Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ТРЪБНА БРОНЯ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ТРЪБНА БРОНЯ...

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
    Калпавите тръби хич даже не са толкова лоши за броня. Сам карам с такава от години. Те играят и бушони, и броня, и после лесно се изправят до вид, смилаем за катаджиите.
    И така става, ама да са така че да се изкривят само те, а не да потрошат маса неща.

Коментар

)) А това вече е въпрос на обща компоновка Ако има какво да смачкат - пробият като се сгънат или скъсат - непременно ще го направят.

Коментар

Благодаря колеги!Ще обмисля детайлно мненията Ви и ще направя разбор и селект на идеите и съветите,които ми давате за да мога да стиковам нещата и доведа начинанието си докрай..Проблема е,че не мога да открия място за укрепване на конструкцията в горната и част?..

Коментар

А,щях да забравя...Днес монтирах и рифел от черен метал Ф-3мм.Не успях да намеря Ф-2мм,а държах да е по лек.И от това цялата конструкция стана доста по тежка но пък изглежда здрава.Рифела ще бъде разпробит с множество отвори с Ф-35мм.с цел охлаждане на радиатора.Сега предстои странично затваряне на изработката защото изглежда малко куха..Ще пусна снимки.

Коментар

Какъв рифел? Къде? Защо?
            Всякаквите такива тенекии като правило само събират кал и гният от нея. При удар не пазят, обаче па се късат и смачкват така, че правят беля и където е можело без нея.

Коментар

Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнение
              А,щях да забравя...Днес монтирах и рифел от черен метал Ф-3мм.Не успях да намеря Ф-2мм,а държах да е по лек.И от това цялата конструкция стана доста по тежка но пък изглежда здрава.Рифела ще бъде разпробит с множество отвори с Ф-35мм.с цел охлаждане на радиатора.Сега предстои странично затваряне на изработката защото изглежда малко куха..Ще пусна снимки.
              Сигурно си сложил рифел под тръбите.

Коментар

Първоначално публикуван от Andro_Pajero Преглед на мнение
                Сигурно си сложил рифел под тръбите.
                Точно там го сложих,не случайно направих такъв наклон на конструкцията!

Коментар

Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнение
                  Точно там го сложих,не случайно направих такъв наклон на конструкцията!
                  По принцип не ми харесва, а като гледам докъде си стигнал вече е късно за преработки, така че я довърши, карай я и ако те кефи още по добре, ако ли пък не колко му е да направиш една нова.
                  И аз колко пъти съм развалял и правил наново.

Коментар

Първоначално публикуван от Andro_Pajero Преглед на мнение
                    По принцип не ми харесва, а като гледам докъде си стигнал вече е късно за преработки, така че я довърши, карай я и ако те кефи още по добре, ако ли пък не колко му е да направиш една нова.
                    И аз колко пъти съм развалял и правил наново.
                    Оооо това е сигурно!Не ми ли задоволи желанията - демонтирам и започвам отново!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                      Не е само до дебелината на тръбата, а и до конструкцията на бронята и начина на монтиране към шасито.
                      Така, както я гледам, че е захваната само долу, ми се струва, че при един удар по колата може да има по-лоши поражения, отколкото ако е само с щатна пластмасова броня. Защото бронята ще поддаде и ще изпердаши например фар(овете) ...

Не си много прав! Че лесно ще се набие с боклуци е така, но ще е далеч по-лесно да бъде почистена тя, отколкото набит с осили радиатор.
                      При последното сваляне и миене калта се изми, но голяма част от осилите си останаха.

а да за осилите не бях се замислил ))
                      а що се отнася до бронята няма ли стабилно закрепване не върши работа тогава ако не се закрепи както трябва по добре да не се слага че стават тогава доста по големи бели )))
                      понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
                      JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
                      Honda Shadow VLX 600 - 1999
                      FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
                      Влади

Коментар

здрасти STEF BMW
                        когато ме помоли за снимки аз тепърва го започвам. и дайе това го сканирах за да може да разбереш моята идея..а тя е съвсем проста и елементарна. каквото и да се случи това пази не само гредите на автомобила а и самата броня просто където се закрепва бронята към гредите всичко си е стандарното закрепване на автомобила ако има нещо което не съм досметнал.. кажи ми.
                        Прикачени файлове

Влади

Коментар

Лебедката не се връзва на бронята, а на рамата. Буксирните куки - на краищата на рогата пак на рамата.
                          На тая броня можеш за завариш само степенки за да се катериш.

Коментар

Лебедката не се връзва на бронята, а на рамата. Буксирните куки - на краищата на рогата пак на рамата.
                            На тая броня можеш за завариш само степенки за да се катериш.
                            ок да приемем че съм на грешна посока..какъв би бил твоя съвет...?как го би направил ти...?стига да е в рамките на разумното..не и смяна на автомобил нали...?
                            п.с. на тези фаилове се вижда именно къде е закрепена лебедката например..и ми се вижда че маи не е на рамата ..а именно даже на ролбара...не знам ролбара да е някакъв носещ консктруктивен елемент от носещите греди на автомобила...
                            Прикачени файлове
                            Последно редактирано от lcr; 11-07-08, 22:47.

Влади

Коментар

Какво да правя? Бронята по принцип не може да има нищо общо с буксирането. Площадките на лебедките и отпред и отзад винаги трябва да са на рамата, или на каквото я замества. Буксирните точки винаги трябва да са на рогата на рамата, или на специално усиления последен напречник. Броните се хващат на същото място, понякога през бушонни планки.
                              Ако аз трябва да правя нещо и имам пари, изобщо ще изхвърля тоя буклук, и ще сложа нормални дървени брони.

Коментар

Какво да правя? Бронята по принцип не може да има нищо общо с буксирането. Площадките на лебедките и отпред и отзад винаги трябва да са на рамата, или на каквото я замества. Буксирните точки винаги трябва да са на рогата на рамата, или на специално усиления последен напречник. Броните се хващат на същото място, понякога през бушонни планки.
                                Ако аз трябва да правя нещо и имам пари, изобщо ще изхвърля тоя буклук, и ще сложа нормални дървени брони.
                                а поред теб..тръбната броня . не се ли явява именно този усилен последен напречник...??? дет го изпратих е само ескиз (!) . а не работен чертеж..все пак има голяма разлика... още повече..закрепването на тръбната броня става именно през рези бушонни планки.

Влади

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X