Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Опел Фронтера ентусиаст

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Опел Фронтера ентусиаст

Абе ние за една сбирка не можем да се организираме,та чак клуб ви се е приискало...

Коментар

Първоначално публикуван от bps Преглед на мнение
      Колега,без да ме разбираш погрешно,ама на целия мост на диското,централния болт на предния диф е 14мм.За справка фронтера б 17мм,исузо 19мм,паджеро 19мм.Та "коравото" е относително и за мен зависи от модела и от вида на целия мост.
      На кое му викаш централен болт?
      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Освен за пробката за изтакане за друго нещо с резба по дифовете външно централно, не се сещам,....аз поне,тя пробката е по-нагоре има си щит ,греда,ако въпроса е за клиренса.
        Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
          На кое му викаш централен болт?
          Предполагам на т.н. cross pin.... Иначе темата кефи

Са на сички е ясно че фронтерата е най-лошото нещо, което може да се случи на човек, обаче ме кефи какви емоции предизвиква момента когато някой заблуден притежател/ползвател се изпусне без да иска, че все пак става за нещо повече от това да лежиш под нея и да я ремоентираш
          Последно редактирано от bushiDO; 13-04-15, 20:16.
          В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
            Аха,така му се вика на Английски.Ос,болт,пин не знам как да го нареча."Нещото" дето държи сателитите.Та, по мое разбиране ,колкото по голям диаметър на пина по- здрав диф.Което разбира се не твърдя ,че е вярно.Един колега с диско 'хвърли" диф,та затова видях колко е въпросния пин.Пък е цял мост.Видял съм и на моята колко са.Видях и на Паджерото колко са.Ааа на паджерото задния диф е с по-към 21мм диаметър на пина.Някой казват ,че бил по- здрав диф от партолския .Ма пак това си е моето неангажиращо мнение,на база това което съм видял и чул.

Коментар

Колеги,"За"или "Против" "тайно" общество по примера на Land Rover форум.Има ли какво да крием?Може ли да сравняваме нашите "паркетници" с " истинските" джипки?.Предложение - да ги каним навсякъде където има сбирки,разходки.Да бъдем открити,няма от какво да се криемАз лично нямам "комплекси"
              Най-евентуално изобщо не разбираш смисъла на ЛРЕ. Ако нещо се събирате, че да показвате някому нещо или пък да доказвате колко е/не е СУВ возилото ви - просто сте диаметрално разположени от "ентусиастите"
              Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Темата е обречена.....пълно е с диверсанти обиждащи марката заради собствени възгледи,късогледство и пристрастия .Ама ще почна да поствам клипове на велики джипове дето вадя от тук и там на килограм с калпавата Фронтера.
                РР п38 2.5тд .Е53 чер клозет .Астра H Z13DT.

0895шест29410 .

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
                  Най-евентуално изобщо не разбираш смисъла на ЛРЕ. Ако нещо се събирате, че да показвате някому нещо или пък да доказвате колко е/не е СУВ возилото ви - просто сте диаметрално разположени от "ентусиастите"
                  Колега,точно за това поисках и продължавам да настоявам темата да се закрие.Или да се видоизмени най -малкото.Между другото искам да споделя нещо и да благодаря публично на колега с дифендер (ако не се лъжа) за помоща която ми оказа на Кърджали. И ще цитирам разговора:
                  Гледайки една кал с едни коловози и лебетки казвам"Опа тук май няма да мина" а колегата зад мен с дифендъра казва"Не бой се колега,досега никой не сме оставили в гората".После сподели,правя джипката 2-3год.вече и няма нещо да нема.Та мина през гората и ме извади от калта.Благодарско за което,Голямо.
                  А иначе ако споделиш,целите на ЛРЕ,със сигурност ще те разбера по- добре.
                  Всъщност,не е нужно.
                  Моля модератора да закрие темата!!!

Коментар

Аха,така му се вика на Английски.Ос,болт,пин не знам как да го нареча."Нещото" дето държи сателитите.Та, по мое разбиране ,колкото по голям диаметър на пина по- здрав диф.Което разбира се не твърдя ,че е вярно.Един колега с диско 'хвърли" диф,та затова видях колко е въпросния пин.Пък е цял мост.Видял съм и на моята колко са.Видях и на Паджерото колко са.Ааа на паджерото задния диф е с по-към 21мм диаметър на пина.Някой казват ,че бил по- здрав диф от партолския .Ма пак това си е моето неангажиращо мнение,на база това което съм видял и чул.
                    Така е, но не баш. Пина е 16мм. Не е слаб, а се чупи когато сателита се завари за оста от гламави шофьори, Като завари педала в метала и по някое време чупи оста, а парчетата чупят короната или пиньона.

