Здравейте, нов съм във форума и съвсем отскоро собственик на Терано1 бензин 3000 кубика 89 година на 200000 километра, разхода ми извънградско е малко под 10, но пускам круизконтрола на 80 километра/2000 оборота/ и не пипам газта изобщо, малко бавно се придвижвам, но разхода е доста приличен. Чудя се дали да слагам газ или да не пипам нищо, засега мисля да пасувам.
Маверика е с газ вече 2месеца, за добро или за лошо, съвсем обикновенна газова уредба. Бутилка-тънка пура 27литрова, събра се точно зад третия ред седалки без да пречи за сгъването и ползването на последните. Разход в градски условия с включен климатик -16.5/100, извънградски отново с климатик спада до 12.5/100, в зависимост от това на коя бензиностанция зареждате (получава се разлика до 2литра при еднакво трасе и скорост). Към момента след над 2000км. експлоатация единствения проблем се получи преди седмица-гърмеж в гърнето, мнението на няколк специалсти е че се касае за проблем с тока, за жалост немогат да определят точно къде е проблема, ако някой може да подскаже ще съм благодарен.
Проблема с гърменето в гърнетата се оказ счупен оксижен датчик(ламбда смяна) странното е, че след подмяната му работата на газ каточе се влоши, интересно според майстори-газаджии тоя датчик нетрябва да влияе на работат на газ. От всичко което изчетох в последните седмици разбрах, че практически този датчик влияе на насищането с кислород, моля ако някой има представа да ми поясни следва ли сигнала му да бъде изключван при прехвърляне на газ, смятам че няма да затрудня много майстора да вкара реле с което да се прави подобна манипулация.
ако си с обикновена газова наистина няма връзка с ламбда сондата, освен ако няма ламбда контрол, това е един контролен блок, който взема сигнал от ламбдата и върти един стъпков мотор /обратна връзка за бедна/богата смес/- струва около двеста и нещо лева, ако има ш такъв би трябвало да предотврати гърмежите при работеща ламбда и при неработеща съответно може да гръмне
имам доста опит с гърмежи на Мерцедес124
между другото, как се газифицира мотор VG30i / нещо по-специфично/, как е откъм гърмежите
Газовата е обикновенна, предишния също беше с обикновенна, интересно, този ламбда контрол как мога да го разбера дали е наличен??? Всяка информация ще ми бъде от полза. Моя мотор е 2,4 и няма никакъв гърмеж, изключая тои в гърнетата, сложиха една плочка(казаха, че е стандартна за двигателя) и всичко друго беше без проблемно.
Питам пак, дали не е по-лесно да монтираме реле което да прекъсва сигнала от ламбда сондата когато преминавам на газ?
Здравей колега виж този сайт нещо такова представлява и е сложено на входящия маркуч за колектора : http://www.runel-tech.com/?p=productsList&iCategory=7
Надявам се да не изглежда, като реклама на сайта, но има много добре обяснено какво е ланда контрол, къде се поставя и как изглежда
Колега това гърмене в ауспуха според мен от неправилна центровка.
Понякога някои майстори като сложат газова уредба сами дават няколко градуса аванс, за да може уж колата да върви както на бензин. Няма да е зле да си провериш центровката със стробоскоп и да видиш как спрямо заводската.
Колеги карам маверик на газ вече 30000 км разход 30лева 200 км без паленето на бензин литър газ 1.30 .Уредбата е ги .Помъчих се с тап но не се получи нещо .Тези които си въртят делкото прочетете упътването или аутодатата раздела за момента на запалването.Бутилката е на мястото на резервара или по точно на част от него.Аз съм от Пловдив който реши може да пробва и да гледа.може да обеснявам и на 0898738351 но не ме карайте да пиша ида снимам.Успех в решаването на дилемата
Колеги карам маверик на газ вече 30000 км разход 30лева 200 км без паленето на бензин литър газ 1.30 .Уредбата е ги .Помъчих се с тап но не се получи нещо .Тези които си въртят делкото прочетете упътването или аутодатата раздела за момента на запалването.Бутилката е на мястото на резервара или по точно на част от него.Аз съм от Пловдив който реши може да пробва и да гледа.може да обеснявам и на 0898738351 но не ме карайте да пиша ида снимам.Успех в решаването на дилемата
Колега ти изби рибата с тоя разход.Тоя Маверик ти дава стойности под заводските за смесено каране и то на газ.Аз го имам същия
в прекрасно здраве и в най добрия случай ми дава 12-13 л на магистралата.Моля те поясни как го постигаш.Благодаря предварително.
Колега ти изби рибата с тоя разход.Тоя Маверик ти дава стойности под заводските за смесено каране и то на газ.Аз го имам същия
в прекрасно здраве и в най добрия случай ми дава 12-13 л на магистралата.Моля те поясни как го постигаш.Благодаря предварително.
Чак пък да е избил рибата.......моя дава разход на магистралата 11.5 при скорост 130.....
Със 30лв си минавам 200км смесено.....
Коментар