Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няма мощност, загасна в дълбок сняг?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Няма мощност, загасна в дълбок сняг?

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
    225/75/16 са около 29" и си е супер, на диското оригинален размер е такъв и си е ок за умерени разходки...
    Ако няма да забягваш често извън пътя 1 БФГ АТ много приятно.
    Колегите да кажат максимален размер за фронтерата, но мисля 31" ще и дойде множко...
    31" Не и идва множко а си идва съвсем точно, Няма вариант в който да упират където и да било или да са и тежали. Карам вече над 70 000 километра по всякакви терени и условия.
    Просто дисокото е с по-малки арки от Фронтерата.
    no signature no problems

Коментар

ако не си много добре с парите, дебни във форума - чат-пат се предлагат употребявани 31"-ци в добро състояние...
      Това е универсалният вариянт, ако не искаш твърдо офроуд гуми:
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

забравих... тия дето ти ги предлагат 195/80/15 стоят смешно дори на Самурай... все едно на БМВ 5-ца да сложиш 165R13
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от martin_kralev Преглед на мнение
          Здрасти на всички. Вчера изкарах джипката (2.0i sport) в гората и ми се случи нещо кофти . При 20-25см. мокър сняг на 1-ва предавка при включени 4L и газ до дупка (когато разбрах на къде отиват нещата), джипката изнемощя и изгасна (в следствие на което се заби с още 10см.) Какъв е шансът това да е ДВГ ?
          Снегът е коварна материя. Понякога осигурява чудовищно сцепление даже и с най-калпавите гуми, понякога много голямо съпротивление на движението, а понякога и двете.

Е, в този последния случай, трябва груб излишък от мощност, за да вървиш напред. Няколко пъти съм съжалявал, че освен високи и ниски, нямам и "още по-ниски".

Хубавото в такива случаи е, че обикновено няма проблем да се върнеш назад и със засилка да превземеш следващите 0.5-2 метра.

Коментар

Здрасти на всички.Няма да пиша на всеки по отделно за да не стане като чат страница.Просто едно голямо БЛАГОДАРЯ за съветите и за мненията,насочихте ме точно където трябва. Извода от цялата работа е : по евтино излиза да си купя гуми чрез куриер от София и да ми ги монтират тук от колкото да си ги закупя от Шумен с безплатен монтаж.
            Пак благодаря и поздрави на всички колеги.

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
              ако не си много добре с парите, дебни във форума - чат-пат се предлагат употребявани 31"-ци в добро състояние...
              Това е универсалният вариянт, ако не искаш твърдо офроуд гуми:
              Най после взехте да слагате хубави гуми.
              CHEVY COLORADO, Z-71, I-5, 4door,Auto
              http://www.coloradofans.com/album_pe...p?user_id=3094
              http://www.geocities.com/sharrko/pictures.html

Коментар

Goodrich супер добра гума,
                преди бях с регенерат,а сега като ги сложих няма връзка.
                Тишина и стабилност.
                Но най-добрия вариант е едни Гоодрич алл терен и едни малатесни кобри и нямаш ядове за 5 години напред
                Прикачени файлове
                Няма лош автомобил.В повечето случаи има лош собственик ;)

Коментар

или едни кобри и минимум 3 години ще ги караш,зависи за какво ти трябва джипа де.

Поздрави

Коментар

Малко в страни от темата за гумите, която се подхвана, ама мисля че проблема може да се търси и другаде. Ако бензиновата джипка има кофти кабели за свещите, при наличие на малко вода направо умира ... При пълна газ на мокър сняг, мисля че и това може да стане
                    BULGARIA TROPHY 2016 ... NO LIMITS ...

Коментар

е все пак не го е карал мокър,каза че като е започнал да кара е прекъснал,едвали за толкова кратко време ще има вода чак там,но не се знае

Поздрави

Коментар

Е с кобрите баш зимата...

Коментар

Първоначално публикуван от rocky Преглед на мнение
                          Малко в страни от темата за гумите, която се подхвана, ама мисля че проблема може да се търси и другаде. Ако бензиновата джипка има кофти кабели за свещите, при наличие на малко вода направо умира ... При пълна газ на мокър сняг, мисля че и това може да стане

ммм... по принцип да ще губи мощност,но и ще прекъсва а в моя случай небеше тъка . Просто лека полека оборотите падаха.

Коментар

Не мисля да имаш проблем с машината и дано и да съм прав

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                              Не мисля да имаш проблем с машината и дано и да съм прав

Искренно се надявам да си прав и дано проблема да се окаже в гумите, ще си покаже като ги сменя.

Поздрави.

Коментар

Извинявам се за неяснотата, исках да кажа, че щом с 29" няма проблем в сняг поне 20-30 см, значи не е до размиерите само, а и до шарката поне. Затова и писах, че който знае с точност ще каже размер. Все пак наистина ли 31" са щатен размер за фронтера или става дума за максимален?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X