Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ТРЪБНА БРОНЯ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ТРЪБНА БРОНЯ...

)) Рамите са от Ст40Х, и после са щамповани на профили. За да имаш нещо като невинния фаркоп на последния напречник на УАЗа например, от надлъжниците към него има подкоси. А той самия е с буфер в нормалното си изпълнение. Броните все едно ще ти ги откъсне първия Москвич който спре да те дръпне. Те не са, и не може да са силови елементи, ако ще да са от релса. Панделки.

Коментар

Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнение
      Колеги - отново пощурях!Старият булбар на "Фронтерата" нещо не ми допадаше напоследък и отново хванах електрожена,ъглошлайфа и разни други приспособления,необходими за реализиране на поредната ми идея.. Ще има още доста работа до завършен вид но постепенно ще пускам снимки и коментари..Лошото е,че не разполагам с достатъчно време за работа по проекта!Всичко започна така.....
      не съм от разбираемите като пиша но ще се опитам , във случая бронята -не я прави по здрава от коструцията дето се захваща , просто заради не даи си боже ,по добре да сменяш брони от колкото да правиш рами и други тежки ремонти , особеното при техниката е начин на преценка , бронята е добра само прекрии детаилите и останалите агрегати дето се виждат и са на пряк достъп от странични увреждания , успех
      sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Първоначално публикуван от Andro_Pajero Преглед на мнение
        Според мен принципа е следния:
        От цялата конструкция бронята е най здрава, монтирана в една хоризонтална равнина с рамата и изнесена най отпред. Присъединяването с рамата трябва така да го направиш, че при удар да се мачкат присъединителните планки, а не рамата. Ако има бул бар той е по слаб като конструкция от бронята, и е разположен по назад от бронята във вертикалната равнина.
        Ако мислиш да слагаш лебедка монтирай една плоча и за нея монтирай тръбната броня. Примерно от Ф60, свий я така както на първата снимка, не я завивай покрай калниците, а само я скоси под 45*. Помисли за кука и за вдигане с джека.
        Позволявам си този приятелски съвет защото виждам че си обичаш джипката и харесвам желанието ти сам да си я правиш.
        Успех.
        Явно не съм се изразил много точно, защото някои колеги не са ме разбрали.
        Като казвам че бронята трябва да е най здрава от цялата конструкция, като конструкция имам предвид предната защита, а тя обикновенно включва броня, булбар и защита от долу.
        Стефан е подходил грешно, тоест хванал е най долната част на защитата за рамата, нагоре под някакъв ъгъл върви долната защита, и наи отгоре, най изнесена отпред и доста по виско от рамата се явява бронята, почти като булбар.
        Въпреки че е направил усилване с триъгълни планки, при не толкова силен удар ще подаде отгоре над планките и тръбите ще ударят цялата, или част от цялата предница.
        А иначе дизайна хубав или лош си е негова работа дали му харесва.

Коментар

закрепването на тръбната броня става именно през рези бушонни планки.

Здравейте
          "Бушонна планка"самото име говори какво трябва да изпалнява таз ламаринка.Рамата е от определен профил с някаква здравина ,бронята тръбна конструкция или каквато и да е но при сериозен удар нещо трябва да подаде именно за това трябва да подадат ПЛАНКИТЕ които са между бронята и рамата.Колкото до захващането на лебетката не мисля ,че е редно да се захване за бронята,освен ако не е сложена за газариика.
          "Не мога да разбера как живеят спокойно хората които изобщо нямат никакъв джип..."
          Кольо.

Коментар

Първоначално публикуван от hunter vl Преглед на мнение
            Колкото до захващането на лебетката не мисля ,че е редно да се захване за бронята,освен ако не е сложена за газариика.
            В същност, на марковите брони на ARB, TJM предвиденото за лебедката място е точно на бронята. И тези брони определено не са "за гъзарийка"
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Аз изобщо не съм фен на тая идеология в бронестроенето. Не виждам как може да се аргументира модулна в якостен смисъл конструкция в толкова малка кола. А увеличаването на хм, бронирания обем на джипа, за мене е неприемливо откъм геометрична проходимост. Подхода е известен разбира се, но ИМХО е погрешният.

