Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнението ви за Фронтера?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мнението ви за Фронтера?

2,2 16 клапана дълга база?Като джип как е? БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!! Да добавя-с гуми МАЛАТЕСТА КОБРА 235/70/16 е.

не съм карал, но веднъж едно подобно возило ме извади от пясъка и ме впечатли (бях се окопал на плажа с едно БМВ325их)
    Пък и някой беше казал (а аз го подкрепям) че 50% от проходимостта на колата е шофьора така че сигурно става

Коментар

Бутона "търсене" е много полезен! Ето какво се намира на Frontera:

http://www.offroad-bulgaria.com/view...light=frontera
      VPetrov.photography

Коментар

хе, хе аз съм писал по-въпроса ама кой да помни

Коментар

Двигатела и тем подобни не ми е проблем. Питам дали е проходим? Като се включи на бавни има ли блокаж?Ако няма ,може ли да му се сложи и КОЛКО ще струва?

Коментар

Умерено проходим, ако има 100 бална система за оценка е някъде към 50. Може да се сложат блокажи но съветвам да почнете от гуми, лебедка, окачване, допълнително оборудване и накрая блокажи...
            VPetrov.photography

Коментар

Гуми съм сложил,лебедка по-нататък,а окачването да е по-високо ли?

Коментар

Какви блокировки бе, и без това мостовете са му слабото място.
                Това е спокоен семеен автомобил, който иска от него някви чудеса в гората влиза в дълги и печални разходи.

Коментар

блокажите не са панацея... основната полза от тях не е на кал, а при силно пресечен терен, когато 1-2 колела или остават във въздуха или само допират земята...
                  помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от LEXMAUL&BMW
                    Двигатела и тем подобни не ми е проблем. Питам дали е проходим? Като се включи на бавни има ли блокаж?Ако няма ,може ли да му се сложи и КОЛКО ще струва?
                    Блокаж на дълга база не слагат фабрично, има модели до 97 които са с ЛСД блокаж на задния диф. иначе като проходимост е задоволително стига зорлем да не се навираш в калта.

Но колегите са прави това не е джип на който си заслужава да слагаш лебедки блокировки и други подобни, дългата база съвсем не е за офф-роуд още по-малко че е Фронтера.
                    no signature no problems

Коментар

Здравей,
                      имам Фронтера А 1998 година дълга база и съм го карал вече две години. Ще бъда откровен и няма да преувеличавам само защотото имам такава кола. Фронтерата има блокаж на предния диференциял, само ако е модел след 95 г.Не става за тежък оф-роуд.Има добри показатели като семеен автомобил, който ще те заведе на зимен курорт и лек излед в гората, но пак повтарям не е за тежък терен.Пробвал само го и го установих.Аз го карам предимно на пясък по плажовете и стигнах до извода, че за това му предназначение е идеален.
                      Това е за сега.

Коментар

Първоначално публикуван от limo
                        Здравей,
                        имам Фронтера А 1998 година дълга база и съм го карал вече две години. Ще бъда откровен и няма да преувеличавам само защотото имам такава кола. Фронтерата има блокаж на предния диференциял, само ако е модел след 95 г.Не става за тежък оф-роуд.Има добри показатели като семеен автомобил, който ще те заведе на зимен курорт и лек излед в гората, но пак повтарям не е за тежък терен.Пробвал само го и го установих.Аз го карам предимно на пясък по плажовете и стигнах до извода, че за това му предназначение е идеален.
                        Това е за сега.

Нещо да не бъркаш колега ??? и аз имам Фронтера и доста съм прочел, но за бокаж на преден диференциал не съм чувал ??? да нямаш в предвид това че пише Auto Locking Hubs?? ;-) малко от истинските оффроудъри имат подобен блокаж пък за фронтерата е изключено. Но все пак ако е така ще се радвам да споделиж какво как що за чудо е дози диф. ще ми е интересно.
                        no signature no problems

Коментар

Здравей колега,
                          за блокажа говоря, че го има защото в инструкциите за ползване на Фронтерата пише,че само в режим 4L има блокаж на предния диференциял и че при преминаване в режим 2H трябва да карам няколко метра на зад да се освободи. Не съм много компетентен, но мисля, че " Auto Locking Hubs" означава автоматично включващи се главини.Това е, което знам.

Коментар

Значи това са автоматични главини а не блокировка. Самоблока се включва когато едното колело е много по-слабо натоварено от другото и изрежеш газта. Ако е в предния мост тогава оставаш и без волан - на хлъзгаво продължава да върви накъдето е вървяла в момента на включването все едно дали въртиш геврека, а на сухо и твърдо троши полуоските. Изключва се като пуснеш газта.
                            А таралежите понякога капризничат, и тогава трябва да ги разклатиш напред-назад за да се изключат.

Коментар

Искам да благодаря на LEXMAUL&BMW за това че доиде с нас на прехода в неделя. Всички там видяхме че фронтерата се справя много добре може би ако не я пазеше толкова много щеше да е по добре но смятам че трябва да си доволен от своя джип
                              My RiDe Is My LiFe

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X