Първоначално публикуван от bay pres Преглед на мнение
                    Темата е обречена.....пълно е с диверсанти обиждащи марката заради собствени възгледи,късогледство и пристрастия .Ама ще почна да поствам клипове на велики джипове дето вадя от тук и там на килограм с калпавата Фронтера.
                    Кои са диверсантите обиждащи марката, че и мен не ме кефят нещо? Тъпо е да се плюе по която и да е марка без техническа обосновка.

Коментар

Колега,точно за това поисках и продължавам да настоявам темата да се закрие.Или да се видоизмени най -малкото.Между другото искам да споделя нещо и да благодаря публично на колега с дифендер (ако не се лъжа) за помоща която ми оказа на Кърджали. И ще цитирам разговора:
                      Гледайки една кал с едни коловози и лебетки казвам"Опа тук май няма да мина" а колегата зад мен с дифендъра казва"Не бой се колега,досега никой не сме оставили в гората".После сподели,правя джипката 2-3год.вече и няма нещо да нема.Та мина през гората и ме извади от калта.Благодарско за което,Голямо.
                      А иначе ако споделиш,целите на ЛРЕ,със сигурност ще те разбера по- добре.
                      Всъщност,не е нужно.
                      Моля модератора да закрие темата!!!
                      Що да се закрива? Няма лошо да има повече клубове. Лошото е, че не е баш проста работа и трябва да има поне двама фенове които да опъват каиша заради всички останали. Има си бягане и по документи и банки, ако искате наистина сериозен клуб. Целите на ЛРЕ са популяризиране на марката, и редовни сбирки, взаимопомощ между членовете. Нищо особено или секретно. Съберете се някъде поне 20 джипа, изберете един неформален лидер като начало и нещата ще се наместят лека полека.
                      Последно редактирано от targa; 13-04-15, 22:57.

Коментар

Е то значи на повечето разходки можем да свършим тая работа То на тия около София и без това калпавите фронтери преобладават.

Коментар

Първоначално публикуван от bay pres Преглед на мнение
                          Дявола като си нямал работа си порел мъдятя и ги кърпел после,че и твоята така.
                          Баси лафа.А по темата,Фронтито си е достатъчно джип.А що е корав джип ,ми то зависи за какво.Някои корави за асвалт,някои за пустиня .....Какво като не стават за селско стопански машини ,като патрола.То и него не можеш да го караш с 200 на магистралата като

една X5.Ма това не я прави по корава от него.И колкото са повече клубовете по добре.

Коментар

Добре де, да оставим меренето на кардани и нека да обсъдим нуждата от "Опел Фронтера ентусиаст".
                            Трябва ли ни затворена група, до която да имат достъп само определени форумци, притежаващи ОФ + още нещо?
                            Моите наблюдения относно разходките около София са, че през 2011-та Фронтерите бяха много по-малко от колкото през 2014/2015-та.

Според мен затворена група не ни е необходима. Не виждам аргументи "за".
                            Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Ми прочетете де
                              После помислете, не да пускате необмислени теми. Като гледам никой от клуба (ЛРЕ) не базика на марка в тази тема.
                              Ако можем да помагаме с нещо - насреща сме.
                              Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение

Са на сички е ясно че фронтерата е най-лошото нещо, което може да се случи на човек, обаче ме кефи какви емоции предизвиква момента когато някой заблуден притежател/ползвател се изпусне без да иска, че все пак става за нещо повече от това да лежиш под нея и да я ремоентираш
                                То е колко качествено си пипаш по джипа ,в годината ако барна нещо то е от краста и убиване на скука."Сериозни" проблеми за 3-4 години са смяна на хидравличен маркуч,смяна накладки,шарнири горни долни,маншони на полуоски,масла ,като време от 1 ч. до 3-4ч. максимум при спокойна работа ,това за автомеханик са" тежки" проблеми,а сетих се за един блокирал авто хъб ,след калта не искаше да изключи, та с профилактика за 1ч. и на двата не го смятам за нещо страшно ,щата за над 10 години ровене по всякакви МПС съм видял страшно много прехвалени ,но чупещи се неща...Та както си пипаш така ще караш и от тебе зависи колко и дали ще лежиш често!Поздрави ! Темата не е лоша, идеята също,не става въпрос за мерене на кардани ,като казва Алексфилд,а за факти цена подръжка ,време за ремонт и възможности за сравнение с другите на гаден терен,завидно представяне за разлика от общото мнение,от мойта в при спускане на баир ,приятелче командир на танк /бивш/слезна с думите "тука мое да слезна само със 72 ката",а то нищо и никакво спускане 40 градуса на кал с коловозчета.
                                Последно редактирано от faster; 14-04-15, 20:09.
                                Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X