Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Температури, прегряване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Температури, прегряване

Има още три варианта термостат, датчика който дава сигнал на таблото и запушен радятор. Пробвай да измериш температутата в казанчето .
    Николай Георгиев 0+
    тел.0887357722

Коментар

Днес ще я измеря ,поръчвам и термостат.Забелязвам ,че вече като тръгвам на студен двигател ,по-бавно вдига температурата спрямо преди.Според би трябвало да е нормално при положение ,че виското беше тотално сдало багажа ?или греша?
      Nissan Terrano 2.7tdi

Коментар

Твърде вероятно е да е казанчето на радиатора. На тия фронтери често им се разпада и антифриза си циркулира горе и съответно няма какво да загрее виското за да може то да залепи. Преди да поръчваш термостати на добре загрял двигател опипай с ръка радиатора отвън навсякъде дали е топъл, ако е само от горе при 2-те тръби работата е ясна.
        no signature no problems

Коментар

Ще го проверя довечера.Ако е загрят навсякъде равномерно добре ,ако р както казваш ти каква е диагнозата?казанче демек преливника?И как се лекува ако е то?Ще гледам дов след работа д а свърша колкото може повече...
          Nissan Terrano 2.7tdi

Коментар

Първоначално публикуван от dilov4eto Преглед на мнение
            Ще го проверя довечера.Ако е загрят навсякъде равномерно добре ,ако р както казваш ти каква е диагнозата?казанче демек преливника?И как се лекува ако е то?Ще гледам дов след работа д а свърша колкото може повече...
            Ако е загрят радиатора навсякъде значи преградата в горното казанче си е на място, ако от средата надолу е студен а топъл само горе значи имаш 50% радиатор и в горното казанче преградата е изгнила. Лечението е ново алуминиево казанче с преграда. Ако е топъл целия радиатор и въпреки това виското не зацепва значи просто виското е боклучаво, и можеш да пробваш да го позагрееш със сушоар да видиш дали зацепва изобщо освен първия път след монтажа
            аз лично повече никога не бих ползвал виско, смяната с ел.вентилатор е в пъти по-евтина и надеждна.
            no signature no problems

Коментар

Много благодаря за полезната информация.Довечера ще пиша какви съм ги свършил
              Nissan Terrano 2.7tdi

Коментар

Та значи каква я свърших.....Гледах ,пипах ,чесах се и истанових ,че радиатора навсякъде е с равномерна темперарура г/д ,но на добре загрят двигател ми се струва не достаръчно топъл ,затова явно и виското не се вкл.Него го тествах със сешоар и работи.!И така остана термостата ,но явно идеята да си правя всичко сам не се оказа мн добра ,не че ми е да икономисвам пари ,а от мерак ,нооо ето резултата Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG2476.jpg
Прегледи:1
Размер:52.2 КБ
ID:5640138

Термостата небеше точно същия с този които свалих ,дори имаха съществени разлики в размера ,а уж по каталог го гледаха....Та сега ще търся нов корпус за термостат понеже съм голям "маистор"
                Nissan Terrano 2.7tdi

Коментар

Това което виждам от снимката е счупен термостат, купи си нов, който да е прилична марка и си готов. Корубата която си хванал се разделя с термостата :-)
                  ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Имам чисто нов корпус за термостат,само корпус.
                    Ако го искаш подарък звънни.
                    0885223340
                    Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Именно ,продадоха ми термостат за 16лв без корпуса ,след ровене по гоогле установих ,че всичко върви комплект.При направена рекламация додадох още 2лв и утре трябва да доиде нов термостат барабар с корпуса.
                      Калин009 благодаря ти много все пак.

Утре съм почивка ,слагам новия термостат и дано всичко вече да е наред.Утре ще споделя надявам се радостна новина лека вечер на всички
                      Nissan Terrano 2.7tdi

Коментар

Не казвам,че това е проблема на колегата dilov4eto, но да споделя, може да е полезно. След като си купих фронтера Б 2,2 дти, стрелката стоеше малко след средата. Тъй като бях чел някъде, че е добре антифриза да се сменя на 2 години (понеже е възможно да губи свойства) си казах дай да го сменя. Взех наливен от авто+ 7-8лв/л и резулата беше, че стрелката вече стой малко преди средата(а антифирза ми замръзва на -40 в момента). Радиаторите не съм мил въпреки, че също е желателно, но напролет ще го направя.
                        Смяната на антифриза + миене на радиаторите даде същият ефект и на бмв 520и, Стрелката закова преди средата и не се покачваше.
                        Та мисълта ми е дали няма да е по-добре, който не е правил тези профилактики да ги извърши за 20-30лв та след това да се сменят други скъпи елементи на охладителната система. (при положение разбира се, че стрелката застава малко след средата).
                        П.С Може би вече повече по темата: забелязах лятото при изкачване на големи "байри" (Попови ливади-Папас чайр) при включен климатик температурата понякога отива към 100+ градуса, след изключване на климатика веднага спада. Някакви предположения?

Коментар

Та значи ,вискомуфата я смених след тест с вестник ,2ри тест със сешоар ,бях се убедил ,че неработи и е за смяна.След сума тестове установих и ,че термостата ми отваря късно ,стига до чертата след средара и тогава почват да затоплят маркучите на големия кръг.Е добре смених го и него!!!Днес тествах съвсем малко като подмине голямото деление на средата отваря и стои там.При повече натискане обаче стрелката се катери нагоре ,а виското не се включи?!?!Спря опипах радиатора ,отгоре надолу до половината топъл ,надолу долната част на лет.Точно пред пластината на виското - студ.Пробвах пак малко със сешоара започна да бучи.Та сега....дали не съм обезвъздушил при смяна на термостата (смених го на ненапълно изтинал двигател-грешка) или нещо в радиатора ми е проблема където пишете за преградата...?!?!Благодаря предварително искам да се уверя какво е преди да правя...
                          Nissan Terrano 2.7tdi

Коментар

Сега видях ,че колегата fanatic ми го е разяснил подробно.а да светнете кое ,къде е тая преграда на кое казанче
                            Nissan Terrano 2.7tdi

Коментар

Първоначално публикуван от dilov4eto Преглед на мнение
                              Сега видях ,че колегата fanatic ми го е разяснил подробно.а да светнете кое ,къде е тая преграда на кое казанче
                              Преградата е вътре където е горното казанче т.е. горната пластмасова част на радиатора, и въпросната преграда вътре изгнива и пада, ако питата ти е здрава можеш да направиш ново алуминиево казанче с преградата или нов китайски радиатор.

Коментар

Благодаря колега.Силно се надявах да е обезвъздушаването ,но колко по чета........нещата отиват към алуминиево казанче На тая моита Фронтера ма няма нещо да не е за смяна .....
                                Nissan Terrano 2.7tdi

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X