От: Полезна информация за климатик на Frontera А/В
Възможно е и ТРВ-то да се бъзика и да обледява изпарителя, ама тогава ще спре да духа въобще. Аз бих почнал с изпарителя. Ако не е там проблема, едно почистване никак няма да навреди
.
Възможно е и ТРВ-то да се бъзика и да обледява изпарителя, ама тогава ще спре да духа въобще. Аз бих почнал с изпарителя. Ако не е там проблема, едно почистване никак няма да навреди
.
Бях писал преди време че имам проблем със загряването ОФАДБ 2,2i , тогава разбрах че въпросният , датчик не е с две степени за управление на голямата перка която е на охладителната система а една за голямата перка и една за изключване на климатика. Още тогава ми се стори странно че степента е една и се включва чак над 100 градуса, но след и като смених датчика с чисто нов "ITN" за 8лв. приех че това е нормалния начин на работа. Днес си напълниха климатика при един приятел и о чудо тръгна веднага че хубаво духа , защото до сега не го бях ползвал , а предния собственик ми каза че само трябва да се зареди. Тръгнах да карам и проблееем , на 90градуса датчика ми изключва климатика , а перката къде чак над 100 се включва и времето беше такова че на ход държеше температура която хем ми спира климатика хем перката не включва. Тогава ми дойде блестящата идея да си направя байпас и постоянно да ми работи голямата перка. При този вариант температурата си седеше под 90 градуса и климатика си работеше. Обаче не ми допадна така постоянно да върти и ми дойде още по-добрата идея! Размениха кабелчетата на климатика и на перката при въпросния датчик и о чудо сега перката ми се включва на около 90 градуса, а климатика се изключва над 100 , но това почти няма според мен как да стане защото перката добре си охлажда!
Коментар