Здравейте, днес ми се случи гадното нещо. Прибирах се от балкана и фронтерата ДБ 2,4и започна много странно да дрънчи /на желязо/ , особенно като отпусна газта или на свободна, а като е пускам по надолнище направо ужас. Спрях и видях че точно отпред на задния диф. където влиза остта която се върти/не знам точно как се казва/капе яко масло, абе даже направо си тече. Оставих я направо пред сервиза, където ходя, защото не знаех дали до утре ще е останало масло в диференцияла да я закарам до там. Кажете ми какво да очаквам. Какво може да е станало и за каква сума да се приготвя, дали съм съсипал дифа, щото до утре сън няма да ме хване докато не се разглоби.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
теч от задния диф
Свий
X
-
От: теч от задния диф
Така по описаните симптоми.......
Едно задно каре и семеринг и гайка са най-малката повреда. Сменят се без да се сваля диференциала.
АКО започнат да те омайват колко си счупил дифа - иди при приятел познат или колега от форума.
Поне ще си сигурен, че каквото ти каже колегата е истината.
Когато са вдигнати колелата във въздуха - превърти ги и ще се усети дали въртят плавно, без задиране и чукане или нещо вътре задържа въртенето и "хрупа" на счупени чаркалъци.
Дано се разминеш с каре и семеринг .....
Пиши от къде си за да те насочим !
Погледни в твоя раздел за ОФ - има ли подобна тема и чети !
Коментар
-
Ако е разбито карето на кардана то няма да тече масло.Има и друго.И карето може да е разбито но вероятно поне лагер семеринг и разпорна втулка ще трябват.Така или иначе ако се отваря ще трябва прецизна настройка после.BMW X6
Коментар
-
Първоначално публикуван от ivailo7406 Преглед на мнениеМоже ли някой градски от форума да ме напъти в Плевен къде да се насоча днес да търся частите като разглоби майстора дифаToyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46
Коментар
-
Семерингът/доста специфичен/ и гайката 90% няма да ги намериш, за моите чаках доставка около 3 седмици от Англия.
Цените са дебели, семеринга мисля беше около 90лв., гайката 35-40.
Ако ти е на зор да събереш колата и опреш само до тях, мога да ти пратя моите с наложен платеж.При мен излезе запушен отдушник и после теча спря.
Както си прецениш.
Коментар
-
Офертата на Маxxx е повече от добра.Цените са наистина дебели и трудно се намират части.Дано да се мине само с лагер и да няма нищо по пинъона и короната.А да попитам - колата напъвана ли нещо или се кара само в града?BMW X6
Коментар
-
Значи майстора е вкара на канала да чака реда си . Още не е разглобил до сега седях при него. Като хванеш кардана точно след карето където влиза в дифа целия играе направо се едно ще падне. Според него трабва да се разглоби дифа. Твърди че не е карето и ще се сваля дифа. Така останаха нещата за утре.Колкото до офертата на махх ще я приема без да се замислям ама майстора още не може да ме насочи какво ми трябва
Коментар
-
Първоначално публикуван от ivailo7406 Преглед на мнениеЗначи майстора е вкара на канала да чака реда си . Още не е разглобил до сега седях при него. Като хванеш кардана точно след карето където влиза в дифа целия играе направо се едно ще падне. Според него трабва да се разглоби дифа. Твърди че не е карето и ще се сваля дифа. Така останаха нещата за утре.Колкото до офертата на махх ще я приема без да се замислям ама майстора още не може да ме насочи какво ми трябваno signature no problems
Коментар
-
а между другото за да се смени лагер на пиньона трябва ли да сваля целия диф
а аз мисля след като всички колеги за което ВИ БЛАГОДАРЯ ме посъветвахте да купя един диф от колега от форума и да не разчитам че майстора ще го направи, както трябва с микрометър
Още веднъж БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА СЪВЕТИТЕПоследно редактирано от maxxx; 30-08-11, 07:52.
Коментар
-
Не е невъзможно да се направи и на място. Обаче първо виж каква е ситуацията вътре. Ако са наранени зъбите на короната, пиньона или планетите и сателитите, по-добре си търси друг диф и внимавай с предавателните числа."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар