Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Днес ми се бъгна фронтерата.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Днес ми се бъгна фронтерата.

Моя датчик умря по неволя. Майстора, който ми събира за 4-ти път мотора, е ударил датчика с твърд метален предмет. Колата припалва и гасне, а накрая никакво припалване. След консултация с mаххх, го смених с друг. Запали от първия път. Датчика се намира точно под компресора на климатика. Наподобява датчик на ABS. Монтаж и демонтаж отнема около 3-4 минути. Когато е в движение автомобила гасне, а оборотомера забива директно на 0-оборота, това са му симптомите. Кламера го дава, като грешка 19.
    Румба, свали внимателно твоя и го провери за наранявания по кабела. Както говорихме, захващането му е един болт.

Коментар

Първоначално публикуван от stroil Преглед на мнение
      Наподобява датчик на ABS.
      Те са абсолютно същите по конструкция.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Те са абсолютно същите по конструкция.
        Не бих се обзаложил. Не споря, но имам някакъв мътен спомен, че през тях движи честотен сигнал ... или пък част от индуктивността беше вързана в генераторна верига и си мени честотата ... бе нещо такова, но наистина не помня, а ме мързи да търся. И сърцевината им е някакъв загубен ферит, който се пука и компа откача.
        Тия на АБС-то май принципа е Уеееекинко по-различен.
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Реших днес аз да се взема в ръце и да сменя заподозреният датчик за положението на коляновия вал и стана тя страшна.Ама да карам наред.Освен датчика трябваше да бъде сменен и термостата,щото взе да държи много студено-значи купувам.Да ама едно гадно болтченце се оказа на такова криво място ,че ми се зароди гениалната идея да махна кмпресора на климатика и стойката му,защото пречат и за термостата и за датчика.И хоп -изненада.Лагера на ролката на климатика -аут,бучи яката.Веднага решавам че ще купя ремък за кола без климатик и този го елиминирам ,защото той така и не работеше ,а служеше само за ролка.Купувам ремъка,ама пак греда,все пак някъде трябва да има ,накаква ролка.Моля за помощ.Който разполага със схема на ремъка за X22XE ама без климатик нека я турне тук.Или пък ако на някой му е в повече ремъчната шайба на климатика и лагера и е здрав.Хубаво е до утре да имам яснота за да знам ще сменям ли ремъка с такъв за клима или да търся губещата ми се ремъчна шайба след като махна компресора.А идеята да го сваля, е да му направя ревизия и да разбера защо му го няма електомагнитния съединител.Лошоъо е че през седмицата нямам възможност да чопля по джипа и това става само събота и неделя,ама вече много ми се ходи на лов.
          Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Маи няма да стане това което мислиш
            Според Аутодатата за модела без клима на мястото на компресора седи хидравликата,а за модела с клима хидравликата е под алтернатора...
            Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Да току що с огромно съжаление констатирах и аз същото.А на компресора на ремъчната шайба лагера е запресован,и не ми е по силите да го извадя и съответно да го подменя с нов,та да продължи да служи поне като паразитна шайба.Шах.
              Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Първоначално публикуван от Румен Николов-sineto Преглед на мнение
                Да току що с огромно съжаление констатирах и аз същото.А на компресора на ремъчната шайба лагера е запресован,и не ми е по силите да го извадя и съответно да го подменя с нов,та да продължи да служи поне като паразитна шайба.Шах.
                Мисля, че може да се смени, ходи при някой който се занимава с климатици за коли, ако не при Лозан миналото лято имаше 3 такива компресора работещи.

п.с. Ако нямаш човек за климатици пиши ще те пратя при приятел който не скубе до последната кожа
                no signature no problems

Коментар

Румене,най-вероятно компресора ти е фира и за това някой за по-лесно е махнал съединителя.Според мен направо му виж модела и търси работещ компресор и тогава му сменяй лагерчето профилактично-около 30лв. е/мойто го смених лятото,щото виеше кат саранска мечка/.Или като имаш няколко свободни часа земи стария компресор и се обади-имам нещо предвид.

Коментар

Румба, пробва ли варианта без компресора и ролката?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Ремък.JPG
Прегледи:1
Размер:34.3 КБ
ID:5317888

Не съм сигурен за подредбата от импровизираната схема, но ще проверя и ще добавя.

Коментар

За жалост не стана.Тя аутодатата е доста точна в това отношение.Събрах всичко по старому ,естествено,с нов ремък и ролки.
                      Термостата беше нахалост похарчени пари -пак отваря на около 80c Климатика ще стиска зъби.Днес умря акумулатора и измести в листата разни други ремонти,абе кеф.
                      Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Първоначално публикуван от stroil Преглед на мнение
                        Румба, пробва ли варианта без компресора и ролката?

[ATTACH=CONFIG]383300[/ATTACH]

Не съм сигурен за подредбата от импровизираната схема, но ще проверя и ще добавя.
                        Подредбата по втория начин е изключено да работи. Ремъка покрива много малка част от шайбите и при по-високи обороти или товар ще приплъзва.
                        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X