Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Опел Фронтера ентусиаст

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Опел Фронтера ентусиаст

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
    ...а то нищо и никакво спускане 40 градуса на кал с коловозчета.
    е, чак па нищо и никкаво - а изпуснА нормалата и лекинко да хлътнеш с предното колело в някой коловоз и си на кълбета до долу....
    В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Аз пък съм ЗА!Що пък да няма!
      Етусиасти много!НЯкой по открито го показват други не!
      Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
      LZ1NES

Коментар

Нешко, ти хубаво си ЗА, ама ...
        Виж прочети какво са организирали колегите от ЛРЕ и пак ще говорим.

Моето мнение е, че не сме дорасли до ОФЕ. Все още се опитваме да доказваме на някого, че сме "истински джипки". Все още си мерим проходимост и наклони... Детските си болести не сме превъзмогнали - искаме да ни възприемат насериозно. Искаме да се доказваме пред някого...
        Миналата година по това време се разходихме по Понор планина: от 10 джипки бяхме 5 Фронтери и един Трупър. Все повече ставаме фронтераджиите по разходките (макар да сме все обичайните заподозрени).
        Хвърлям ръкавицата:
        http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=193795
        Този събор е започнал под мотото "Сузуки и приятели". Организаторът Дявол Коледа през 2012-та година, когато ходих, също беше с Фронтера.
        Ако се съберем 10 Фронтери на този събор, може да обсъдим създаването на ОФЕ и целите му (ако успеем да ги дефинираме).

@PinMaster: Ще се радвам да споделиш малко опит от вашата "секта" В смисъл може да те позанимавам с въпроси.
        Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Надявам се не към края на тази тема да се включа и аз.Имайте предивид,че има доста хора с Фронтера,който хал хабер си нямат от четене във форум или запитване при ремонт(казвам го от лично наблюдение около мен).Та...много сме мераклиите,НО нямаме финансовата възможност да ходим или да правим тук в нашия край подобни разходки,като тези на колегите от София.Нашите премеждия опират до там,че се налага да отидем в гората за дърва,на пресечен терен,с хубави коловози,кал и прочие.С две думи - лек оф. . Бих се присъединил към клуб,но какво ще правя там,какво мога да дам на този клуб?Това е въпроса!Иначе джипката се е доказвала с годините,доказва се и сега.Аз съм от скоро с ОФА,само съм карал и съм се возил с такава както и доста други(не съм карал само Фероза) - Фронтерата си е джипка та дрънка - кара се в градски условия,вози меко и при нужда се защитава доста добре за 4X4.И в крайан сметка - джип с предно и включване на задно не става ; джип без бавни не става.И дано не обидя някой,но Рав 4 не струва
          C20Nе '94 KБ

https://www.youtube.com/watch?v=SJ7ganVQGjA&t=7s

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
            Нешко, ти хубаво си ЗА, ама ...
            Виж прочети какво са организирали колегите от ЛРЕ и пак ще говорим.

Моето мнение е, че не сме дорасли до ОФЕ. Все още се опитваме да доказваме на някого, че сме "истински джипки"..........
            Алекс аз отдавна не доказвам на никого нищо!(казвам го без опонираща нотка в тона или някакви задни заяждащи помисли)
            За мен ( и обкръжаващите ме ....сиреч моето семейство) е важно да стигнем от точка А до точка Б.
            Предвид моята работа и ангажираност (професионално и не само) това води до свойте изпитания на моята Фронтера! (до тук 2бр. и има няма 11-12 години май с бройката и годините се обосновах достатачно но все пак ще продължа!)която е подложена на всекидневни издевателства по улици,тротоари,градинки,полянки,ниви и всевъзможни терени за достигането на въпросната точка Б!
            Предвид на което за мен съм си доказал че въпросната марка е МОЯ истински джип!За мен е важно "Истинският джип" да е готов всяка сутрин с моето ставане
            да понесе задачите който имам да изпънявам и най важното АЗ да се чуствам сигурен в него че няма да ме изостави!(До сега не се е случвало.....ПУ,ПУ)
            С мъничката фронтера съм имал обход за един ден близо 1100км из България с едномесечно бебе и още 4 човека в нея и повярвай ми ако не съм сигурен в джипката си
            на дали бих си го позволил този лукс!С същата тази Фронтера съм плавал в наводненията през 2005г. когато долни богров беше под вода а аз с бременна жена в 9 месец и малко дете трябваше да стигна до Плевен по спешност......и стигнах! Минавайки през свлачища, паднали дървета, излезли реки от коритата си и т.н.(И само да допъня че за разлика от сегашната старата ми си беше най обикновена стокова Фронтерка без лифтове,лебетки или високи гуми)Така че на всички тук мога да кажа че за мен Фронтерата си е истинският джип за моето ежедневие!Защото от разходка по Люлин планина където се борихме с ледени блокове на които Ники си остави гърнетата
            аз съм тръгвал на преход от 400 км до Бургас без да се замислям а това мога да си го позволя с един истински в моите очи джип!Що се отнася до техническата част.....и тук Фронтерата припокрива мойте изисквания!Ремонтите са му евтини и се изпъняват в период от един ден!(говоря за ремонти който ми се е налагало да правя): радиатори съм сменял, шарнири, маркучи на хидравликата, карета съеденители.....но всичко ми е отнемало не повече от ден (защото немога да си позволя лукса да съм без кола за повече от ден!Не че нямам алтернативи и резервни коли но джипа ми е и мой движещ офис в който си имам всичко необходимо за да си водя работата и от там).И за да не изпадам повече в полемика преставам да пиша по темата.Просто исках да покажа защо съм ЗА и защо за мен съм превърнал Фронтерата в религия!

П.П. Да кажа и на всички опоненти на моето мнение че аз несъм привърженик на хард изпълненията и не набивам джипа си нарочно в калищата ( правя го само при неминуема нужда за достигането на краината цел или за да помогна на нуждаещ се! За това и в последно време немога да бъда видян по разходките) защото за мен е по важно ако се троши нещо по джипката то поне да е за нещо благородно като да се помогне на закъсал колега или да занесеш на бедсващи хора хляб а не защото трябва да си мерим на кои му е по голям кардана и предавателното число!

От мен толкова!

Що се отнася до темата:
            Колега bps брой моя глас като ЗА! А другите който иска да се доказва!!!!Аз се доказвам само в реалния живот и то с ФРОНТЕРА.....с моята ФРОНТЕРА!

Що се отнася извън темата:
            Все ми е тая с клуб или без........Аз за мен вече участвам в житейския клуб "Помогни на пътя и извън него с каквото можеш" и то пак с ФРОНТЕРА ......с моята ФРОНТЕРА (А в еденичните дни когато немога да съм с нея помагам и с Пасат, Транспортер, Голф, Сценик.....и с каквото превозно средство имам под ръка!) Защото да помогнеш в нужда ...ми е по важно от това имам ли цели мостове и блокажи на ПАРКЕТНАТА ФРОНТЕРА!

П.П.П Моля да бъда извинен ако някъде из моите слова съм засегнал или обидил някого.Не е било с никакви лоши чуства!Просто изказвам моето виждане по темата без да ангажирам никой с него!
            Последно редактирано от neshko; 15-04-15, 03:06.
            Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
            LZ1NES

Коментар

Разгледаите страницата на LRE.и ще добиете поне малка представа за клубът и деиноста му.Жокер-търсете в гугъл.
              . LRE Bulgaria.
              RRC SE V8 91г.

