А никой ли не допуска че корони и пиньони се сменят. Колега Владо ако искаш ULTIMATE патролски мостове ще си превишиш бюджета пт 3-4к около 3 пъти само за мостове.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Най-добрите мостове на марката Нисан?
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
Колега Пантев, нямам за съжаление златна мина и няма как да инвестираме такава сума. Идеята на проекта е да се мисли нещо практично, а не да се наливат пари в празно буре.
Коментар
-
В мобилето може да се намери патрулски мост за 400лв и трейдски за още толкова, а обслужване - лагери и масло, ако има нужда...за подобни думи ми предлагат от унимог...
Коментар
-
Първоначално публикуван от Владо М Преглед на мнениеКолега Пантев, нямам за съжаление златна мина и няма как да инвестираме такава сума. Идеята на проекта е да се мисли нещо практично, а не да се наливат пари в празно буре.
Коментар
-
За проекта всичко ми е в главата вече, последното голямо неизвестно са мостовете. В тази тема конкретно трябва да разберем дали марката Нисан може да предложи решение, което да конкурира лапландер или унимог в компактния клас на мостовете. Тази загадка, ако решим, може и да потекат снимки
Коментар
-
За начало е добре да се извиниш.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Добре, извинявам се пред всички колеги от форума... честно казано се чувствам кофти след един словестен конфликт с колегата Търтей, когато се държах прекалено грубо с него, а ако беше на живо можеше и да завърши още по-грубо. Нещо от сорта на това, когато Тръмп думна Сюлеймани, т.е. непропорционална реакция. Съжалявам за това, но просто съм си такъв не обичам да оставам длъжен и да мишкувам, но от друга страна умея да признавам грешки и да си нося отговорността. Тук бих искал да добавя и колегата Цецо, който също помага, но веднъж го засегнах лично без да визирам конкретно него. Та така дано приемете извиненията ми - поканата за каса бира и офроуд батъл/круз си важи
-
Пропускаш "И повече няма да правя така !".
-
-
Колегата Спарки ти отговори на съобщението още същия ден. По VIN нищо не излиза в нисанските каталози, тоест приеми че Търтей е изнамерил единствената налична информация по въпроса.
Единствената ти опция от патрол са от дълъг такъв, с 4.875 предавателно число, което е рядкост (повечето са 4.875). Ама трябва да мислиш и за мотор после.
Има пиньони и корони с над 5 предавателно, но цената няма да ти хареса, ама хич.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
За съжаление не съм получил отговора на колегата Спарки, вероятно бъг, свързан с миграцията. Относно пиньоните и короните моля за кратко разяснение - колкото по-голямо числото - какво означава - по-бърз или бавен диф. И все пак, ако може и цена да споделите, ако тук не е удобно може и на лично.
-
Относно закодирания диалог на колегите Търтей и Цецо ще споделя нещо от сферата на хуманитарните науки. Да се говори на непознат език в присъствието на човек, който не го разбира, е признак най-малкото на не добро възпитание, а в някои култури - особено на Изток се приема като заплаха.
-
Ако не знаеш дали предавателно число 4 е "по-бързо" или "по-бавно" от 5, силно ти препоръчвам да не се занимаваш с инженерни решения.
-
-
Странно ми е как с мостове изчислени за брутна маса до 2.5-3т. ще се представят при брутна маса над 5т. и то на пресечен терен.
А подхвърлих идеята за донорство от Авиа, защото имаше един "дистрибутор" на дърва за огрев от Сливен, който идваше в сечищата на Фирмата с Авиа и товареше до 7 кубика.Последно редактирано от petkov_bb; 25-01-20, 22:33.
Коментар
-
Бахмааму. Нищо закодирано няма. Нисан както писах, но трябва да се внимава, има много малко общо с това возило.
Това е Алфа Ромео.
Кое ти е непознатия език бе момче?
Стегни се.
А ако слушаш, може и за хуманитарни науки да научиш нещо
И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Е, това не знам, трябва ровене по каталози или ръководства. Знам, че има Ивеко Дейли 4х4, както и Маскот, който е същото.
Ама както споменах, и не само аз, нещата, които ще ти вършат работа, няма да ти харесат като цени. Не пречи да търсиш, понякога можеш да извадиш и късмет, но е добре да инвестираш малко време да си поизясниш материята(може и тия които покани на бира да ти я изяснят и помогнат по принцип). После ще можеш да търсиш полезна информация директно в нета. Трудно се прави от нищо нещо, но поне правилните усилия са задължителни, за да има някаква надежда да успееш. Иначе е по-реалистично да спечелиш от лотарията, ако разчиташ случайно да ти се получат нещата.
-
Времето ми е само още месец за проучвания и после ще трябва да се работи. Може и да го направя само с патрулски мостове проекта или ако взема някой Трейд на цента на скрапа да го отворя и да преброя зъбите, ако не става - пак на скрап. Ама хич не ми занимава с такива гимнастики - много ми се иска някой по-опитен нисанджия да прочете темата и да каже директно. Не ми се вярва да съм първият, който се сеща да се вгради бусов мост в джип, макар че и такива изказвания имаше
-
1. НЯМА ПАТРОЛСКИ МОСТ С ПРЕДАВАТЕЛНО ЧИСЛО, КОЕТО ТИ ТРЯБВА
2. ОРИГИНАЛНО НЯМА ПАТРОЛСКИ МОСТ С ПРЕДАВАТЕЛНО ЧИСЛО НАД 5
3. АФТЪРМАРКЕТ ПИНьОН/КОРОНА, С ЦИТИРАНОТО ПРЕДАВАТЕЛНО ЧИСЛО, СЪЩО НЯМА
4. NISSAN TRADE ДЕ-ФАКТО НЕ Е НИСАН ОТ СКОРОСТИТЕ НАТАТЪК.
Или вкратце, да намериш нисански мост с предавателното число, цитирано от Търтьо, шанса е нулев, щото такъв няма, не е имало и няма да има.
Ако случайно се намери де-факто от какво е оригиналния мост (щото се разбра че не е нисански), може евентуално да се търси мост от същия производител, дето е монтиран на возило 4x4.
За мен единствения вариант - избираш си модел разпространено камионче 4X4, от което да вземеш и двата моста. Как ще ги куплираш после също не ми е много ясно (щото там раздатки, ала-бала), но това е друга тема.
-
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
Единствената ти опция от патрол са от дълъг такъв, с 4.875 предавателно число, което е рядкост (повечето са 4.875).
"Не мога да разбера как живеят спокойно хората които изобщо нямат никакъв джип..."
Кольо.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар