Обява

Свий
Няма добавени обяви.

теч от задния диф

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: теч от задния диф

днес ходих по мъките цял ден ходих на компютър два пъти го окачваха и двата пъти дава грешка в ланда сондата. Казват че е изгоряла, инжекциона постоянно свети. но пък оборотите се оправиха даже сега са прекаленно ниски около 600-700 това стана като изключиха един "датчик" за оборотите. Всеки дига рамене и не знае дали е от ланда сондата . Не знам дали си заслужава да купя нова и да се окаже че не е от нея

Коментар

ужас днес се опитах да включа 4по 4 направо се чува трясък и изобщо не тръгва . Интересното е че моста е един и същ,
      Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
      през няколко метра ще ти подскача задницата с удар и някой път ще се вдига във въздуха ако си с около 50-60 км./ч ( карах едно гранд чероки така, направо няма вкарване в пътя )

Коментар

Първоначално публикуван от ivailo7406 Преглед на мнение
        ужас днес се опитах да включа 4по 4 направо се чува трясък и изобщо не тръгва . Интересното е че моста е един и същ,
        Как разбра че е един и същ?
        На асвалт ли го пробва или на меко/пръст, трева и т.н./?
        Гумите ти, които са две по две, с голяма разлика ли са в диаметрите?

Коментар

джипа който беше разглобен е със същия мотор На асфалт го пробвах, гумите са с голяма разлика
          Последно редактирано от ivailo7406; 06-09-11, 18:32. Причина: добавяне текст

Коментар

джипа който беше разглобен е със същия мотор На асфалт го пробвах, гумите са с голяма разлика
            На асфалт/сух/ не бива въобще, с доста разлика в диаметъра на гумите още повече, а това за мотора нищо не значи, има еднакви Фронтери като ДВГ и купе с различни диференциали като предавателно число.Бях писал къде да гледаш и сравняваш двата дифа.
            Това, което описваш си с различни диференциали в момента, гумите и сухия твърд терен само подчертават ефекта.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
              На асфалт/сух/ не бива въобще, с доста разлика в диаметъра на гумите още повече, а това за мотора нищо не значи, има еднакви Фронтери като ДВГ и купе с различни диференциали като предавателно число.Бях писал къде да гледаш и сравняваш двата дифа.
              Това, което описваш си с различни диференциали в момента, гумите и сухия твърд терен само подчертават ефекта.
              За съжаление и аз мисля като Пламен. То се гледа преди са се дават пари..... сега ще можеш да караш само в яка кал или сняг докато строшир раздатката, колкото изкара толкова....
              no signature no problems

Коментар

предавателното число на този диф е 4,88 другата табела е рl, утре ще видя и на стария диф защото още е в сервиза, имам уговорка със собственика на моргата да го върна, само че не трябваше да става по този скъп начин със сваляне и качване, ама за това сам съм си виновен можеше още когато maxx написа къде са табелките да ги видя и да не го качва майстора въобще
                Последно редактирано от ivailo7406; 06-09-11, 19:21. Причина: добавяне на текст

Коментар

предавателното число на този диф е 4,88 другата табела е рl, утре ще видя и на стария диф защото още е в сервиза, имам уговорка със собственика на моргата да го върна, само че не трябваше да става по този скъп начин със сваляне и качване, ама за това сам съм си виновен можеше още когато maxx написа къде са табелките да ги видя и да не го качва майстора въобще
                  Ами аз не го писах, за да ти покажа, че знам къде се намират сигнатурите на дифа.
                  Строшеният сигурно е 5.13, можеше да си спестиш парите за монтаж и демонтаж на моста, един поглед беше цялата работа, както се убеди сам.
                  Нейсе, друг път ще знаеш и имаш малко повече доверие на колегите във Форума - както виждаш всеки се опитваше да помогне, а ти се натресе доста чевръсто във втори проблем, доверявайки се на джамбази и твои разсъждения.

п.п.пепел ми на езика, но сигурно и с връщането на моста ще имаш проблем или с цялата сума която си броил поне, или ще чакаш да го продадат, че да си видиш парите - абе, джамбазки врътки да искаш.
                  Последно редактирано от maxxx; 06-09-11, 19:43.

Коментар

Може ли поне координати на Лозан като връщам в София моста да отида при него. Доста добри отзиви има във форума. някакъв адрес, и ако може да видя при него дали няма нещо за мен
                    Възможно ли е инжекциона да свети заради този проблем с дифа или това си е друг проблем
                    Последно редактирано от ivailo7406; 06-09-11, 19:54. Причина: добавяне на текст

Коментар

Нищо общо нямат дифа и инжекциона, виж темата за самодиагностика, залепена е.
                      Такива майстори, дето разкачат датчици, за да работи мотора спокойно, с лопата да ги ринеш, да не казвам и с какво да ги сочиш.
                      Вкарали са ECU в сервизен/усреднен/ режим, никак няма да ти хареса разхода на бензин, най-малкото.

Коментар

Преди да смениш дифа с тези гуми, какво се случваше като включиш 4х4?

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                          Остави го да си погледне стария диф какъв е бил утре, не подценявам никого, но за да пита може ли да му светне чека следствие на сменен диф и различни предавателни числа...

Коментар

не съм включвал с тези гуми 4по4 Както пише макс утре ще разбера със сигурност каква глупост свърших
                            Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение

Коментар

Предполагам че в този случай и лагера няма да е същия. Това го мисля като вариянт евентуално ако не искат да върна моста

Коментар

Колеги помагайте, по голям карък от мен няма. Оказа се че на стария диф е паднала табелатаи не мога да разбера предавателното число. Майстора също се чуди. Знам че е съотношение между зъби пиньон и корона, ама само толкова изчисляват се обороти. Как мога да го разбера. На предния диф същото ли предавателно число е

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X