Обява

Свий
Няма добавени обяви.

теч от задния диф

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• теч от задния диф

Здравейте, днес ми се случи гадното нещо. Прибирах се от балкана и фронтерата ДБ 2,4и започна много странно да дрънчи /на желязо/ , особенно като отпусна газта или на свободна, а като е пускам по надолнище направо ужас. Спрях и видях че точно отпред на задния диф. където влиза остта която се върти/не знам точно как се казва/капе яко масло, абе даже направо си тече. Оставих я направо пред сервиза, където ходя, защото не знаех дали до утре ще е останало масло в диференцияла да я закарам до там. Кажете ми какво да очаквам. Какво може да е станало и за каква сума да се приготвя, дали съм съсипал дифа, щото до утре сън няма да ме хване докато не се разглоби.
    Последно редактирано от ivailo7406; 28-08-11, 13:23.

От: теч от задния диф

Мисля че няма да има отговор на въпроса ти докато не се разглоби дифа! Сега можем само да гадаем ще минеш ли с лагери ,семеринг и разпорна втулка или ще търсиш цял диференциал!

Коментар

Така по описаните симптоми.......
      Едно задно каре и семеринг и гайка са най-малката повреда. Сменят се без да се сваля диференциала.
      АКО започнат да те омайват колко си счупил дифа - иди при приятел познат или колега от форума.
      Поне ще си сигурен, че каквото ти каже колегата е истината.
      Когато са вдигнати колелата във въздуха - превърти ги и ще се усети дали въртят плавно, без задиране и чукане или нещо вътре задържа въртенето и "хрупа" на счупени чаркалъци.
      Дано се разминеш с каре и семеринг .....
      Пиши от къде си за да те насочим !
      Погледни в твоя раздел за ОФ - има ли подобна тема и чети !

Коментар

От Плевен съм. Добре че поне излязох отпуска за да присъствам на ремонта, дано е само карето и симиринга - дано са те и да ги намеря в някой магазин

Коментар

Ако е разбито карето на кардана то няма да тече масло.Има и друго.И карето може да е разбито но вероятно поне лагер семеринг и разпорна втулка ще трябват.Така или иначе ако се отваря ще трябва прецизна настройка после.
          BMW X6

Коментар

Може ли някой градски от форума да ме напъти в Плевен къде да се насоча днес да търся частите като разглоби майстора дифа

Коментар

Първоначално публикуван от ivailo7406 Преглед на мнение
              Може ли някой градски от форума да ме напъти в Плевен къде да се насоча днес да търся частите като разглоби майстора дифа
              Обади се на този телефон 0878/125165 и питай.
              Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
              New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Семерингът/доста специфичен/ и гайката 90% няма да ги намериш, за моите чаках доставка около 3 седмици от Англия.
                Цените са дебели, семеринга мисля беше около 90лв., гайката 35-40.
                Ако ти е на зор да събереш колата и опреш само до тях, мога да ти пратя моите с наложен платеж.При мен излезе запушен отдушник и после теча спря.
                Както си прецениш.

Коментар

Офертата на Маxxx е повече от добра.Цените са наистина дебели и трудно се намират части.Дано да се мине само с лагер и да няма нищо по пинъона и короната.А да попитам - колата напъвана ли нещо или се кара само в града?
                  BMW X6

Коментар

Значи майстора е вкара на канала да чака реда си . Още не е разглобил до сега седях при него. Като хванеш кардана точно след карето където влиза в дифа целия играе направо се едно ще падне. Според него трабва да се разглоби дифа. Твърди че не е карето и ще се сваля дифа. Така останаха нещата за утре.Колкото до офертата на махх ще я приема без да се замислям ама майстора още не може да ме насочи какво ми трябва

Коментар

Ако се окаже нещо по-сериозно - моргата в село Царева Ливада има фронтери.Просто информативно.
                      BMW X6

Коментар

Първоначално публикуван от ivailo7406 Преглед на мнение
                        Значи майстора е вкара на канала да чака реда си . Още не е разглобил до сега седях при него. Като хванеш кардана точно след карето където влиза в дифа целия играе направо се едно ще падне. Според него трабва да се разглоби дифа. Твърди че не е карето и ще се сваля дифа. Така останаха нещата за утре.Колкото до офертата на махх ще я приема без да се замислям ама майстора още не може да ме насочи какво ми трябва
                        Имай си едно на ум. Диференциал не може да прави всеки. Ако майстора ти е правил само на лада и на УАЗ по-добре търси някой друг майстор. Трябва да има микрометър и да мери контактно петно. Също така разпорната втулка се натяга с точно определени кила, ако не ги уцели петното отива по дяволите и воя на тролей ще ти се стори като шепнене сравнение с този който ще издава твоя диф. Тоя лагер се троши от блокирало каре между другото....
                        no signature no problems

Коментар

а между другото за да се смени лагер на пиньона трябва ли да сваля целия диф

а аз мисля след като всички колеги за което ВИ БЛАГОДАРЯ ме посъветвахте да купя един диф от колега от форума и да не разчитам че майстора ще го направи, както трябва с микрометър
                          Още веднъж БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА СЪВЕТИТЕ
                          Последно редактирано от maxxx; 30-08-11, 07:52.

Коментар

Не е невъзможно да се направи и на място. Обаче първо виж каква е ситуацията вътре. Ако са наранени зъбите на короната, пиньона или планетите и сателитите, по-добре си търси друг диф и внимавай с предавателните числа.
                            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

Колеги помагайте откъде да намеря лагери,
                              Може и здрав диференциал втора ръка, също и направо задния мост ако не се намират първите две

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X