Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разходът на масло при Фронтерите!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Разходът на масло при Фронтерите!

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
    Нямайте много вяра на аутодата-та!
    15/40 полусинтетика не знам да има-то е 10/40.За студена зима най-добре синтетика 5/40,а който може да си позволи 0/40 още по-добре,няма да сбърка!Студения старт,особенно с "гъсто" масло износва най-много двигателя!И не вЕрвайте,че на по-стар мотор не се сипва синтетика-въпроса опира до мерак,и...пари!Кой-каквото ще да разправя,но от чистата синтетика по-добро за мотора няма-независимо от пробега!
    На Опел маслото добро ли е или друга марка да ми препоръчате?Значи 10/40 е моето масло но полу или пълна синтетика?
    Opel Frontera 2.2 DTI 1999 г. ДБ

Коментар

Първоначално публикуван от herkules Преглед на мнение
      На Опел маслото добро ли е или друга марка да ми препоръчате?Значи 10/40 е моето масло но полу или пълна синтетика?
      Супер е GM-ското масло. Преди бях с кастрол, харчеше по 1-2 литра за 10к, сега по 400 грама за същия пробег. Да не говорим че е 2 пъти по-евтино.
      no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
        Супер е GM-ското масло. Преди бях с кастрол, харчеше по 1-2 литра за 10к, сега по 400 грама за същия пробег. Да не говорим че е 2 пъти по-евтино.
        А вискозитет какъв?10/40 или 15/40 синтетика,полусинтетика?Благодаря за отговорите и аз се бях насочил към това масло!

Коментар

10W40 полусинтетика те устройва напълно.
          Досега с какво си бил?
          Ако е било минерално,препоръчителна е промивка на мотора. Съмнява ме,ама едни специалисти бяха наляли трансмисионно в СК на Фронтера.Добре,че човека попита тук.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
            10W40 полусинтетика те устройва напълно.
            Досега с какво си бил?
            Ако е било минерално,препоръчителна е промивка на мотора. Съмнява ме,ама едни специалисти бяха наляли трансмисионно в СК на Фронтера.Добре,че човека попита тук.
            Всъщност незнам какво масло е моя човек като ми я продаде каза че е сменил всичко/мой-човек / ама аз съм Тома неверни и искам да си го сменя заедно със филтъра!Извинявам се за този въпрос но този модел е с верига нали,116 коня?

Коментар

Най-доволен съм бил от Джи-Ем масло 5/40,но стана много скъпо...
              15/40;20/50-минерално
              10/40-полусинтетика
              5/30;0/30;5/40;0/40;5/50-синтетични
              много автомати-слаби резултати!

Коментар

Мисля да послушам MAXXX и да взема на GM 10W40 полусинтетика! Благодаря на всички!

Коментар

Мисля да послушам MAXXX и да взема на GM 10W40 полусинтетика! Благодаря на всички!
                  Пробваш го с 15/40 и следиш нивото и шумовете.Скоро сам ще разбереш за синтетика ли си(съмнявам се) за полусинтетика ли си,за минерално,за М 10 Д или за продажба.Успех.Аз стари коли карам и сипвам полусинтетика.Не ми губи,не ми шуми и това е.

Към Нешко.Майстора ти е ...евала.Пипа пипа,колко да пипа,след няколко месеца ще пипне 250 грама и нивото става 2/3.Тогава според майстора ти трябва да спре да пипа ??? Зарежи.Просто като е на максимума при по-висока температура и обороти двигателя си го изхвърля.Ако се кара леко няма да мръдне.Аз винаги при смяна наливам на максимума,след 9000 км на смяната е под половината на щеката,значи нормален разход.Да не збравяме че някои масла като "шел" например(не знам има ли го още това масло) коефициента на изпаряемост е много висок и на времето беше притеснило доста хора изненадвайки ги с "висок разход".
                  Последно редактирано от adwokat; 26-02-10, 22:29.
                  Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                  NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
                    Пробваш го с 15/40 и следиш нивото и шумовете.Скоро сам ще разбереш за синтетика ли си(съмнявам се) за полусинтетика ли си,за минерално,за М 10 Д или за продажба.Успех.Аз стари коли карам и сипвам полусинтетика.Не ми губи,не ми шуми и това е.

15/40 не е ли гъсто?А да кажа че масло не пипа мотора работи като часовник и ще му сложа полусинтетика!Това с М 10 Д ми хареса, такова масло не съм слагал още от годините в които карах "Москвич" а от тогава съм сменил доста коли но все бензинови и нямам опит с дизелите!

Коментар

15/40 не е ли гъсто?А да кажа че масло не пипа мотора работи като часовник и ще му сложа полусинтетика!Това с М 10 Д ми хареса, такова масло не съм слагал още от годините в които карах "Москвич" а от тогава съм сменил доста коли но все бензинови и нямам опит с дизелите!
                      Аз за зимата слагам 10W40 за лятото 15W40, климата ни се променя, лятото в яките жеги 10W40 става като водя и не ми харесва.
                      no signature no problems

Коментар

Аз за зимата слагам 10W40 за лятото 15W40, климата ни се променя, лятото в яките жеги 10W40 става като водя и не ми харесва.
                        Да има логика в това и съм съгласен с теб!!!

Коментар

Колеги писано е много , но някъде из разделите имаше една много хубава тема за маслата . За съжаление сега не ми се рови за линка , но е полезна . А и за тези на които също не им се рови , ще спомена най-важното : Там има и една графика за сравнение на вискозитета на различни масла в зависимост от температурата .
                          Извода е следния : При около 80 градуса и нагоре , т.е. работна температура на двигателя, вискозитета както на 5W..., така и на 15W40 е почти еднакъв.
                          Това на практика означава от една страна ,че е без значение с какво масло караш при загрял двигател! От друга страна разликите идват от две места :
                          1.Температура на първоначалното стартиране на двигателя . Колкото е по- ниска температурата , толкова по-гъсто е маслото ( грубо казано) , затова зимно време се избират масла с по- нисък индекс - 10 , 5 , или 0.
                          2.Удължаване на пробега от смяна до смяна на маслото . Най-дълъг пробег дават синтетичните масла , но пък са и най-скъпи .
                          Така че изборът на масло меродавно идва от критериите по горните 2 точки ...
                          ... а кой с какво масло кара е друг въпрос .
                          Впрочем , на първо място е хубаво човек да кара с това масло , което се препоръчва от производителя на съответните двигатели . По простата причина , че конструкторите са ги мислили и дъвкали тези въпроси доста преди нас ... останалото е преоткриване на топлата вода .
                          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                            ...
                            Впрочем , на първо място е хубаво човек да кара с това масло , което се препоръчва от производителя на съответните двигатели . По простата причина , че конструкторите са ги мислили и дъвкали тези въпроси доста преди нас ... останалото е преоткриване на топлата вода .
                            Това е вярното. Не може да разбира човек от всичко (поне не и да има здълбочени познания).

https://htftp.offroad-bulgaria.com/f...manual/177.jpg
                            https://htftp.offroad-bulgaria.com/f...manual/178.jpg

Коментар

Слагай смело 10/40 ГМ и няма да сбъркаш!Аз от скоро минах и на 2-те на него и мога да кажа, че съм много по доволен отколкото като карах с Кастрол.
                              Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X