, а "къде се окопа" същото съм го правил в кал и сняг.
      Автоматичния хъб има и недостатък че трябва да го заключиш преди прапятствието карайки ненжо, ако изфорсираш пак ще заключи (както е писал колегата по-горе) 1-2 пъти, на третия-сервиз.
      Колкото до "лашкането" или "люлеенето" затънал. Напълно е възможно, но се прави нежно с малко газ, максимум 3/4 обиколка на гумата и се излиза в посоката в която си се движил преди затъването иначе "Дюни" и трактора
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Е аз съм 80:20 в полза на асфалта . Но ми се е случвало да
        се прибирам във виелици от Варна до София , което си е почти като оffroad. В такива моменти не жалиш ни гориво , ни трансмисия...та нещата май пак почват да накланят на страната на ръчните хъбове
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
          Е аз съм 80:20 в полза на асфалта . Но ми се е случвало да
          се прибирам във виелици от Варна до София , което си е почти като оffroad. В такива моменти не жалиш ни гориво , ни трансмисия...та нещата май пак почват да накланят на страната на ръчните хъбове

Ще се сетиш къде е истината,вярно 500 лв. са ама си заслужават отвсякъде

Поздрави

Коментар

С интерес чета дискусията ви и ми стана още по-интересен принципа на Фронтера Б - вакуумния дискънектър. Какви са предимствата и недостатъците пред автоматичните и ръчни хъбове.

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
              С интерес чета дискусията ви и ми стана още по-интересен принципа на Фронтера Б - вакуумния дискънектър. Какви са предимствата и недостатъците пред автоматичните и ръчни хъбове.
              Предимствата са по-малко от недостатъците.
              Още по-мързеливо само цъкаш копчето.
              Но лесно влиза мръсотия и си дотам с 4х4 също така ако се скъса маркуче/жичка пак оставаш без 4х4.
              Истината е в ръчните каквото и да си говорим.
              no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                Предимствата са по-малко от недостатъците.
                Още по-мързеливо само цъкаш копчето.
                Но лесно влиза мръсотия и си дотам с 4х4 също така ако се скъса маркуче/жичка пак оставаш без 4х4.
                Истината е в ръчните каквото и да си говорим.
                Тогава какво е лечението за Фронтера Б, при положение, че доколкото съм чел във форума на нея не могат да се сложат ръчни хъбове?

Коментар

Превенция .... През 2-3 месеца оглеждай системата (пък и по-често) и ако нещо те усъмни-сменяй. От време на време си включвай предния мост карай малко профилактично 4х4 Щото ако чакаш само да се обади, обикновено става в най-неподходящия момент.
                  "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Да споделя.След прочета на темата,хукнах по баирите.С автоматични хъбове съм.Когато слезнах от асфалта включих двойното.Нагоре по баирите нема проблем,драпа,голем тормоз го изтормозих,хъбовете добре се представиха.Когато започна спускането на моторна спирачка започнаха да чаткат здраво.Когато взех да си помагам със спирачките чаткането спря.Става неква галимация,май изключват.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                      По инерция когато предните и задните колела се въртят с еднакви обороти, не изключват,
                      обаче на хлъзгав терен, при спускане на моторна спирачка задните колела започват да приплъзват и да се въртят с по-малки обороти от предните
                      защото предните полуоски се опитват да създадат обратно на движението усилие а не могат
                      и от разликата в оборотите на предните и задните, хъбовете изключват.
                      Натискането на спирачката помага до някъде.
                      На задна като превъртят гумите пак изключват.
                      Това съм виждал на Патрул и Паджеро.
                      Казват че на сняг като спускат нанадолнища с моторна спирачка пак им изключвали.
                      Точно казано,все пак допълня за да се извлече крайното заключение
                      колела започват да приплъзват и да се въртят с по-малки обороти от предните
                      защото предните полуоски се опитват да създадат обратно на движението усилие а не могат
                      и от разликата в оборотите на предните и задните, хъбовете изключват.
                      не само се изключват но се и включват само ,че в обратна посока и при подаване на газ те изключват и пак включват,това съм го пробвал поне сто пъти.
                      П.С.ако се чъва силно чаткане от хъба то означава,че неможе да влезе добре в шлиците,това се лекува с подлагането на шайби в самият хъб.Но решението е временно!
                      Последно редактирано от Marin Stoyanov; 05-08-08, 18:47.
                      OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

така мисля че всички разбархме че изключват,по принцип са здрави но започнат ли да изключват/включват през 5 метра се чупят като солети

Решението с подложки-временно или с ръчни и да забравиш за проблема,аз моята като я взех,и тук в форума всеки казваше махни ги само проблеми създават,не че съм имал 400 лв излишни,доверих се на хорат тук и не сгреших.

Поздрави

Коментар

Щом казвате, значи е така. Аз обикновено спускам при по-хлъзгав терен на бавни и с малко газ, когато усетя приплъзване. Може би затова никога не съм забелязвал да ми изключват.
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
                            Тогава какво е лечението за Фронтера Б, при положение, че доколкото съм чел във форума на нея не могат да се сложат ръчни хъбове?
                            Могат могат.
                            no signature no problems

Коментар

Тя темата малко старичка ама се зачетох и не разбрах
                              Значи карам си аз в режим 4Н и забуксувам някъде, като дам назад и автоматичните хъбове изключват оставам само на задно предаване (аз поне така го разбрах)
                              Оpel Frontera A КБ 2.8 TDI; Peugeot 206 2.0 HDI
                              Honda CB 919 Hornet
                              0898849413-Светльо
                              Кръвна Група: 0+

Коментар

Първоначално публикуван от Metal Heart Преглед на мнение
                                Тя темата малко старичка ама се зачетох и не разбрах
                                Значи карам си аз в режим 4Н и забуксувам някъде, като дам назад и автоматичните хъбове изключват оставам само на задно предаване (аз поне така го разбрах)
                                Да за около 1-1.5м си само с един мост ....понеже си от Сф може да клюкаме хъбовете и на по кафе като ми се дотъркаляш (макар че и с търсачката става - във форума май са едно от най-дискутираните неща)
                                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X