Коментар

Първоначално публикуван от neshko Преглед на мнение
                Алекс аз отдавна не доказвам на никого нищо!(казвам го без опонираща нотка в тона или някакви задни заяждащи помисли)
                За мен ( и обкръжаващите ме ....сиреч моето семейство) е важно да стигнем от точка А до точка Б.
                Предвид моята работа и ангажираност (професионално и не само) това води до свойте изпитания на моята Фронтера! (до тук 2бр. и има няма 11-12 години май с бройката и годините се обосновах достатачно но все пак ще продължа!)която е подложена на всекидневни издевателства по улици,тротоари,градинки,полянки,ниви и всевъзможни терени за достигането на въпросната точка Б!
                Предвид на което за мен съм си доказал че въпросната марка е МОЯ истински джип!За мен е важно "Истинският джип" да е готов всяка сутрин с моето ставане
                да понесе задачите който имам да изпънявам и най важното АЗ да се чуствам сигурен в него че няма да ме изостави!(До сега не се е случвало.....ПУ,ПУ)
                С мъничката фронтера съм имал обход за един ден близо 1100км из България с едномесечно бебе и още 4 човека в нея и повярвай ми ако не съм сигурен в джипката си
                на дали бих си го позволил този лукс!С същата тази Фронтера съм плавал в наводненията през 2005г. когато долни богров беше под вода а аз с бременна жена в 9 месец и малко дете трябваше да стигна до Плевен по спешност......и стигнах! Минавайки през свлачища, паднали дървета, излезли реки от коритата си и т.н.(И само да допъня че за разлика от сегашната старата ми си беше най обикновена стокова Фронтерка без лифтове,лебетки или високи гуми)Така че на всички тук мога да кажа че за мен Фронтерата си е истинският джип за моето ежедневие!Защото от разходка по Люлин планина където се борихме с ледени блокове на които Ники си остави гърнетата
                аз съм тръгвал на преход от 400 км до Бургас без да се замислям а това мога да си го позволя с един истински в моите очи джип!Що се отнася до техническата част.....и тук Фронтерата припокрива мойте изисквания!Ремонтите са му евтини и се изпъняват в период от един ден!(говоря за ремонти който ми се е налагало да правя): радиатори съм сменял, шарнири, маркучи на хидравликата, карета съеденители.....но всичко ми е отнемало не повече от ден (защото немога да си позволя лукса да съм без кола за повече от ден!Не че нямам алтернативи и резервни коли но джипа ми е и мой движещ офис в който си имам всичко необходимо за да си водя работата и от там).И за да не изпадам повече в полемика преставам да пиша по темата.Просто исках да покажа защо съм ЗА и защо за мен съм превърнал Фронтерата в религия!

П.П. Да кажа и на всички опоненти на моето мнение че аз несъм привърженик на хард изпълненията и не набивам джипа си нарочно в калищата ( правя го само при неминуема нужда за достигането на краината цел или за да помогна на нуждаещ се! За това и в последно време немога да бъда видян по разходките) защото за мен е по важно ако се троши нещо по джипката то поне да е за нещо благородно като да се помогне на закъсал колега или да занесеш на бедсващи хора хляб а не защото трябва да си мерим на кои му е по голям кардана и предавателното число!

От мен толкова!

Що се отнася до темата:
                Колега bps брой моя глас като ЗА! А другите който иска да се доказва!!!!Аз се доказвам само в реалния живот и то с ФРОНТЕРА.....с моята ФРОНТЕРА!

Що се отнася извън темата:
                Все ми е тая с клуб или без........Аз за мен вече участвам в житейския клуб "Помогни на пътя и извън него с каквото можеш" и то пак с ФРОНТЕРА ......с моята ФРОНТЕРА (А в еденичните дни когато немога да съм с нея помагам и с Пасат, Транспортер, Голф, Сценик.....и с каквото превозно средство имам под ръка!) Защото да помогнеш в нужда ...ми е по важно от това имам ли цели мостове и блокажи на ПАРКЕТНАТА ФРОНТЕРА!

П.П.П Моля да бъда извинен ако някъде из моите слова съм засегнал или обидил някого.Не е било с никакви лоши чуства!Просто изказвам моето виждане по темата без да ангажирам никой с него!
                Абсолютно споделям твоето мнение Нешко, все едно си ми прочел мислите по отношение за фронтерата и нейната експлоатация

Коментар

Като се изкл. патоса аз също съм за - не виждам какво ще ни навреди съществуването на едно ОФе... в най-лошия случай няма да ни помогне (щото така или иначе имаме работещ и що-годе подреден форум)...

