Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Двигател от Омега А на ОФА КБ ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Двигател от Омега А на ОФА КБ ?

Колегата сигурно е сипвал трансмисионно масло в кутията вместо двигателно, и после четем защо били кекави кутиите на фронтерите...

Коментар

Най малкото,че като види малко зор(стига и да омаже само гумите с повечко кал),и започва да и изключва раздатката.Това за късите с 2,0,където всичко е на едно.За другият модел не мога да кажа.Направих и кутията,и я продадох.Знам за още случаи,ама да видим дали ще си кажат.Като при мен,и предишният собственик,не беше виждала какво е офроуд.По кекакъв джип не съм имал.Проходимост клони към 0.Забива се в снега,и там си остава.Сравнявам я с джипове които съм карал,на едни и същи места-Патрол(2,8ТД),Паджеро(2,5ТД),Витара(1,6).И да ме убеждавате колко са хубави,вярвам на това което съм видял и пипнал.

п.с-маслото в скоростите когато я имах винаги беше двигателно.

поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
        Най малкото,че като види малко зор(стига и да омаже само гумите с повечко кал),и започва да и изключва раздатката.Това за късите с 2,0,където всичко е на едно.За другият модел не мога да кажа.Направих и кутията,и я продадох.Знам за още случаи,ама да видим дали ще си кажат.Като при мен,и предишният собственик,не беше виждала какво е офроуд.По кекакъв джип не съм имал.Проходимост клони към 0.Забива се в снега,и там си остава.Сравнявам я с джипове които съм карал,на едни и същи места-Патрол(2,8ТД),Паджеро(2,5ТД),Витара(1,6).И да ме убеждавате колко са хубави,вярвам на това което съм видял и пипнал.

п.с-маслото в скоростите когато я имах винаги беше двигателно.

поздрави
        Според мен си бил попаднал на силно амортизирана Фронтера, инак много колеги ще потвърдят че си е доста проходима но трябва да си е технически поддържана... Спирам да пиша че оспамихме темата за което се извинявам.

Коментар

Спирам и аз след този пост:
          Фронтерата която имах,беше слънце.За двете години налях в нея над 4000лв(преди 5 години).Купувах и всичко,тампони по 300лв,хъбове и др..Беше ми първият джип,голяма страст голямо нещо.В крайна сметка си остана същото лайно.Щом ви харесват,да сте живи и здрави.Но тогава да бях с този акъл,или поне да слушах повече какво ми се говори,а не да я гледам като голям камък.Минало-бешело.

поздрави

Коментар

Аз пък моята я карах 9 години по най-бруталният възможен начин.Хората които ме познават знаят за какво става дума.Модел А C20NE - невероятно здрава и проходима машина.Като немска текезарка е.И никога не ми е изключвала скорост нито на бързите нито на бавни.Виж хъбовете са друга бира.Пак бих си купил модел Б само че.Така или иначе мечтата ми беше гранд и за момента 2 джипа ще са ми много.Всеки си знае сам за себе си.
            BMW X6

Коментар

Аз също съм сменил и двата моста и мотора по моята но не защото е кекава а защото не е гледана преди мен. смених и тампони на носачи,на ресори,шарнири и горни и долни преди четири години и от тогава до сега е само каране ежедневно. Никога не ми е изключвала раздатка а си я карам редовно по гората. Та не знам кое и е кекавото на ФРОНТАРАТА
              OPEL FRONTERA C20NE

Коментар

Първоначално публикуван от АНДРЕАН КАТАНОВ Преглед на мнение
                Та не знам кое и е кекавото на ФРОНТАРАТА
                Явно ЗКУ-то, как кое.

Коментар

При изправна раздатка няма шанс да изключи в каквато и да било кал...
                  ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
                    Най малкото,че като види малко зор(стига и да омаже само гумите с повечко кал),и започва да и изключва раздатката.Това за късите с 2,0,където всичко е на едно.....Знам за още случаи,ама да видим дали ще си кажат.....
                    Я при това положение , вместо да се обяснявате , бързо "другите случаи" да си кажат как им се скапва раздатката при малко повече зор , че да не посочвам !

Признавайте бре, не се ослушвайте !
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Признавам си и но това е друга тема!
                      Opel frontera 2.4i

Коментар

Първоначално публикуван от filth Преглед на мнение
                        Признавам си и но това е друга тема!
                        Нищо , я давай тук да видим за какво иде реч , че ми е интересно.
                        Пък ако се окаже , че потърпевшите с кекави раздатки са доста - не е проблем модераторите да отделят постовете в отделна тема.
                        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                          Нищо , я давай тук да видим за какво иде реч , че ми е интересно.
                          Пък ако се окаже , че потърпевшите с кекави раздатки са доста - не е проблем модераторите да отделят постовете в отделна тема.
                          Раздатката не е проблемна проблемна е муфата й, но машини на по толкова години няма как иначе и на мен ми изключваше, а за поста на колегата че не е доволен от марката всеки сам си решава и аз не съм доволен ама я търкалям и все още продължавам да наливам в нея.
                          Opel frontera 2.4i

Коментар

Здравей! Пушек няма абсолютно никакъв, омасляване има, но никога не съм виждал капки или пък локви под колата, а я паркирам винаги на едно и също място. Не съм наясно, но възможно ли е от там да тече само в движение?

Коментар

Първоначално публикуван от Вещер Преглед на мнение
                              Меренето на компресия при голям разход на масло не е особено показателно поради факта че изгорялото масло уплътнява сегментите като преминава покрай тях и така замерването не е точно.Тоест може да е за ремонт а да покаже сравнително добра компресияя и да се започне чуденка.От аспуха какво излиза?Мирише ли на горяло масло?Син ли е пушека?Трябва си добър диагностик преди сложни и скъпи ремонти.После един качествен ремонт струва повече от цялата фронтера и тук идва въпросът дали не е по-добре да се купи друг двигател втора употреба в добро състояние?Ако е за некачествен ремонт - може ама какъв е смисълът?

Когато говорих с моя майстор, каза, че компресия има и е колкото трябва на всичките цилиндри. Пушек няма никакъв, но маслото изчезва...

Коментар

Възможно е при износени маслени сегменти да има добра компресия но да пипа маслото ...
                                ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X