Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Блокаж на Патрул у60

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Блокаж на Патрул у60

Не се заяждам Золтан ! Просто не можах да разбера каква е връзката между блокажа (вакуми и т.н.) и лампата на ръчната спирачка. До колкото знам по магистралите на спирачната течност няма вакум а налягане. Може колегата да не ме е разбрал правилно, а може и аз нещо да не съм разбрал (все пак ако бях специалист нямаше да ви питам а щях сам да си го оправя ). А може и ти да не си разбрал нещо от написаното от мене затова не си мисли че се заяждам, защото няма причина и няма за какво.

С най-добри пожелания - Милен Маринов.

Коментар

Единия колега ти говори за лампата на ръчната, другия за лампата на блокажа..... Понеже ти вече приключи темата с блокажа, и питаш за ръчната, отговора свързан с блокажа те "изненадва"
      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от dorian Преглед на мнение
        Не се заяждам Золтан ! Просто не можах да разбера каква е връзката между блокажа (вакуми и т.н.) и лампата на ръчната спирачка.

Мисъта ми беше,че тази лампа свети и кгато няма достатъчно вакуум в системата,а блокажа работи с вакуум(както и сервото на спирачките).

Коментар

Значи ето грешката е била в мене аз не съм разбрал. Подчертавам и искам да стане ясно НЕ се заяждам.

Та сега значи казах ,че спирачките работят с налягане ,защото така ми каза един майстор (повече няма да ходя при него ). Искам да се похваля, че джипката си я направих сам, и ще обясня как. Значи да не пускам друга тема защото няма да се здържа ще почна от началото. Купих си джипката преди десетина дена (nissan patrol y60 2.8td). След обичайните смени на масла ремъци накладки установих че на едното колело нямам изобщо накладки. Като сложих накладки обаче то протече и се оказа, че е гуменото пръстенче което е между цилиндърчето и апарата. Ей разберете в този Плевен няма никаде ремонтни комплекти, та сега съм купил сигорно вече десетина ремонтни комплекта и от едни съм взел гуменото пръстенче а от други маншончето. И днеска го зглобих и чакам да видя дали пак ще протече. Така че проблема със спирачките го оправих май. А относно блокажа, там пак закърпих положението като заварих горната тръбичка от към диффа и за сега нямам проблеми освен, че като дам на контакт не ми свети лампата на блокажа но Золтан като каза, че и неговата не свети и се поуспокоих (ще го оправям де).

Е малко дълъг стана поста ми но.... няма нищо, поздрави на всички и весели празници, че те дойдоха вече!

Коментар

Да не пускам нова тема, ако някой случайно знае защо часовника в продължение на няколко дни ми загасваше постепенно и тази вечер вече нищо не се вижда нека да пише.

П.С. Същото е и с дисплея на касетофона но не съм забелязал дали и той се е измъкнал така плавно или е изгаснал изведнъж.

Коментар

Аз май си пиша сам, ма то пак ми е интересно . Та днеска открих че като врътна копчето за регулиране на фаровете което се намира до това за диффа, значи като го дам на 1 часовника ми свети много слабо..........ама свети за сега.

Коментар

Окислени клеми по ел. инсталацията, кофти връзки с купето (масата)... Трябва да се прегледа и почисти всяка връзка по ел. инсталацията и нещата ще се оправят.
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                  Окислени клеми по ел. инсталацията, кофти връзки с купето (масата)... Трябва да се прегледа и почисти всяка връзка по ел. инсталацията и нещата ще се оправят.
                  Първо честита коледа да си жив и здрав и всичко най хубаво.
                  И после случайно да знаеш каде са вързани масите към купето (предполагам че са на едно място,като на колите) за да ми е по лесно с отстранбяванет на проблема.
                  Благодаря предварително.

Коментар

Аз да попитам ако случайно някой я чете тази тема изобщо. Значи днеска сутринта като тръгнах да паля запали но работеше като на по малко цилиндри и изгасна после запалих и пак така работеше но като задържах газта се оправи след няколко секунди. Направи ми впечатление че лампата на таблото за подгряващите свещи мигаше, но като се оправи изгасна. Но вечерта като се пребирах от работа пак светна и започна да мига и не искаше да спре. Спря след доста време а пък джипката си запали без проблем, незнам може би защото беше топъл двигателя. По принцип джипката е палачка и не съм имал проблеми.

Коментар

провери си свещите.

Коментар

Проблема е решен оказа се че 3 свещи са изгорели смених ги и всичко е ок засега. Предстои само да разглобявам таблото за да видя каде са тези маси и каде се е окислила инсталацията та ми прави тези мизерии.

Коментар

Пак проблем с блокажа (побелях вече). Днеска открих че пак не иска да се включи. Гледах клапанчета смучат и двете надувах там по маркучите, здрави са уж, като включа и зключа копчето цъка. Може ли нещо да е замръзнало(карах цял ден!!!) или е станало нещо друго

Коментар

Днеска пробвах пак блокажа РАБОТИ!!!. Незнам какво става ту работи ту не. Ако някой има предположения нека да стреля.

Коментар

Бааа никой ли не знае за какво става въпрос. Днеска пак пробвах да го включа И ПАК НЕ РАБОТИ!!!!!. Може ли от ниските температури нещо да замръзва там платно ако има или нещо друго(незнам точно как работи вакумчето).

Коментар

Когато щракаш копчето на вкл и изкл. щраката ли двете клапанчета? Другото ако щракат и както казваш нямаш скъсано маркуче може да се наложи когато го включиш да мръднеш малко за да се намести. Поне при мен е така понякога когато го включа трябва малко да мръдна за да светне на таблото.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X