п.п. не пренебрегвайте офроуд разходките - там човек опознава възможностите на машината, а и своите... не е само безцелно чупене.
                  Последно редактирано от bushiDO; 15-04-15, 09:18.
                  В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

За мераклиите няма да е зле първо да послушат съветите на колегите и да попрочетат за организацията на ЛРЕ.
                    Щото все пак топлата вода е открита .

Иначе според мен ( познавайки поне частично организацията и дейността на ЛРЕ ) , в идеята няма нищо лошо , стига да е налице следното ( щото е много важно) :

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                    .... Лошото е, че не е баш проста работа и трябва да има поне двама фенове които да опъват каиша заради всички останали. Има си бягане и по документи и банки, ако искате наистина сериозен клуб. Целите на ЛРЕ са популяризиране на марката, и редовни сбирки, взаимопомощ между членовете. Нищо особено или секретно. Съберете се някъде поне 20 джипа, изберете един неформален лидер като начало и нещата ще се наместят лека полека.....
                    ПС. .... и към Бат`Марто : а ти пък не бързай да отчайваш момчетата предварително .
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                      п.п. не пренебрегвайте офроуд разходките - там човек опознава възможностите на машината, а и своите... не е само безцелно чупене.
                      Лично аз всяко лято ходим до източни и западните Родопи със съпругата ми, правим си разходки из дивните красоти предимно по черно, и до техните язовири, но го правим само за да достигнем и видим красотите и при нужда преодоляваме кал и малки рекички и така съм се убедил лично в чудесните възможности на фронти, но определено избягвам нарочно да се бухам в калта и излишно да амортизирам джипката.

п.с. Преди време мислех и се чудех дали да си взема още една фронтера която да е прежалена и да ходя по хард разходките с вас, но сметнах че гражданска, данък и т.н. двойни разходи са ми непосилни финансово на този етап....

Коментар

И всичкото това си го правим и без наличието на ОФЕ, нали? Т.е. до тук нужда - никаква
                        Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Смятам че няма нужда от разделение на каквито и да е групички, било нисан, било, тойота, сузуки и т.н. , смятам че всички които имаме джипки, трябва да сме единни и да си правим кефа при разходките, дали ще е софт разходка, хард, барбекю и т.н. както се казва всички сме от една порода, наистина не виждам смисъл да си ги мерим по марки, здравина и т.н. целта е според мен е да ни е хубаво при разходките с най-различни машини и разбрани колеги за кефа

Коментар

+1,няма смисъл всеки кара това което си харесва,но най -важното е че е джип ,не паркетник!
                            Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                              ... смятам че всички които имаме джипки, трябва да сме единни и да си правим кефа при разходките, дали ще е софт разходка, хард, барбекю и т.н. както се казва всички сме от една порода, наистина не виждам смисъл да си ги мерим по марки, здравина и т.н. целта е според мен е да ни е хубаво при разходките с най-различни машини и разбрани колеги за кефа

Чета ви темата и не се меся, но и аз съм на това мнение. В крайна сметка за това всички сме част от Форум Офроуд България!

Пък и ако вземете за си направите ентусиаст, много ще ви стане голяма работата и няма да можем да спорим кое е по-добро - Спортидж или Фронтера
                              Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                                Смятам че няма нужда от разделение на каквито и да е групички, било нисан, било, тойота, сузуки и т.н. , смятам че всички които имаме джипки, трябва да сме единни и да си правим кефа при разходките, дали ще е софт разходка, хард, барбекю и т.н. както се казва всички сме от една порода, наистина не виждам смисъл да си ги мерим по марки, здравина и т.н. целта е според мен е да ни е хубаво при разходките с най-различни машини и разбрани колеги за кефа
                                Подкрепям становището,май по-добре е да не затваряме врати със собствени мероприятия.И все пак,бе да насрочим една дата и да се видим повечко колеги лично.И да поканим всички които искат да се присъединят,а може да използваме и разходката в Копривщица тази година.Колкото повече,толкова повече

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X