Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разходът на масло при Фронтерите!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Разходът на масло при Фронтерите!

Първоначално публикуван от dok Преглед на мнение
    ....но като загрее вискозитета пада и лампата на маслото започва да свети.
    Е те за тва хората са направили и 15W50 масла.... Промерно де...
    Don't hunt IF you can't kill
    първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Колеги, обърнете внимание на малките букви в книжките.
      Обикновено там пише така - "при разход на масло 1л/1000км, и по-висок, двигателя се нуждае от ремонт" - това цитирам от кижка за рено 19. Явно при фронтерата границата е 0.75л за 1000км.
      И аз бих се уплашил от такъв разход. Но нека ви успокоя - баща ми преди 2 години постигна разход 5л за 1000кл, като мотора събира 3.5 Това на извънградско.
      Забелязал съм и друго. Моя Ленд Ровър на 35 г като го карам по магистралата дава мноого по-голям разход на масло. В смисъл за 200км градско почти не го пипна, а за 100 магистрала се наложи да долея. Предполагам е така, защото за скорост 90км/ч трябва да поддържам около 3500 оборота в мин.
      http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
      Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Моята е екотек на145000км за 5000км 300гр масло
        Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

Първоначално публикуван от hammer Преглед на мнение
          Е те за тва хората са направили и 15W50 масла.... Промерно де...
          Точно така. Аз карам с такова.

Като има много харчене на масло е хубаво да си смените гумичките на клапаните, ремонта е лесен и евтин, сипете си по-гъсто масло и разхода не трябва да надвишава 1.5л на 10к км. В противен случай ми намирисва на сегменти.
          Мойта тече отвсякъде и е на 210 000 км. и харчи не повече от 1.5л но преди да сипя 15w40 и да сменя гумичките харчеше 2-3 литра.
          no signature no problems

Коментар

Зависи си и от начина на каране ... но при мен не се налага да доливам, при смяна го слагам на средата и си поддържа ниво. Сложих мотул последния път и съм мн доволен

Коментар

Колко струват гумичките за клапаните на 2.3 TDI? Как да позная истинските?
              NO RISK NO FUN ! FRONTERA 2.3 TDI

Коментар

Двигателят X20SE е със хидравлични повдигачи . Необходимо ли е да се сваля главата за да се сменят гумичките?
                Поздрави.
                Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
                  Двигателят X20SE е със хидравлични повдигачи . Необходимо ли е да се сваля главата за да се сменят гумичките?
                  Поздрави.
                  Ако ти си го правиш ДА ако в сервиз НЕ.
                  В сервизите имат едни като глещи с които издърпват клапана нагоре и целия ремонт отнема 30 минути.
                  no signature no problems

Коментар

колегата спомена че от ауспуха НЕ излиза пушек, от което следва да предположим че маслото не изгаря, което пък прави смяната на гумичките излишна...по-вероятно разходът идва от загуби "отвътре-навън", а от омаслените елементи по целия мотор, за съжаление, не може да измериш количество загуби!

просто мини на ефтино масло и да не ти пука, но 7л. определено е НЕчовешки разход, особено като се има предвид че на смяна наливаш ~4л.

Коментар

Мисля,че 2.0 115кс. събира 4.5литра масло.АЗ сложих ЕССО 10/40.
                      Не че Фронти не го похапва масалцето,но повечето го губи от гарнитурата на капака на клапаните.
                      Просто това си е характерна черта на този мотор.
                      Аз я смених и след 1 месец пак сълзи.
                      Докато на Голф 3 ГТИ от 2години и три месеца го имам и прах се не ляпи,камо ли да тече масло от гарнитурата.
                      А мотора пак е 2.0 115 кс.
                      На Опела с червени,зелини силикони все си е неговата.
                      следващата смяна определено ще е с 15/40
                      Няма лош автомобил.В повечето случаи има лош собственик ;)

Коментар

Моята е x20se и за 1600км изгълта 2литрапри условие,че единствения теч на масло(предна семеринга)е отстранен и днес я вкарах в бокса за смяна на гумички.Компресия към момента 11.5-12.Отзад пропушва само като я изрежа повечко.Надявам се гумичките да решат проблема.Клапаните също ще бъдат прегладани и препаснати.Според майстора ми високия разход може да се дължи и на марката масло,в моя случай Q8 10W40.
                        Jeep Grand Cherokee WJ 2.7 CRD 2002
                        Subaru Forester 2.0 d 2010
                        Great wall Steed 5 2.0 HDI 2011

Коментар

Първоначално публикуван от vute74 Преглед на мнение
                          Моята е x20se и за 1600км изгълта 2литрапри условие,че единствения теч на масло(предна семеринга)е отстранен и днес я вкарах в бокса за смяна на гумички.Компресия към момента 11.5-12.Отзад пропушва само като я изрежа повечко.Надявам се гумичките да решат проблема.Клапаните също ще бъдат прегладани и препаснати.Според майстора ми високия разход може да се дължи и на марката масло,в моя случай Q8 10W40.
                          Преди да си сервизираш мотора капитално,не търси вина в маслото.
                          Карам с 10W40 и сменям на 12 000 без да доливам капка.
                          Погледни и гарнитурата на картера,че покрай гарда му, не се вижда на първо четене.

Коментар

Аз карах 2 години с Castrol Magnatec 10W40 и лапаше по 2 литра на 10 000. Сменях гумички шлайфах клапани и какво ли не, ефект 0. Започнах да сипвам масло Опел от представителството за 7.60 лв. литъра срещу 18 лв. за кастрола и фронтерката започна да харчи като по книжка. 400 мл. за 10 000 км. което не изисква наливане.
                            no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                              Ако ти си го правиш ДА ако в сервиз НЕ.
                              В сервизите имат едни като глещи с които издърпват клапана нагоре и целия ремонт отнема 30 минути.
                              Абсолютно си прав за това ,но е по добре да се свали главата,защото при мен се оказа ,че има заминали изпускателни клапани,които със шлайф няма да се оправят,защото са доста изтънели.Това няма как да се констатира на 100% на място и смяната на гумички може да реши проблема само временно.
                              Jeep Grand Cherokee WJ 2.7 CRD 2002
                              Subaru Forester 2.0 d 2010
                              Great wall Steed 5 2.0 HDI 2011

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                                Аз карах 2 години с Castrol Magnatec 10W40 и лапаше по 2 литра на 10 000. Сменях гумички шлайфах клапани и какво ли не, ефект 0. Започнах да сипвам масло Опел от представителството за 7.60 лв. литъра срещу 18 лв. за кастрола и фронтерката започна да харчи като по книжка. 400 мл. за 10 000 км. което не изисква наливане.
                                На масло Castrol и на свещи Shampion вяра нямам-известността поражда доста ментаци на пазара.
                                От две години и нещо карам само с Лемфьордер 10W40.
                                И като пари е човешко-5л. се въртят около 35/38лв. тук.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X