Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И Аз вече с Фронтера.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: И Аз вече с Фронтера.

Другата седмица ще чистя всмукателният колектор че е много мръсен, па ще видим дали ще има ефект.Един колега беше обещал да я закачим на компа профилактично ама нещо се разсъхна работа.Някой знае ли как се отразява на разхода и въобще на мотора махането на катализатора , че мненията са противоречиви.

Коментар

Първоначално публикуван от nikifori Преглед на мнение
      Днес допълних резервоара за да видя какъв е разхода и...........15.5 на 100км....Не знам дали е нормално такъв разход всички пишат 10-12 градско ...
      Моята градско не съм я засичал никога, защото се кара предимно извън града. Та извънградско при спокойно каране (100-110 км/ч, много рядко повече), ми дава откакто съм я взел 7.5 до 8 л./100 км.. Това за КБ с ръчна СК.
      Вярно, че не е засечен градския разход, но все пак би могло да ти послужи като база за сравнение и размисли. Между другото винаги засичам от напълване на резервоара до горе, карам докато ми светне лампичката за резервата и го допълня отново до горе.
      Казано е:
      -"Обичай ближния",
      щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

това с разхода е толкова индивидуално, еле па граЦко - засечи я точно извънградско, и по точно ще можеш да прецениш!

п.п. този викенд, ще ти кажа за филтъра и гарнитурата, ако не си решил въпроса!
        В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Дизеляка на брат ми със същия мотор и автомат дава не повече от 9 градско в София. Но докато беше моя направих къде що има профилактика, и най-важното свалях помпата за гарнитури и авансово бутало и тогава осезаемо падна разхода и се подобри вървежа.
          Последно редактирано от fanatic; 25-01-13, 07:50.
          no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
            Дизеляка на брат ми със същия мотор и автомат дава не повече от 9 градско в София. Но докато беше моя направих къде що има профилактика, и най-важното свалях помпата за гарнитури и авансово бутало и тогава осезаемо падна разхода и се подобри вървежа.
            Знам Деян ми каза какво сте правили и колко харчи неговата даже я кара моята искаше да сравни АСК.Каза че е малко спъната но тоя разход е голям за квартално градско из Младост и малко в центъра.Тоя мотор при Зафирата при зверско настъпване дава в града до 8.5л на сто.На брат ти има ли катализатор?

Коментар

п.п. този викенд, ще ти кажа за филтъра и гарнитурата, ако не си решил въпроса![/QUOTE]
              Още се мотая със смяната на маслото в скоростите.

Коментар

аа, с тия разходи от по 8/100 градско ме изгубихте за темата

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                  аа, с тия разходи от по 8/100 градско ме изгубихте за темата
                  E зафира колко да харчи? + това говорим за дизел не за смукач като твоя.
                  Има катализатор да. Прочистен е основно с Церии.
                  no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                    E зафира колко да харчи? + това говорим за дизел не за смукач като твоя.
                    нещо май се оплетох за 8/100, ама 9/10 май за фронти ставаше въпрос, което пак ми се струва манна небесна....

п.п. карам служебен меган 2011 1.5 dci на нема и 30000 км, под 8/100 градско рядко го докарвам, дори и когато си го поставям за цел, това се води доста икономичен двг....

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic
                      Би ли пояснил за Церия.Като добавка към горивото ли и ползван или на някакъв стенд е чистен от саждите.
                      Последно редактирано от fanatic; 25-01-13, 17:30.

Коментар

нещо май се оплетох за 8/100, ама 9/10 май за фронти ставаше въпрос, което пак ми се струва манна небесна....

п.п. карам служебен меган 2011 1.5 dci на нема и 30000 км, под 8/100 градско рядко го докарвам, дори и когато си го поставям за цел, това се води доста икономичен двг....
                        Да ти кажа отдавна съм престанал да убеждавам който и да било в моите твърдения. Преди да ремонтирам помпата и преди профилактика на ЕГР и колектори и вакуми и турбо харчеше 13 градско. Говоря за дизеловата фронтера.

п.с. имах служебно пежо 307 2.0 дизел 150 коня 2006-а, карал съм го около 100 000 км. от 0 км. почти никога не ми е вдигало над 6.5/100 градско ( при нормално каране ). Също съм вдигал 190 с него не е като да не вървеше. Имах и служебна тойота 120 3.0 180 коня харчела ми е между 9/100 и 30/100, също имахме и додж рам 7.3 пак дизел та не е като да нямам база за сравнение и разхода е голяма константа.
                        Последно редактирано от fanatic; 25-01-13, 17:33.
                        no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от nikifori Преглед на мнение
                          Би ли пояснил за Церия.Като добавка към горивото ли и ползван или на някакъв стенд е чистен от саждите.
                          Брат ми монтира Цериева клетка към въздуховода с някакъв клапан беше и дърпаше церии с вакум от мотора. Така се кара 2000 и катализатора светва като нов това е тираджийски номер. Него можеш да го питаш за повече подробности.
                          no signature no problems

Коментар

Колега, намери ли филтър и гарнитура? Аз моите резервни ги намерих. Ако имаш нужда кажи да се разберем нещо.

Коментар

Колега, намери ли филтър и гарнитура? Аз моите резервни ги намерих. Ако имаш нужда кажи да се разберем нещо.
                              Кажи цена щото утре съм при майстора за маслата на скоростите и дифа.Може и на личи. Или на тел 0888050030.Аз съм в Младост

Коментар

Имаш ЛС!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X