Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разходът на масло при Фронтерите!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Разходът на масло при Фронтерите!

При мен със здраво натискане ми се наложи да долея 1.5 литра за 10000км , карах с 5/40 GM на Opel , двигателя беше 2.2i 16V .

Коментар

При този разход на масло от 7 литра на 10 000км. то има ли смисъл да се сменя маслото изобщо?!? Аз не доливам от смяна до смяна нито капка!
      "Когато Господ раздавал земя на народите, българите закъсняли и земята вече била свършила. Затова Бог им дал къстче от своята земя."

Коментар

Първоначално публикуван от vute74 Преглед на мнение
        Абсолютно си прав за това ,но е по добре да се свали главата,защото при мен се оказа ,че има заминали изпускателни клапани,които със шлайф няма да се оправят,защото са доста изтънели.Това няма как да се констатира на 100% на място и смяната на гумички може да реши проблема само временно.
        Главата също съм я свалял, по друга причина но тогава правих и клапани и гумички, не спря да си лапа масло. Като смених марката се оправи.
        no signature no problems

Коментар

Не забравяйте, че най-много масло гори от маслените сегменти. Другите държат и има компресия, но гори масло. Този проблем при бензиновите опели е известен от 15 години на нашите майстори. Ремонт на главата не помага в този случай. Но и не си заслужава да се прави основен ремонт заради това. Аз лично доливам и карам. И все пак, ако харчи 7 литра от смяна до смяна и има компресия не е само това проблема в сегментите. Тогава е и главата и течове ако има.

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
            Не забравяйте, че най-много масло гори от маслените сегменти. Другите държат и има компресия, но гори масло. Този проблем при бензиновите опели е известен от 15 години на нашите майстори. Ремонт на главата не помага в този случай. Но и не си заслужава да се прави основен ремонт заради това. Аз лично доливам и карам. И все пак, ако харчи 7 литра от смяна до смяна и има компресия не е само това проблема в сегментите. Тогава е и главата и течове ако има.
            7-те литра бяха шега. Иначе съм съгласен с теб .
            Впрочем , забелязал съм , че когато карам кротко - в смисъл около 3000 оборота - не гори и грам . Зора почва в гората при 4000 и отгоре.
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
              7-те литра бяха шега. Иначе съм съгласен с теб .
              Впрочем , забелязал съм , че когато карам кротко - в смисъл около 3000 оборота - не гори и грам . Зора почва в гората при 4000 и отгоре.
              E, нормално. Аз имах GSI 2.0 16V и при 200 км/ч. от Бургас до София изгори 1 литър масло. Някъде към над 6000 оборота, където беше възможно да се кара с такава скорост разбира се. А бе яко газ, с кой акъл не знам. Сега не бих пнаправил подобно нещо.
              Та пак по темата: на мен ми направи впечатление, че като държа маслото на 2/3 между мин и мах почти не го гори. На мах ли е и, го "пипа" дето се вика. Това ме светна преди години моя майстор. И също ми прави впечатление, че не винаги скъпото масло не го гори. Някой път по-евтиното масло си се оказва най-удачно. И честно казано аз за себе си съм стигнал до извода, че най-подходящо е да се кара с такова масло, каквото го дават по книгата на колата от производителя на колата. На фиата слагах "селения" и не помръдваше, а беше и дизел. На ситрото но жена ми слагам "тотал" и същата работа. Сега на фронтерата слагам от най-простото GM и почти не харчи. И на трите това дават по книга и съм доволен.

Коментар

[QUOTE=sony bono;1051026]
                Та пак по темата: на мен ми направи впечатление, че като държа маслото на 2/3 между мин и мах почти не го гори. На мах ли е и, го "пипа" дето се вика. Това ме светна преди години моя майстор.

Да споделя и аз виждането си по въпроса в темата!Както колегата е казал и аз съм забелязъл че когато налея масло до малко над половината м/у MIN. i MAX маслото си седи така а когато долеия до МАХ. "чезне" докато не падне до горепосоченото ниво!Незнам но 7л. разход ми се вижда много.Аз имам теч от капака на клапаните (въпреки че гарнитурата е сменяна преди 3 месеца.) и пак немога да стигна до 7л. а и повечето колеги са прави караш ли с повече от 3500обр (120км), харчи повече!
                Последно редактирано от neshko; 19-02-10, 21:43.
                Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
                LZ1NES

Коментар

2,3 ТДИ събира 6,5 л. масло...
                  "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

РАЗХОД!Грешката е моя!
                    Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
                    LZ1NES

Коментар

опел фронтера 2.2 16v+газов инжекцион 1л/1000км след частичен ремонт смяна на сигменти и гумички на клапаните

Коментар

Колеги моля ако някои знае да каже какво масло и колко като количество ще се събере в двигателя на Frontera 2.2 DTI 16V?Неможах да намеря инфо и затова питам,а четох доста противоречиви мнения!Благодаря предварително!
                        Opel Frontera 2.2 DTI 1999 г. ДБ

Коментар

Първоначално публикуван от herkules Преглед на мнение
                          Колеги моля ако някои знае да каже какво масло и колко като количество ще се събере в двигателя на Frontera 2.2 DTI 16V?Неможах да намеря инфо и затова питам,а четох доста противоречиви мнения!Благодаря предварително!
                          Според Аутодата 5.5л полусинтетика 15W40 за умерен климат.
                          Jeep Grand Cherokee WJ 2.7 CRD 2002
                          Subaru Forester 2.0 d 2010
                          Great wall Steed 5 2.0 HDI 2011

Коментар

Първоначално публикуван от vute74 Преглед на мнение
                            Според Аутодата 5.5л полусинтетика 15W40 за умерен климат.
                            Да,но 15W40 при зимни условия(-23 до -25 градуса) си е чиста грес?Защо тогава всички съветват за 10W40?

Коментар

Първоначално публикуван от stroil Преглед на мнение
                              Да,но 15W40 при зимни условия(-23 до -25 градуса) си е чиста грес?Защо тогава всички съветват за 10W40?
                              Ето пак противоречиви мнения все пак говорим за дизелов мотор и ако стане като грес зимата това значи и почти невъзможно палене!
                              Благодаря и на двамата за отговорите а това от аутодатата е за дизел нали?
                              Opel Frontera 2.2 DTI 1999 г. ДБ

Коментар

Първоначално публикуван от herkules Преглед на мнение
                                Ето пак противоречиви мнения все пак говорим за дизелов мотор и ако стане като грес зимата това значи и почти невъзможно палене!
                                Благодаря и на двамата за отговорите а това от аутодатата е за дизел нали?
                                Нямайте много вяра на аутодата-та!
                                15/40 полусинтетика не знам да има-то е 10/40.За студена зима най-добре синтетика 5/40,а който може да си позволи 0/40 още по-добре,няма да сбърка!Студения старт,особенно с "гъсто" масло износва най-много двигателя!И не вЕрвайте,че на по-стар мотор не се сипва синтетика-въпроса опира до мерак,и...пари!Кой-каквото ще да разправя,но от чистата синтетика по-добро за мотора няма-независимо от пробега!
                                много автомати-слаби резултати!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X