Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Terrano II , 2,4 i , газ???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Terrano II , 2,4 i , газ???

Аз съм с обикновена АГУ извън града13/100 при скорост 90,,,100 и чисто градско16,,18/100 в зависимост от задръстването.Относно бутилката тя е от долу на шасито и багажника е празен (ако има джипка с празен багажник)!Маверик2,4i къса база.Ако имаш пари слагаи газов инжекцион,при много каране по-високата избледнява,защото расхода е по-малък!
    Форд Маверик 2,4i 12v 1994.

Коментар

Няма смисъл от ГИ , този двигател няма дебитомер и става без грешка с обикновена газова уредба(всички такива Терано 2.4i , които съм виждал са били с обикновена уредба , включително и тези внесени от вън).
      ПП Естествено това не пречи да се монтира ГИ , но мисля че са излишни пари . Успех с газифицирането !

Коментар

Газов инжекцион,бутилка 15л.под задната седалка/от доло/.
        Разход-от 90 до 100км.градско-извънградско,за гората няма да споделям защото сам стапял ботилката и за 20км.Относно гърменето на мен никога неми е гърмяла.

Коментар

Първоначално публикуван от kusemak Преглед на мнение
          Разход-от 90 до 100км.градско-извънградско,за гората няма да споделям защото сам стапял ботилката и за 20км.Относно гърменето на мен никога неми е гърмяла.
          A?

Коментар

Относно гърмежите,хубаво е да ти монтират"кихалка" при мен е с една а не се е случвало да ми гърми.
            Форд Маверик 2,4i 12v 1994.

Коментар

Първоначално публикуван от veneli Преглед на мнение
              Аз съм с обикновена АГУ извън града13/100 при скорост 90,,,100 и чисто градско16,,18/100 в зависимост от задръстването.Относно бутилката тя е от долу на шасито и багажника е празен (ако има джипка с празен багажник)!Маверик2,4i къса база.Ако имаш пари слагаи газов инжекцион,при много каране по-високата избледнява,защото расхода е по-малък!
              Първоначално публикуван от kusemak Преглед на мнение
              Колеги а ще може ли по една снимка на това как са монтирани бутилките отдолу на шасито?

Коментар

При мен гърми много често.Първият път се дължеше на неизправен ток,обаче след това като го пусна на скорост в наклон без газ и препука нялколко пъти и като изтряска и хората по улиците залягат.Първият път когато не ми бяха наред кабелите ми прусна кутията на инжекциона(тази върху дросела) следващите няколко пъти ми чупи кутията на въздушния филтър и вече ми сцепи и гърнето.Мисля че е време или да я махна или да сложа ГИ.Вие колеги какво ще препоръчате?
                NISSAN Terrano II 2.4 i 12v
                Колкото ви е по проходим джипа толкова повече ще ходите пеша за трактор

Коментар

За да не ти сцепи и дебитомера и пак кутията трябва да си сложиш спортен филтър

Коментар

Първоначално публикуван от tomik Преглед на мнение
                    Колеги а ще може ли по една снимка на това как са монтирани бутилките отдолу на шасито?
                    Утре на светло ще снимам и ще кача снимки те

Коментар

Първоначално публикуван от Next Преглед на мнение
                      За да не ти сцепи и дебитомера и пак кутията трябва да си сложиш спортен филтър
                      Колега след тези гърмежи на бензин не върви както трябва но не мога да разбера кое е дебитомера.Има две букси под черната кутия като махна горната почва да прекъсва и неможе да се форсира,значи ако това е дебитомера би трябвало да е здрав щом прави така като махна буксата?Сега в момента върви сякаш е спънат.Вярно че и гумите не са малки ама преди пак беше с тях и си вървеше.
                      NISSAN Terrano II 2.4 i 12v
                      Колкото ви е по проходим джипа толкова повече ще ходите пеша за трактор

Коментар

хоратаказват,с глупавият не ставай глупав но....... 9/100 бензин прави 19.80 10/100 газ/пропан бутан/прави 9 лева и 80 стотинки.Ти томик акоизминаваш 100 км на месец си на ДАЛАВЕРА ,а колкото оставянето без багажник колегатаКУСЕМАК ви го обесннява ,между другото в гората за какъв ти е багажника

Коментар

Първоначално публикуван от sveti54 Преглед на мнение
                          между другото в гората за какъв ти е багажника
                          Е, то ако е само за в гората, там за какъв ... ти е газта? Като свърши да няма кой да ти донесе с кофата?
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

като ти свърши газта . ще превключеш на бензин ,а когато си само на бензин като си в гората ,ти остава само ,да палиш дървата,не се заяждам ,но като давате някакво мнение ,просто помислете,все пак форумците се надяваме на що годе компетентни мнения

Коментар

като ти свърши газта . ще превключеш на бензин ,а когато си само на бензин като си в гората ,ти остава само ,да палиш дървата,не се заяждам ,но като давате някакво мнение ,просто помислете,все пак форумците се надяваме на що годе компетентни мнения
                              Въроса не беше в това. Ако някой ми твърди че е сложил газ за друго, освен за икономия, ще ми е интересно да чуя конкретните доводи.

А иначе, според мен:

Плюсове:
                              - по-евтино

Минуси:
                              - изменения по колата, които често са направени не дотам кадърно, поради голямото разнообразие от гаражни "разбирачи"
                              - дават се "едни пари". Ако газов инжекцион - още едни пари.
                              - оставане без багажник на возилата с по-малък такъв, или силното му редуциране. 15 литрова бутилка на возило, дето харчи 15 на 100 според мен е силно безсмислена.
                              - миризма (ако не от самата система, от ауспуха от преобогатената смес)
                              - ако разчиташ само на газ, или караш предимно на газ, обикновено бензиновата система рано или късно сдава багажа. Спичат се дюзи, скапват се бензинови помпи платна по помпата или карбуратора и прочие. И в един момента като ти свърши газта и разчиташ на останалите 2-5 кила в бензиновия резервоар за зор заман, се оказва че макар да имаш гориво, колата не го ще. В същото време газ никой не може да ти "отсипе" от неговия резервоар, докато нафта и бензин - никакъв проблем. Дърпал съм точно 2 пъти такива екземпляри, за последната година и половина. Това щото като знаят че имам джипка съм им първия в списъка, сакън да не изпуши нечий съединител.

Ако една джипка се кара само в гората, за кеф, а не всекидневно да разчиташ на нея и да и навърташ километри, то и плюса "икономия" силно се редуцира. Тогава за какво ми е газ, ако си карам джипката само в гората, за кеф???

Ето моите аргументи. Очаквам вашите.
                              Последно редактирано от sparkybg; 09-04-10, 22:34.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

хоратаказват,с глупавият не ставай глупав но....... 9/100 бензин прави 19.80 10/100 газ/пропан бутан/прави 9 лева и 80 стотинки.Ти томик акоизминаваш 100 км на месец си на ДАЛАВЕРА ,а колкото оставянето без багажник колегатаКУСЕМАК ви го обесннява ,между другото в гората за какъв ти е багажника
                                Колега бях цитирал мнението на колегата, на който колата му гори извън града 15, а градско 18-19.
                                Ако ми кажеш, че при този разход има далавера на газ, ще те призная.
                                Виж ако гори 10 е друга бира, но силно се съмнявам, поне аз докато не го видя не вярвам.
                                А това колко километра изминавам не е важно. Според мен си направил грешен избор, ако навърташ толкова много километри е трябвало да си вземеш някоя малолитрашка и да гониш икономиите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X