Коментар

Лебедката с плочата прибрани максимално навътре, заварени или с болтови връзки елиминират зоната на деформация на рогата, ако има такава. За това пък е много здраво.
                Изнесената напред лебедка с плоча, или монтирана на бронята, дава възможност на зоната за деформация да сработи, или ако няма за създаването на такава. За сметка на това не е толкова здраво.
                В първия случай имаме по добра геометрична проходимост, във втория по лоша, тоест неможе идеален вариант.
                Правиш го с компромиси за съответните цели.

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                  В същност, на марковите брони на ARB, TJM предвиденото за лебедката място е точно на бронята. И тези брони определено не са "за гъзарийка"
                  ... Да хубава "гъзарийка" ....
                  Прикачени файлове
                  Land Rover Discovery:
                  - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                  Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Първоначално публикуван от 5-ракиев Преглед на мнение
                    ... Да хубава "гъзарийка" ....
                    Това ли са въпросните бушонни планки? (червените елементи)

Коментар

Не. Това са удължения на рогата на рамата. Лебедката пак не е в бронята. Демек да не се разправяш да я завираш покрай радиатора, и каквото още може да има там колата. Чисто прикАчен тунинг, който можеш да разкараш когато искаш без да останат изменения по джипа.
                      Паркетна история. Днеска си тука, утре те няма. И продаваш кочината "лайк ню". Също има логика

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                        Не. Това са удължения на рогата на рамата. Лебедката пак не е в бронята. Демек да не се разправяш да я завираш покрай радиатора, и каквото още може да има там колата. Чисто прикАчен тунинг, който можеш да разкараш когато искаш без да останат изменения по джипа.
                        Паркетна история. Днеска си тука, утре те няма. И продаваш кочината "лайк ню". Също има логика
                        А това оребряване не е ли с цел понасяне на удара и предпазване на по важни неща. Имам предвид , че без това оребряване при удар той ще бъде по рогата а така поне в някаква степен по-голяма част от енергията на удара ще отиде за огъване на тези оребрения. Много ми напомнят на едни елементи в броните на по старите Поршета където пак имаше такива гънки с цел да се поемат по леките удари без да има по- големи поразии.
                        Ето ги на снимката.. само, че тук са гумени.
                        Прикачени файлове
                        Последно редактирано от Scud_ti; 12-07-08, 13:40.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                          До момента сигорно съм слагал поне 25-30 брони ARB,TJM и на 90% от тях лебеда седи на бронята като болтовете му за стягане са на лицевата част на бронята !
                          Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Да, някакви деформируеми елементи са.

Знам как са направени. Нали затова не ги харесвам) Безидейна история. Любимо на маркетолозите прочее - "сам, за три часа, в гаража, без заваряване ..." и дрън дрън нататък по списъка. Хем не е вярно, хем няма и друга мотивировка. За сметка на това пък накъсва силовите вериги.

Коментар

Абре определено е най-бързия и лесен начин ! Ей сега правя на едно Терано1 предна броня и точно така ще я правя ! Просто нама друга алтернатива няма ............ шасито свършва накаде на около 20 санта зад радиятора
                              Но пък и все пак това не е "ХАРД" жип
                              Последно редактирано от CJ_; 12-07-08, 19:15.
                              Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Проблемът на тая технология е, че се опитват да я завират навсякъде. В това число в претоварени силови окачвания. В това число за вече карани и блъскани на състезания коли. За мене беше сетно доказателство за пълната неграмотност и див мързел на американските самодейци. Допускам че някъде работят и профи. Аз не съм виждал тяхна работа. А после маркетингът е победил разума - сега всеки предлага това, и то вече минава за хубаво нещо. Пък не е. За замазване на очите става. За повече - хич.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X