Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И Аз вече с Фронтера.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: И Аз вече с Фронтера.

Някой може ли да ми препоръча аларма (предпочитам българска) и респективно монтаж.

Коментар

Първоначално публикуван от nikifori Преглед на мнение
      Някой може ли да ми препоръча аларма (предпочитам българска) и респективно монтаж.
      Имам дългогодишни и преки наблюдения от МАК и от БСМ, и 2-те са добри, първите са по-евтини и надеждни но с по-малко екстри докато в-рите респективно обратно. В момента съм с 2-рата но мисля, че МАК-а беше по-добър.... тоя БСМ нещо се дъни от време на време....
      no signature no problems

Коментар

Поръчах си 2L Кастрол 75W140 за дифа на 32лв, той остана за обслужване и скоростите(за тях ATF Mobil A320 5L дано стигне).Днес направих малка ревизия на всмукателният колектор е..ииий много е задръстен(все едно е пълен грес)Съмнявам се че някой някога е пипал там.Трябва да се чисти само че не се вижда дали има гарнитури там.Чудно е как въобще работи мотора.

Коментар

хм, по мои спомени за автомата ще ти трябват поне 6л. и то ако не го сменяш цялото а само от двата картера! Пълната смяна мисля, че гълташе към 8, дори 9л.....
          В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
            хм, по мои спомени за автомата ще ти трябват поне 6л. и то ако не го сменяш цялото а само от двата картера! Пълната смяна мисля, че гълташе към 8, дори 9л.....
            Ще сменям само какво изтече от пробките и каквото изтегли машината,без да свалям картер за филтъра.Мисля дори да остане ама знае ли човек.Дават я 6.5 литра да събира общо.За задният диф 1.9л,аз взех 2л дано стигнат.

Коментар

Ще сменям само какво изтече от пробките и каквото изтегли машината,без да свалям картер за филтъра.Мисля дори да остане ама знае ли човек.Дават я 6.5 литра да събира общо.За задният диф 1.9л,аз взех 2л дано стигнат.
              Смени си и филтъра де.... 7 лв. е не се цигани, гарнитурата е 20 не си заслужава да не го направиш, още повече че картера събира мръсотия която е хубаво да се чисти.
              no signature no problems

Коментар

От Конрад за 50 лв. Управлява и централно. Поне 4 такива съм слагал и нито една не е дала дефект.
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

колега, не се излагай - за 1-2л. масло, гарнитура и един филтър, които не струват и 60 лв и по менюъл се сменят на 32 000 км при много тежки режими на експлоатация, да рискуваш "здравето" на автоматика.....

Коментар

колега, не се излагай - за 1-2л. масло, гарнитура и един филтър, които не струват и 60 лв и по менюъл се сменят на 32 000 км при много тежки режими на експлоатация, да рискуваш "здравето" на автоматика.....
                    Колега филтъра за скоростите го намирам най малко за 70лв (да не говорим че в магазина на Опел и над 500лв)а гарнитурата 30.

Коментар

колегата fanatic ме беше насочил към един магазина на ул. Козлодуй, където бяха някакви смешни пари (към 50 лв. двете). Другия вариант е от интернет, където комплекта излиза излизат около 40 лв. Ако купуваш от Kозлодуй имай предвид, че там дават един филтър който е по-дебел от оригиналния и за да се събере трябва леко да се резне отдолу (има нещо като тръба, която леко се скъсява).

п.п. знаеш ли, че аз май имам филтър и гарнитура, които поръчах но много се забавиха..... ще проверя и ще ти ги дам, ако ги имам и ги искаш. Само трябва да изчакаш, защото са не са в София.

Коментар

колегата fanatic ме беше насочил към един магазина на ул. Козлодуй, където бяха някакви смешни пари (към 50 лв. двете). Другия вариант е от интернет, където комплекта излиза излизат около 40 лв. Ако купуваш от Kозлодуй имай предвид, че там дават един филтър който е по-дебел от оригиналния и за да се събере трябва леко да се резне отдолу (има нещо като тръба, която леко се скъсява).

п.п. знаеш ли, че аз май имам филтър и гарнитура, които поръчах но много се забавиха..... ще проверя и ще ти ги дам, ако ги имам и ги искаш. Само трябва да изчакаш, защото са не са в София.
                        хмм странно, явно си уцелил различна партида, на моя филтър нищо не рязах, свалих стария сложих новия и заспа. Може да е са имало тогава от друг производител, но по спомен наистина бяха на съвсем нормални пари филтъра + гарнитурата....
                        no signature no problems

Коментар

и аз се учудих - формата му беше същата, в смисъл, дупките за монтиране и т.нт. просто визуално си беше по-дебел и картера не се лягаше (колко съм се дзвеерил докато разбера какво става ) ! Отдолу има един отвор от където явно циркулира маслото, който завърша с едно като тръба и се наложи да поизрежа тази тръба. Другия, който подозирам, че го пазя още, си беше 1/1 с оригиналния.

Коментар

Ако ги имаш филтъра и гарнитурата ще ти ги платя и ще ги взема.Най-рано другата седмица ще сменям маслото...... евентуално.

Коментар

Днес допълних резервоара за да видя какъв е разхода и...........15.5 на 100км.За 300км 47л нафта градско на къси растояния при спокойно каране.Не знам дали е нормално такъв разход всички пишат 10-12 градско .Може да имам някакъв скрит проблем иначе колата е обслужена с масла и филтри и работи като часовник....ама много арчи батерий.

Коментар

Преди малко заредих 56 литра за 615 км - това 50/50 среднотежко градско София/извънградско без високи скорости. Прави малко над 9/100, джипката е доста икономична и мисля че имаш някакъв проблем, щом пишеш че караш спокойно. Едва ли е теч на гориво - щеше да имаш проблеми с паленето.
                                Honda XL600LM, 1987
                                Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
                                Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X