Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на газ ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Разход на газ ?

преди малко на руга газстанция допълних бутилката до изключване. 30 км по километраж-6,5литра газ.

Коментар

За 30 км. не можеш да засечеш колко литра харчи. Свърши бутилката докрай. Напълни я и вече ще знаеш точно колко литра имаш докато пак свърши и тогава смятай. И да знаеш, че преди месец на баща ми фронтерата, като твойта, харчеше 20 и се оказа, че единият преден апарат на спирачките е задържал и то без да грее. Представи си, само от това1 5 литра отгоре. След ремонта пак започна да си харчи 14-15. Това е норамалния разход на тази фронтера.

Коментар

Първоначално публикуван от svi6tovski Преглед на мнение
        ....Ми и на мен, при положение, че се занимавам с коли ми е нереален разхода, за тва викам да питам има ли и други с такива аномалий. ..... Другото е , че ме лъже километража- показва повече километри от изминатите реално, аме не знам защо и дали при изминаването на повече километри ще се запази същата разлика. Сега като мина 25 км ми показва, че съм минал 36. ама дали като мина 250 ще показва 360 не се знае.....
        Знае се колега , знае се . А при положение че се занимаваш с автомобили , нещо не върви да пишеш такива работи .
        ... освен пък ако това не ти е първия автомобил в живота с АГУ. Ама тогава пък с какви автомобили се занимаваш ? Дизелови ?
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Кое се знае,че не те разбрах нещо колега? Нито ми е първата кола с газ, нито ми е първата монтирана газова уредба. Газовата съм си я слагал аз, всичко което е сменено съм го сменял аз по фронтерата, и точно защото всичко си е наред ме очуди тоя голям разход. тва ми е първа фронтера и я карам от 2м, затва исках да чуя и при други колеги ли е такъм разхода след като захладня. Ако казваш, че се знае за километрите- и тва не се знае вече, щото снощи минах 80 км по гпс, а километража ми показа минати 90. а на минати 25 ми показва минати по километраж 36. а ти кат разбираш повече от мене ми кажи от какво показва такива разлики, и защо пропорцията в показанията не е еднаква при изминаването на повечче километри и как аджеба да я засека тая кола, като отчита когато каквото и падне.
          sony bono- преди два дни я давах на колегата, с който работя да я мине на преглед, и каза, че е натегнал ръчната заради валяците. нищо чудно там да се крие проблема-ако задържат задните колела.

Коментар

.... а ти кат разбираш повече от мене ми кажи от какво показва такива разлики, и защо пропорцията в показанията не е еднаква при изминаването на повечче километри и как аджеба да я засека тая кола, като отчита когато каквото и падне......
            Аз кат разбирам повече , веднага ти отговарям :

1. В 80% от случаите на разбъзикан километраж причината е в автоджамбазите , които продават коли втора ръка . В стремежа си да докажат , че колата е "на реални 135 хиляди км" и за да те убедят , че купуваш почти ново возило за без пари . Затова си поръчват връщане на километража до заветните 135- 145 хил . ( изключение прави "Мерцедес" - там връщат на малко под 200 хил. , щото е известно , че никой не продава МБ под 300-400 хил) , което в болшинството от случаите е джелатско и на принципа "е...л съм го! Да му мислят после!"

В случая при теб се натрупва и допълнителна грешка от бусовите гуми , с която си обул Фронтерата .

2. За да засечеш радхода при това положение ( елиминирайки неверния скоростомер ) правиш нещо много просто : пълно- пълно или празно - празно ( за газовата бутилка ) по твой вкус . Опъваш я на дълъг път и мериш изразходването на цялото съдържание по GPS. Няма и да с е охарчиш кой-знае колко , щото бутилката ти е малка .

Иначе , както казаха колегите по-горе - това е чудовищно голям разход за Фронтера . Но това можеше и сам да го констатираш , без да питаш , ако беше изчел цялата тема .
            ....и накрая защо аджеба дава такъв разход , от тук зад клавиатурата никой не може да ти отговори . Аргумента , че ти си я слагал саморъчно го игнорирам и се сещам за един съвет , даден ти по-горе :

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
            ....
            Смени газаджията.....
            ПС. А това пък дет викаш , че е натягана ръчната : дали пък не е от нея , мааму стара ?!

То верно , че е трудно , ама що не вземеш като покараш 40-50 км. , да слезеш от колата и да пипнеш задните барабани ? Чул съм , че при триене се нагрявали . Че дори и парят .
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Също така от задържащи спирачки се усеща как колата спира много преди нормалното като я пуснеш по инерция. При мен го имаше това в началото - блокирало жило на ръчната на ляво колело - на светофара светва червено и аз освобождавам от скорост... и ми се налага да включа първа и да дам малко газ, за да стигна все пак до светофара.
              Също можеш да вдигнеш задните колелета (и двете) и да пробваш да завъртиш кардана с ръка. Разбира се, трябва да е изключена от скорост.
              Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

дали не е нужно до настройване на изпарителя тъй като мембраните се слягат....

Коментар

мембраните са вече на около 3000км, напаснати са. От ръчната беше, натегнати накладки.

Коментар

мембраните са вече на около 3000км, напаснати са. От ръчната беше, натегнати накладки.
                    Все пак си я засечи отново. А за километража, спокойно можеш да си намериш отнякъде едно табло настаро за 20-тина лева и да си го смениш с по-точно отчитащо такова. Или просто да си занеш, че като минеш 90 км. това отговаря на 80 и да си пресмяташ. Засечи на 100 км., реано изминати, колко ти идва разликата, примерно 115 за да си знаеш. Аз наприер съм изчислил и проверил с GPS, че от разликата в гумите ми, които са по-големи от стандартните, ми дава разлика 6 км. отгоре на всеки 100 реални. И си знам. Нищо сложно. То когато харчи много една кола си личи. Значи с 25 литрова бутилка, ако ти работи сондата нормално трябва да събере 20 л., с които да изминеш около 130 реално изминати километри или около 150 по твоя километраж. Това ще ти е разход около 15.

Коментар

бутилката ми е с работеща сонда, винаги е събирала до горе точно 20 литра, сега ми натряскаха 27. но пак при пълно пълно я засичам. днес охлабих накладките на задните колела и сега при 30 км по километраж дад5,7.
                      километража ще трябва да го сменя, щото не лъже еднакво постоянно. На 25 км показва 36, но на 80 показва 90. Разликата не се движи пропорционално, и няма как да се засече точно.

Коментар

Оправи си първо километража, после виж сондата дали не се е разбутала, такъв разход е абсолютно ненормален.Фронтера А, C20NE мотор ми гори 13,8 градско до 14.2 според лъжльовците на газстанциите.Това с гуми Кумхо Роудвентчър МТ 31/10.5/15

Коментар

Оригинално какъе размер гуми се монтират на фронтера А спорт.

Коментар

235/75/15, 235/70/16, 245/70/16.
                            СУЗУКИ ГРАНД ВИТАРА 2.0 TD 2000
                            ТОЙОТА 4РЪНАР 3.0 ТD 96

Коментар

Първоначално публикуван от Plamen0401 Преглед на мнение
                              235/75/15, 235/70/16, 245/70/16.
                              Нито едно от тия Човека пита за оригинално . Демек : заводски .

Коментар

Ми това са от завода.Според годината на производство.А според теб какви са?
                                СУЗУКИ ГРАНД ВИТАРА 2.0 TD 2000
                                ТОЙОТА 4РЪНАР 3.0 ТD 96

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X